Forum » Kaj kupiti » Vse o LCD od A-Ž
Vse o LCD od A-Ž
CitroX ::
Lahko kdo razloži tole:
LCD 20,1" LG L203WT, DVI - resolucija: 1680 X 1050 @60 MHz
Spodaj pa pišejo vse ločljivosit in je največja 1280 x 1024???
http://www.comshop.si/article.asp?ArticleID=48902
Predvidevam, da bi naj bila edina in optimalna resolucija: 1680 X 1050 @60 MHz?
Kaj naštimati na grafični? to, ali kaj drugega, pa monitor potem kaj softversko ureja?
LCD 20,1" LG L203WT, DVI - resolucija: 1680 X 1050 @60 MHz
Spodaj pa pišejo vse ločljivosit in je največja 1280 x 1024???
Predvidevam, da bi naj bila edina in optimalna resolucija: 1680 X 1050 @60 MHz?
Kaj naštimati na grafični? to, ali kaj drugega, pa monitor potem kaj softversko ureja?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: CitroX ()
krho ::
Haha kerlci so zajebal.. prva bo prava,to je Wide modnitor, ločljivost 1680x1050 bo taprava, frekvenca ma pa viška črko M 60Hz bo bolj prav.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net
tris ::
Sem se kar malo zgrozil ko sem videlel da je Samsung 970 po novem 106 k SIT.....svet narobe naesto da bi šle cene dol gredo gor......
in še ena dobra novica Viewsonic VP930 se po novem v SLO dobi za manj kot100 KSIT(prej 130)
in še ena dobra novica Viewsonic VP930 se po novem v SLO dobi za manj kot100 KSIT(prej 130)
Ali je to dober nakup?
MONITOR SAMSUNG 20" SM 205BW
cena: 82.990,00 SIT
• velikost: 20" 16 : 10
• odzivni čas: 6 ms
• kontrast: 600 : 1
• svetilnost: 300 cd/m2
• priporočljiva ločljivost: 1680 x 1050
• velikost pike: 0,255 mm
• kotna vidljivost: 160 H / 160 V
• Frekvenca: 56 - 75 Hz (vert.), 30 - 81 kHz (hor.)
• število barv: 16,7 milijonov
• video vhod: 15pin D-sub, DVI-D
• ergonomija: TCO 03
• poraba: 75 W
• dimenzije: 471,4 x 351,8 x 200 mm
• teža: 6,8 kg
• garancija: 36 mesecev
http://www.rolan.si/index.php?str=artikel&a_id=12177
MONITOR SAMSUNG 20" SM 205BW
cena: 82.990,00 SIT
• velikost: 20" 16 : 10
• odzivni čas: 6 ms
• kontrast: 600 : 1
• svetilnost: 300 cd/m2
• priporočljiva ločljivost: 1680 x 1050
• velikost pike: 0,255 mm
• kotna vidljivost: 160 H / 160 V
• Frekvenca: 56 - 75 Hz (vert.), 30 - 81 kHz (hor.)
• število barv: 16,7 milijonov
• video vhod: 15pin D-sub, DVI-D
• ergonomija: TCO 03
• poraba: 75 W
• dimenzije: 471,4 x 351,8 x 200 mm
• teža: 6,8 kg
• garancija: 36 mesecev
http://www.rolan.si/index.php?str=artikel&a_id=12177
mit3k ::
Glede 205BW... sodeč po teh dveh recenzijah ByteSector & TrustedReviews in razpravi na temu forumu, s tem lcd-jem pomoje neboš zgrešo. Jaz sem tudi nekako zagledal v njega, ampak bo še treba prej v rolana skočit, da zadevo vidim v živo.
prehlajeni ::
oj, mene pa zanima če se da direkt na Samsunga 215TW priklopit videorekorderjev coax out na videoin činč in prek kanalnika videorekorderja šaltat kanale in gledat video (ko je pc ugasnjen)?
St|lus ::
Sam nekaj me zanima...
