» »

T-2: Splošna debata in iskanje zarote

T-2: Splošna debata in iskanje zarote

««
8 / 62
»»

roCkY ::

Sliš se res dobr.

Kabel pa premer kot nosilen od gondole.??8-O

Myth ::

Dajte neke odgovorit. Ker mi iskanje nič ne vrne, najdo s klikanjem pa tudi nisn...
(no, vsaj pravo temo sem najdo :D )

A majo kako omejitev kolk lahk dl/ul stvari na mesec glede na te hitrosti?
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

roCkY ::

8-) Brez časovne vezave!
8-) Brez priključnine!
8-) Možno tudi brez PSTN, ISDN ali IP telefona!
8-) Brez omejitev prometa!

Dejte za ...... vsaj domačo stran ponudnika prebrat!!

IceBreakr ::

Imam vprašanje: ker sem na ISDN/ADSL vezan še eno leto, bom trenutno za prehod na T-2 plačal penale za ADSL (2000sit+1250 sit/preostali mesec), telefon pa lahko potem čez eno leto priključim na T-2 naknadno? Ker je skoraj enako - 2000sit/preostali mesec je penal za ISDN...
Kakšen nasvet dobrodošel...
IceBreakr

Zgodovina sprememb…

Tody ::

seveda enkrat ko imaš primarni priključek vzpsotavljen se lahko po milji volji igraš z telefoni, televizoriji in paketi če si seveda v območju delovanja.

IceBreakr ::

Jep, lepo blizu centrale :)
IceBreakr

Zgodovina sprememb…

simono ::

Miha naj te potolažim. Dvojčkov v Sloveniji, od kar je Telekom digitaliziral centrale, ni več in to bo cca. 4-5 let. V primeru, da imaš mrtev telefon kadar telefonira sosed, prihaja verjetno do zlorabe, mogoče pa telefonira na tvoj račun, ali pa imate kakšno hišno centralo. Hitro v akcijo. Predlagam ti, da čim prej prideš zadevi do dna.

Drug problem so namreč PCM-mi oz. FCM-ji, ki fizično linijo razdelijo na 4 oz 5 naročnikov. V tem primeru imajo vsi nročniki svojo številko in lahko hkrati telefonirajo, vendar pa to pomeni omejitev za hitrost prenosa podatkov. (velja za analogno linijo)

Še en problem se pojavi pri ISDN naročnikih. Obstajajo prav tako sistemi (BAV), ki na eni fizični liniji omogočajo do 5 ISDN naročnikov. Tudi v tem primeru dobimo 5 naročnikov z lastno št. vendar pa na ADSL lahko pozabimo.

Zgodovina sprememb…

AndrejS ::

Kaj je že sploh kdo priklopljen na T-2 da pove , kako dolgo je trajalo, in kako zadeva deluje ?

OmegaBlue ::

Taki ste kot bi imeli mravlje v riti. Danes so bili prvi priklopi ljudje sebojo že oglasili ko pridejo iz šoka.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

BLaCkEnED ::

:D
A odjava od isdn je samo 2k? nekje sem zasledil da je 12k??
vezan pa najbrz nisem ker imam ze 3 leta.

Sumski ::

Po koliko dneh ste dobili poštemplano pogodbo od T-2? Ker jaz sem jim jo poslal v četrtek pa še vedno nič ni.

Zgodovina sprememb…

MadMax ::

simono:
Miha naj te potolažim. Dvojčkov v Sloveniji, od kar je Telekom digitaliziral centrale, ni več in to bo cca. 4-5 let. V primeru, da imaš mrtev telefon kadar telefonira sosed, prihaja verjetno do zlorabe, mogoče pa telefonira na tvoj račun, ali pa imate kakšno hišno centralo. Hitro v akcijo. Predlagam ti, da čim prej prideš zadevi do dna.