Resolucija 1680x1050... pri Wide... A to pomeni, da je 20" wide monitor "višji" od navadne 19ke (ki ima 1280x1024) ali se motim???
Bom drugače vprašal: ali je vertikalna dimenzija večja kot pri 19ki?
LP
Resolucija 1680x1050... pri Wide... A to pomeni, da je 20" wide monitor "višji" od navadne 19ke (ki ima 1280x1024) ali se motim???
Bom drugače vprašal: ali je vertikalna dimenzija večja kot pri 19ki?
LP
.: Intel Core2Quad Q6600, ASUS P5W-DH Deluxe, 4Gb GEIL PC6400 DDR2 :.
.: NVidia GeForce 6600 Turbo Force Edition PCIe, Tsunami Dream ATX :.
.: Microsoft Windows Vista64, Apple Mac OS X 10.4.5 Tiger :.
veteran ::
20" wide je visok toliko kot navaden 17" lcd, tako da če si zdaj vajen gledat v 19" (5:4), boš razočaran... Še 21" wide je nižji od 19" navadnega.
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: kuglvinkl ()
Glede 205BW... sodeč po teh dveh recenzijah ByteSector & TrustedReviews in razpravi na temu forumu, s tem lcd-jem pomoje neboš zgrešo. Jaz sem tudi nekako zagledal v njega, ampak bo še treba prej v rolana skočit, da zadevo vidim v živo.
Sem bil tam, pa ga nimajo - samo če ga naročiš.
Kje v MB se ga da videt?
Še en dober. Kontrast! Samo cena ni ravno nizka v primerjavi s samsungom 205BW
Monitor LCD 20,1" LG L203WT
Tehnične lastnosti:
Velikost: 20,1" 51,054cm,
Odzivni čas: 8 ms
Svetilnost: 300 cd/m2
Kontrast: Ratio 1400:1
Vhod: Analogni vhod, DVI
F-Engine
Vidni kot: 170°/170°
Ločljivost: 1680 x 1050 pri 60MHz
Barve: 16.7 Mio.
Vidna površina: 376 mm x 301 mm
Velikost Pixela: 0.294(H) × 0.294(V) mm
Frekvenca piksla: 135 MHz
Sync & Video Input Resolution 1280 x 1024/ 75 Hz (Digital 60Hz)
H-Scanning Frequency 30 ~ 93 kHz
V-Scanning Frequency 56 ~ 75 Hz
Nagib: -5 +25
Monitor LCD 20,1" LG L203WT
Tehnične lastnosti:
Velikost: 20,1" 51,054cm,
Odzivni čas: 8 ms
Svetilnost: 300 cd/m2
Kontrast: Ratio 1400:1
Vhod: Analogni vhod, DVI
F-Engine
Vidni kot: 170°/170°
Ločljivost: 1680 x 1050 pri 60MHz
Barve: 16.7 Mio.
Vidna površina: 376 mm x 301 mm
Velikost Pixela: 0.294(H) × 0.294(V) mm
Frekvenca piksla: 135 MHz
Sync & Video Input Resolution 1280 x 1024/ 75 Hz (Digital 60Hz)
H-Scanning Frequency 30 ~ 93 kHz
V-Scanning Frequency 56 ~ 75 Hz
Nagib: -5 +25
MEDENA ::
A se meni samo zdi, a je na splošno na SLO trgu večina Samsung monitorjev....gledam izbiro povsod prednjačijo Samsungi
miwche ::
za hec sem nabavil samsunga 205BW in svetujem ostalim, naj raje preskočijo tale monitor in si ogledajo kakega drugega.
panel je zagotovo TN, ne vem pa ali uporablja "dithering" za 8-bitne barve, videti je kot da ja. sama kvaliteta slike je zelo povprečna ,vidni koti pa so precej slabi. samsung pravi 160 H/V, prej bi rekel kakih 140.
stopnje sivine so še kar v redu, uspe mu prikazati kar spodobno število sivin, črna je koliko toliko v redu, bela pa je malo švoh (ok, resnici na ljubo nisem kaj dosti kalibriral monitor).