No, naj te razočaram: telekom je obljubljal, da tapravih dvojčkov, kot smo jih poznali nekoč, do konca leta 2000 ne bo več.
Pa poglej katerega leta smo sedaj, dvojčki pa (žal) _še vedno_ obstajajo.
Toliko o "razvitosti" telekomunikacij...
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

Zgodovina sprememb…

vdsl ::

Jaz sem poslal pogodbo 7. oktobra nazaj, pa nisem še nič dobil podpisanega in poštemplanega od T-2.

Lp

OldSkul ::

Sej jst tud še nič dobil, niti klical me ni noben.

BluPhenix ::

Dvojčki še vedno obstajajo, tudi še vedno so v telekomovem ceniku:

1.2.2. Naročnina za dvojčni tf. priključek mesečno 1.740,00 2.088,00 20 %

Kot že povedano pokliči na telekom in se pozanimaj kako in kaj, sicer pa zadnej teme sodijo bolj v odvod, sej so posti kar pomešani med dvema.

Zgodovina sprememb…

Sumski ::

Sej mene sam zanima če te kaj obvestijo prej preden ti priklopjo.Ker mene dost ni doma, pa da ne bi na prazen dom prišu.

afneguncam ::

kak to šiba.. to nea moreš verjet. Danes sem ga dobil. Totalno noro... 50/20 to laufa ko lokomotiva. Ping pa niti 10ms!

MUC ::

50/20 paketa ni na ceniku sploh :)

DeletedUser ::

baLb0a; kakšen vdsl vmesnik si dobil? firma/model ?

Ginginova ::

Ja, napiši kakšno opremo si dobil.
In po možnosti objavi še slike slednje, če lahko.

Ogo

MUC ::

Pa postav si FTP alpa HTTP pa en file gor, da vidmo kako ti uploada ..

scythe ::

Za fizične oseben ne priše 50/20 Mbps povezave , za pravne pa piše max. do 50/20 Mbps. Jaz bom server kmalu postavil, ampak ne ta teden. Ker se mi neda......Drugače bom pa imel na serverju 5 online igric. Bomo videli kak bo delalo...... >:D

kitl76 ::

Teli modeli tukaj, ki ste kao že priklopljeni na VDSL vas popolnoma nič ne zastopim. Samo pohvalite se napišete nič pametnega nobenega podatka kako je potekala montaža ali si bil prej kaj obveščen o montaži kdaj so te odklopil od prejšnega ISP-ja, koliko časa si bil brez neta vglavnem nič pametnega samo to da šiba pa da ima monter obleko od T2. Zdaj pa nevem a se samo zmišljuje folk, da vleče pozornost nase ali pa so tolk R, da tudi s folkom ne morejo deliti informacij.

mravla74 ::

Cene klicev v omrežje Voljatela (na številsko območje 01 600 XXXX, 02 600 XXXX, 03 600 XXXX, 04 600 XXXX, 05 600 XXXX, 07 600 XXXX in 0597 XXXXX) minuta 12,95 15,54 20 %

Cene klicev v omrežje SiOL (na številsko območje 0599 00000 do 0599 99999) minuta 8,40 10,08 20 %

Cene klicev v omrežje T-2 (na številsko območje 0590 00000 do 0590 99999) minuta 6,00 7,20 20 %

http://www.telekom.si/index.php?id=452&...

AlienGT ::

Kot vidiš je šlo samo za raco....
Važno je da se dela, pa četudi škoda.

MEDENA ::

kak dokaz bi bil fajn....slike itd...

Da neboš tako siten , bom danes probal slikati ko pridem iz šihta!!!! Pol se pa za rit ugrizn ko bodo slike gor , velja?;((

TgT ::

Kaj če bi veseli novi uporabniki T-2 za nas ostale zemljane naredili majhen test njihove nove povezave.