backlight bleeda sploh ni in le en mrtev piksel. kar je v provprečju zelo v redu.
najbolj me moti anti glare premaz. preveč zrnat je in to se zelo opazi. kljub deklarativni hitrosti panela je ghosting opazen. ni zelo moteč ampak se opazi in ko enkrat opaziš pol se ga težko znebiš v glavi. :) opazil sem ga tako v igrah, kot filmih.
za filme je zelo povprečen panel. kompresirani fajli (divx, itd...) kažejo ogromno število nepravilnosti v barvah in detajlih. seveda če gledaš od blizu, kak meter in pol od monitorja pa se ne opazijo. vse te nepravilnosti se praviloma opazijo na divxih in dvdjih, pri HD filmčkih tega nisem opazil.
edina prednost tega monitorja je HDCP podpora preko DVI.
kot sem rekel, bolje preskočiti tale monitor in si ogledati LG 204WT, ta tudi podpira HDCP.
panel je zagotovo TN, ne vem pa ali uporablja "dithering" za 8-bitne barve, videti je kot da ja. sama kvaliteta slike je zelo povprečna ,vidni koti pa so precej slabi. samsung pravi 160 H/V, prej bi rekel kakih 140.
stopnje sivine so še kar v redu, uspe mu prikazati kar spodobno število sivin, črna je koliko toliko v redu, bela pa je malo švoh (ok, resnici na ljubo nisem kaj dosti kalibriral monitor).
backlight bleeda sploh ni in le en mrtev piksel. kar je v provprečju zelo v redu.
najbolj me moti anti glare premaz. preveč zrnat je in to se zelo opazi. kljub deklarativni hitrosti panela je ghosting opazen. ni zelo moteč ampak se opazi in ko enkrat opaziš pol se ga težko znebiš v glavi. :) opazil sem ga tako v igrah, kot filmih.
za filme je zelo povprečen panel. kompresirani fajli (divx, itd...) kažejo ogromno število nepravilnosti v barvah in detajlih. seveda če gledaš od blizu, kak meter in pol od monitorja pa se ne opazijo. vse te nepravilnosti se praviloma opazijo na divxih in dvdjih, pri HD filmčkih tega nisem opazil.
edina prednost tega monitorja je HDCP podpora preko DVI.
kot sem rekel, bolje preskočiti tale monitor in si ogledati LG 204WT, ta tudi podpira HDCP.
glinik ::
LG L203WT je sigurno več kot vreden svojega denarja. Sem gledal njegovega predhodnika, nobenih pripomb glede slike. Po moje je PVA matrika - na podlagi osebnega ogleda.
Sem bil pred kratkim velik pristaš Samsunga in NEC-a. Zgleda da ima tudi LG odlične modela za dostopno ceno.
Lp
Sem bil pred kratkim velik pristaš Samsunga in NEC-a. Zgleda da ima tudi LG odlične modela za dostopno ceno.
Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))
Je vredno razmisleka ...
Je vredno razmisleka ...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: glinik ()
M-man ::
Tudi jaz sem s svojim LG l1940pq zelo zadovoljen. Dober viden kot, lepe barve, brez mrtvih pik, 3 leta garancije... Za 70 tisoč je verjetno to najboljši nakup. Sicer različni prodajalci navajajo različne podatke o vrsti matrike in barvah, vendar mojim zahtevam povsem odgovarja.
Alea Iacta Est. (Julius Caesar)
nosk8fx ::
na prad.de so pravilni podatki?
ker za LG L203WT piše matrika TN - Klik?!
Fizikalko - kje pa pogledaš, da se prepričaš? ali je to "oko sokolovo" ?
ker za LG L203WT piše matrika TN - Klik?!
Fizikalko - kje pa pogledaš, da se prepričaš? ali je to "oko sokolovo" ?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: nosk8fx ()
No, s temi LG-ji je tako, da so tisti, ki imajo na koncu oznake Q (torej PQ, SQ, BQ), TN-film matrike, klik.
Zato zadeva ne more imeti dobrih vidnih kotov, ker na tem področju ni bilo nobenega napredka, le da proizvajalci drugače navajajo podatke pri tn-film modelih, klik.
BTW, na prad.de so točni podatki, če pa dvomiš, poglej na stran proizvajalca.
Zato zadeva ne more imeti dobrih vidnih kotov, ker na tem področju ni bilo nobenega napredka, le da proizvajalci drugače navajajo podatke pri tn-film modelih, klik.
BTW, na prad.de so točni podatki, če pa dvomiš, poglej na stran proizvajalca.
Fizikalko ::
Bral na par forumih, da je S-IPS. Pa tud sam že dvomim, ker S-IPS ma pa težko kontrast 1400:1. Če bi ga videl, bi takoj vedel. S-IPS matrika je zelo očitna... Bo treba it kam pogledat, fantje.
RobertoSlo ::
glede na to, da so se samsungi dost podražil, mislim predvsem na modela 970p in 971p, sem našel še eno alternativo, ki obeta kar dobre rezultate, ...gre predvsem za novejši monitor, zato nevem, če si ga že kdo lasti, ampak mislim, da bi bil kar dobra alternativa samsungu, seveda z nižjo ceno...
PHILIPS LCD MONITOR 190P7ES BRILLIANCE
http://www.ceneje.si/philips-lcd-monito...
mnenja dobrodošla...
lp
PHILIPS LCD MONITOR 190P7ES BRILLIANCE
http://www.ceneje.si/philips-lcd-monito...
mnenja dobrodošla...
lp
Zelo malo podatkov o LG L203WT na internetu ... Tistih 8 ms mi ravno ne diši ... Čudno se mi zdi da bi bila IPS matri ka z 8ms tako poceni (pa čeprav je LG).
Skratka, prejšen model sem gledam in je imel 16 ms, slika je bila tudi OK - skoraj zagotovo je bil vsaj PVA.
nosk8fx
To je "oko sokolovo" , z malo vaje in primerjanja se takoj vidi razlika med TN in PVA. Ali pa imamo eni bolj razvite čute??
Lp
Skratka, prejšen model sem gledam in je imel 16 ms, slika je bila tudi OK - skoraj zagotovo je bil vsaj PVA.
nosk8fx
To je "oko sokolovo" , z malo vaje in primerjanja se takoj vidi razlika med TN in PVA. Ali pa imamo eni bolj razvite čute??
Lp
Je vredno razmisleka ...
Je vredno razmisleka ...
para! ::
Včeraj kupil Dell 2007WFP. Pri Alldei imajo revizijo A02, ki nima težav s color bandingom. Slika je odlična, ma 4 vhode - DVI, VGA, S-video, kompozitni. Presenetili sta me funkciji PiP in PBP.
Ghosting ni opazen, vidni koti pa so odlični. Zaenkrat nimam pritožb.
lp
Ghosting ni opazen, vidni koti pa so odlični. Zaenkrat nimam pritožb.
lp
Death before dishonor!
LG izdeluje dva modela L203WT, eden ima TN matriko drugi S-IPS. KAterega bomo dobili v slovenijo se najbrž ve... :)
link
link
malo vaje in primerjanja se takoj vidi razlika med TN in PVA. Ali pa imamo eni bolj razvite čute??
Glinik, ne pretiravaj, to niso neke avdiofilske zadeve, ki jih slišijo in vidijo samo posvečeni.
Vsak lahko takoj vidi razliko, če mu le poveš, na kaj naj bo pozoren; npr na katerikoli spletni strani, ki ima stolpec (npr pod menijem) v isti barvi, čez celo višino zaslona. Na TN zadeva nikakor ni enakomerna, spodaj je barva svetlejša, zgoraj pa vedno pretemna. Na tejle sliki, kjer sta oba modela, se lepo vidi, glej windows taskbar na levi strani (je vertikalno postavljen), zgoraj je čisto temen, že skoraj črn. Ali zelena podlaga pod ikonami, je enaka zgoraj in spodaj? To se opazi pri vsakem TN-film monitorju. Pa monitor naj bo blizu, npr 50cm stran od oči. Če samo malo premakneš glavo levo desno, se tudi hitro pokaže beda tn matrik.