- Prenos datoteke v smeri proti uporabniku
- Prenos datoteke v smeri od uporabnika
- Pinganje raznih slovenskih strani (Amis.Si, Siol.si, Voljatel.Si)
- Pinganje raznih igračarskih serverjev v Sloveniji in v tujini (Avstrija,Nemčija, Nizozemska, Skandinavija)
- Mogoče en tracert do nemčije da vidimo kakšen routing ma T-2
- Slike opreme in osebno mnenje

Najlepša hvala :D

Veliko nas je nestrpnih ker čakamo na pozitive odgovore da prepričamo sami sebe in gremo na T-2 >:D
Hit'N'Run

Zgodovina sprememb…

• spremenil: TgT ()

m.i.h.a. ::

Ok, hvala, so dobrodošle vsakršne ideje okrog dvojčka.
Ampak mene sedaj zanima kolikšna je cena odjave tega dvojčka in kako hitro tole naredijo?
Sicer sem to že spraševal telekom in t-2 ampak odgovorov ni od nikjer, zato sprašujem tukaj, če ima kdo od vas kakšne izkušnje.

Zgodovina sprememb…

FastWIND ::

Očitno še bomo nekaj časa čakali...

Jeronimo ::

miha - verjetno bi lahko ti svoj del dvojčka brez problema odjavil, razen če si imel tripartitno pogodbo. Če je nisi imel, potem pravno nimaš nobenih zadržkov za odjavo.

LP
JURIŠ !!!
Preko vode do slobode!

Zgodovina sprememb…

luka74 ::

Cakam da mi T-2 priklopi VDSL in slucajno danes dobim klic na moj GSM. Oseba se predstavi kot iz Telekoma Slovenije in pravi da klice glede ADSL ponudbe. Najprej sem mislil da se je samo zmotil, zato sem rekel ali klice glede moznosti priklopa VDSL, na kar odgovori ne da bi mi v bistvu rad ponudil ADSL priklop na internet in sicer Modri ADSL. Ker sem bil cisto zbegan, mu odgovorim da sem se ze odlocil za T-2 VDSL in da cakam na priklop, tako da za ADSL nisem zainteresiran. Oseba se zahvali in odlozi. Zal nisem vprsal za ime in kako so me nasli. :-(

Zal mi je da nisem vprasal za ime osebe, vsekakor pa me cudi tole:
- nikoli nisem bil narocnik/interesent za Telekom/SIOL internet storitve (imam samo PSTN)
- nikoli nisem posredoval svoje GSM stevilke Telekomu/SIOLu niti je objavljena v imeniku
- slucajno mi ponujajo ADSL ravno zdaj?

Sem ze poslal vprasanje na T-2 ali so slucajno oni posredovali mojo GSM stevilko (ki sem jo dal na T-2 pogodbo) Telekomu za potrebe testiranja/priklopa VDSL. Namrec v tem primeru bi bilo res zalostno ce bi Telekom to informacijo izkoristil v svoj prid...

Upam da se motim, ampak vseeno imam problem kako je Telekom prisel do moje GSM stevilke in me je nasel ravno sedaj ko se priklapljam na VDSL.

Zgodovina sprememb…

mediaracer ::

telekom je prsu do tvoje stevilke tako da so pogledal v pogodbo ki si jo poslal T2 - ju verjetn. T2 je povprasal na telekom ce se da nardit priklop na vdsl najbrz...in jim dal tut kontaktne podatke zravn najbrz.

Hmmm.

Ampak se pa znajdejo telekomovci...ponujajo siolov paket!!? ne mors verjet!!

Lp

Zgodovina sprememb…

m.i.h.a. ::

Jeronimo tnx

A obstaja kakšna možnost, da mi telekom ne bi mogel zrihtat normalne linije in bom do nadaljnega primoran životarit na dvojčku?
Gre za njihovo lenobo ali za resnične tehnične ovire za kaj takšnega?

Zgodovina sprememb…

carota ::

Morda bi bilo smiselno o tem obvestiti Urad za varstvo konkurence.