BTW, na behardware jih vedno lepo poslikajo z vseh strani, če še vedno kdo ne ve, na kaj naj bo pozoren, ko kupuje LCD, klik.
Glinik, ne pretiravaj, to niso neke avdiofilske zadeve, ki jih slišijo in vidijo samo posvečeni.
Vsak lahko takoj vidi razliko, če mu le poveš, na kaj naj bo pozoren; npr na katerikoli spletni strani, ki ima stolpec (npr pod menijem) v isti barvi, čez celo višino zaslona. Na TN zadeva nikakor ni enakomerna, spodaj je barva svetlejša, zgoraj pa vedno pretemna. Na tejle sliki, kjer sta oba modela, se lepo vidi, glej windows taskbar na levi strani (je vertikalno postavljen), zgoraj je čisto temen, že skoraj črn. Ali zelena podlaga pod ikonami, je enaka zgoraj in spodaj? To se opazi pri vsakem TN-film monitorju. Pa monitor naj bo blizu, npr 50cm stran od oči. Če samo malo premakneš glavo levo desno, se tudi hitro pokaže beda tn matrik.
BTW, na behardware jih vedno lepo poslikajo z vseh strani, če še vedno kdo ne ve, na kaj naj bo pozoren, ko kupuje LCD, klik.
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: kuglvinkl ()
Malo sem posplošil.
Torej je čisto vsak posvečenec, ki se z avdijem ukvarja nekaj časa?
Se začenja nova era? Bo LG nova najpopularnejša znamka??? Vprašanja nad vprašanji ???? Se nadaljuje ...
Lp
Torej je čisto vsak posvečenec, ki se z avdijem ukvarja nekaj časa?
Se začenja nova era? Bo LG nova najpopularnejša znamka??? Vprašanja nad vprašanji ???? Se nadaljuje ...
Lp
Je vredno razmisleka ...
Je vredno razmisleka ...
bouhica ::
Pozdravljeni!!
jst se odločam med tremi LCD-ji:
-SAMSUNG 205BW
-LG L203WT
-LG L1970HR
.....nujno rabim pomoč.....kaj mi priporočate...?, ker sm brala forum ...ampak še vedno ne vem...eni pravijo da je LG v redu...pol pa sm zasledila da so celo dve verzije LG L203WT...in kot lahko sklepam naj bi bla pri nas slabša!!!
...POMOČ...
jst se odločam med tremi LCD-ji:
-SAMSUNG 205BW
-LG L203WT
-LG L1970HR
.....nujno rabim pomoč.....kaj mi priporočate...?, ker sm brala forum ...ampak še vedno ne vem...eni pravijo da je LG v redu...pol pa sm zasledila da so celo dve verzije LG L203WT...in kot lahko sklepam naj bi bla pri nas slabša!!!
...POMOČ...
bouhica
205BW kar preskoči - preberi moj mali rivjujček zgoraj.
203WT pa poglej v trgovini, če se ti dopade. imajo jih v comtronu. po specifikacijah naj bi bil OK, samo nisem siguren v kvaliteto 20" za 90k.
mogoče je bolje za ta keš nabavit dobrega 19", tak da bi ti mogoče svetoval 1970HR, čeprav nisem nikjer zasledil kake recenzije o tem monitorju.
če si pa želiš wide potem vzemi tudi LGja 203WT.
205BW kar preskoči - preberi moj mali rivjujček zgoraj.
203WT pa poglej v trgovini, če se ti dopade. imajo jih v comtronu. po specifikacijah naj bi bil OK, samo nisem siguren v kvaliteto 20" za 90k.
mogoče je bolje za ta keš nabavit dobrega 19", tak da bi ti mogoče svetoval 1970HR, čeprav nisem nikjer zasledil kake recenzije o tem monitorju.
če si pa želiš wide potem vzemi tudi LGja 203WT.
selena ::
Odločam se za nakup Lcdja. Prosim, svetujte še meni.
Je boljši LG L1940Pq ali Philips 190X6?
Specifikaciji obeh:
Philips 190X6
lcd : 1280x1024, 19''
Odzivni čas ob vklopu : 8 ms
Kontrast slike : 700:1
Svetilnost : 300 cd/m2
Vidni koti : 160/160 °
lcd i/o : DVi, Perfect Panel, USB, VGA, zvočniki
gar : 3 leta
lcd dod : TN
Izhodi / vhodi : DVI, USB 2.0
Priporočena ločljivost : 1280 X 1024
LG L1940Pq
Vidni koti : 170/170 °
lcd i/o : DVi, VGA
lcd dod : PVA
dod : Flatron F-engine
Hvala!!
Je boljši LG L1940Pq ali Philips 190X6?
Specifikaciji obeh:
Philips 190X6
lcd i/o : DVi, Perfect Panel, USB, VGA, zvočniki
Izhodi / vhodi : DVI, USB 2.0
Priporočena ločljivost : 1280 X 1024
LG L1940Pq
Vidni koti : 170/170 °
lcd i/o : DVi, VGA
lcd dod : PVA
dod : Flatron F-engine
Hvala!!
kar se mene tiče, dam rahlo prednost LGju zaradi matrike.
Philips ima zelo dobre ocene, vseeno pa me ne prepriča TN matrika, ker se mi zdi da bo kontrast kljub deklarirani številki zelo slab.
Philips ima zelo dobre ocene, vseeno pa me ne prepriča TN matrika, ker se mi zdi da bo kontrast kljub deklarirani številki zelo slab.
bouhica ::
miwche
..no tole je ta LCD.....kaj se ti zdi??
LG L1970HR
Odzivni čas ob vklopu : 2 ms
Kontrast slike : 2000:1
lcd i/o : DVi, TCO-03, VGA, nastavljiv po višini
..no tole je ta LCD.....kaj se ti zdi??
LG L1970HR
Odzivni čas ob vklopu : 2 ms
Kontrast slike : 2000:1
lcd i/o : DVi, TCO-03, VGA, nastavljiv po višini
St|lus ::
Ma jst imam zdajle že eno leto LG L1930B, pa sem z njim več kot zadovoljen. Zadeva nima v tem času niti ene mrtve pike, nobenega problema... Nič. Pred tem sem imel Samsunga LCD 17" (ne vem točno kter model) in se je po pol leta začel kar sam ugašat. Tud hudič ga ni znal zrihtat.
Tko da... LG je zakon. ;)
LP
Tko da... LG je zakon. ;)
LP
.: Intel Core2Quad Q6600, ASUS P5W-DH Deluxe, 4Gb GEIL PC6400 DDR2 :.
bouhica
žal o tem monitorju ne vem nič kaj več kot le tele specifikacije, ki si jih poslala.
po specifikacijah je monitor TN, kontrast pa ima 2000:1 kar je sigurno doseženo s kakim softverskim trikom, ker TN matrike imajo precej obupen kontrast.
odzivni čas ni težaven pri takih monitorjih, vidni koti so 160/160 v teoriji, v praksi so sigurno manjši, ampak niti monitor ni pretirano velik tako da te to najbrž ne bo motilo. nič ne piše o barvah, najbrž gre za 16,7 mio barv, ki pa so spet sigurno dosežene z ditheringom, tako da gre za 6-bitni panel.
najbolje je zmeraj it v trgovino in težit tistemu prodajalcu naj ti dejansko "proda" ta monitor, torej naj ti kaže vse lepote in grdote izdelka, naj ti pokaže kak film, kake slike, desktop si oglej, itd...
če se ti zdi fajn, vzemi.