Lp,
Martin

Zgodovina sprememb…

Jeronimo ::

Martins: urad za varstvo konkurence spada v isti koš kot Telekom, Siol ..... Tako da iz te moke ne bo kruha. Tuakj pomaga lahko izključno Urad na EU nivoju ....
JURIŠ !!!
Preko vode do slobode!

Zgodovina sprememb…

shmentan ::

Naj vas potolažim:
Pred prvim novembrom ne bodo nikogar (razen cca 20, ki že testira) priklopl - potrjena informacija, danes zjutraj sem govoru z T-2.

Glede na to - svaka čast tistim, ki T-2 že majo
veni ~ vidi ~ vici

Da te jaz potolažil! Jaz ko kličem na 0590-00-000, sem dobil vsakrat drugega operaterja. Enkrat sem dobil žensko ko mi je rekla da bodo priključevali šele novembra, zadnjič sem dobil enega moškega ko je rekel da jih že priključujejo. Če si iz okolice celja pridi k meni! Pa boš videl dokaz. Tako lahko sam rečem......

.....še nekaj , če nisi opazil da delajo študenti na T-2. Pol veš da noben nič nevem , govori samo tist kar jim reče T-2......ADIJO

Swiwer ::

Hehe uni ki pisejo da majo ze T-2 priklopljen vas uspesno nategujejo (ker ste tako neucakani). :-) Bo ze kaksen moderator potrdil ce bo kdo res napisal kak post s T-2 hostname-om.

jsmith ::

S katere številke pa je klical?

Zgodovina sprememb…

LuGi ::

Smeh pol pa prilimi svoj IP adress.. da mal DNS-amo..pol pa lahk reconnectas:D itaq mas dynamic >:D

Pa ti bomo verjeli.. No ja razn ce bos zadel pravilnega :D

Tody ::

primož ni implementiral IP lookup za moderatorje to ma mogoče on pa še to nevem če ima...

shmentan ::

wolfy, takle bom reku, glede na to da letim iz zakuplenih vodov v firmi na vdsl, sem bil danes na Brnčičevi na razgovoru, de so mi razlož kak bomo prehod iz Telekoma na T-2 nardil (skor) brez down-timea.

Seveda sem jih še mal povprašal kako bo pa kaj z priklopi za fizične osebe. That's it - zdej, če so mene nategnal, ne vem - mogoče. God knows.
Kar se pa tiče konkurence T-2 vs Siol - edn ma radialni krog do 1.5 km, drug pa cca 5.5, od tega de vas bo vse ki ste na siolu v decembru razveselil dedek mraz z adsl2+ - ki pa vleče še malce dalje in leti malce slabše kot vdsl.
veni ~ vidi ~ vici

rh^ ::

blad3:
kako pa si to zvedu da bodo tiste iz Lj šele konec meseca začeli priklapljati?

Zgodovina sprememb…

Tejc ::

adsl, adsl2+, vdsl.... itd. Vazne so CENE in pa prenosi za te cene :\

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tejc ()

MEDENA ::

ADSL2+ bo itak sux, če bo res 24/1....kaj če mi 3MB/s prenosa pa samo 120K/s uploada?????

naj dajo ADSL2+ 4/1 , 8/2 ipd.....

OldSkul ::

Medena, se strinjam. ADSL2+ je po moje zgrešeno, razen za tiste, ki imajo IPTV.

borutz ::

bok
telefon imajo skuz zaseden pa bom kar tukaj vprasal.
kaj mogoce kdo ve kje se v Novem mestu nahaja centala?
ker vidim da imamo samo eno,obala pa 9 central

lp

darkolord ::

pa samo 120K/s uploada?????

čist dovolj
««
8 / 62
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Siol VDSL2 (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Omrežja in internet
25137184 (21130) Bug
»

T-2 VDSL vs. SiOL ADSL 2+

315806 (3111) ar4743
»

SIOL ADSL2+ (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

31037908 (17315) Primoz78
»

Nov ponudnik širokopasovnega dostopa - T2 (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
18962498 (43870) OmegaBlue

Več podobnih tem