če kupuješ prek interneta pa itak imaš pravico vrnit izdelek v 15 dneh od nakupa če nisi zadovoljna.
žal o tem monitorju ne vem nič kaj več kot le tele specifikacije, ki si jih poslala.
po specifikacijah je monitor TN, kontrast pa ima 2000:1 kar je sigurno doseženo s kakim softverskim trikom, ker TN matrike imajo precej obupen kontrast.
odzivni čas ni težaven pri takih monitorjih, vidni koti so 160/160 v teoriji, v praksi so sigurno manjši, ampak niti monitor ni pretirano velik tako da te to najbrž ne bo motilo. nič ne piše o barvah, najbrž gre za 16,7 mio barv, ki pa so spet sigurno dosežene z ditheringom, tako da gre za 6-bitni panel.
najbolje je zmeraj it v trgovino in težit tistemu prodajalcu naj ti dejansko "proda" ta monitor, torej naj ti kaže vse lepote in grdote izdelka, naj ti pokaže kak film, kake slike, desktop si oglej, itd...
če se ti zdi fajn, vzemi.
če kupuješ prek interneta pa itak imaš pravico vrnit izdelek v 15 dneh od nakupa če nisi zadovoljna.
e-marko ::
Tistemu, ki noče kupiti mačka v žaklju. Sicer pa prebereš samo zadnje tri, štiri strani in skoraj moraš zvedeti kaj te zanima.
LP
LP
...somebody, somewhere...
bogii ::
e velika razlika v kvaliteti slike različnih matrik?Kakšne matrike obstajajo ter njih značilnosti?Naj bi bilo S-IPS>PVA>TN (po kvaliteti slike, po odzivnem času pa obratno)?Ne spoznam se toliko na to, tako da prosim za pomoč. Kam spadajo aktivne matrike, katera vrsta matrik je to?
e-marko ::
lapajne, pa daj že uredi tisti svoj post! Zaradi tebe bom zdaj skrolal levo in desno vsakič, ko bom pogledal to temo!
Saj hec je hec... Ampak do neke meje.
LP
Saj hec je hec... Ampak do neke meje.
LP
...somebody, somewhere...
H` ::
Mogoče ve kdo, če se bojo cene pri Samsungu v bližnji prihodnosti znižale?
Presenetilo je me nenadno zvišanje predvsem pri 215TW, saj sem bil tik pred nakupom Ima kdo kakšno idejo za alternativo?
Presenetilo je me nenadno zvišanje predvsem pri 215TW, saj sem bil tik pred nakupom Ima kdo kakšno idejo za alternativo?
so be it
bogii
tule si poglej lastnosti matrik.
klik
itak pa so bile napisane v prejšnjih postih.
namig moderatorjem... mogoče bi bilo res dobro nekako filtrirat in sortirat tole temo. v njej je vse napisano, folk pa znova in znova sprašuje ene in iste stvari.
tule si poglej lastnosti matrik.
klik
itak pa so bile napisane v prejšnjih postih.
namig moderatorjem... mogoče bi bilo res dobro nekako filtrirat in sortirat tole temo. v njej je vse napisano, folk pa znova in znova sprašuje ene in iste stvari.
bogii ::
Hvala. Drugače pa verjamem, da je vse napisano, samo ko ljudje vidijo/mo toliko strani te mine brati, saj ne rečem da bi bilo 5-10 strani, samo 100 strani je pa malo prehuda.
D-factor ::
Torej koliko sem prebral...
Ta LG 203WT ima TN matriko (ki bi naj bila bolj občutljiva na umiranje pik), pa še zakasnitveni čas je kr visok 8 ms. Zanima pa me kak se ta ločljivost 1680x1050 obnese kaj v špilih???
Ta LG 203WT ima TN matriko (ki bi naj bila bolj občutljiva na umiranje pik), pa še zakasnitveni čas je kr visok 8 ms. Zanima pa me kak se ta ločljivost 1680x1050 obnese kaj v špilih???