» »

Vse o LCD od A-Ž

Vse o LCD od A-Ž

««
58 / 168
»»

pviran3 ::

kaj pa je z 910t? A kdo opazi ghosting? Kako zgledajo filmi?

Monitor mi je všeč pa še poceni ga lahko dobim

ekseR ::

a ma kdo kj izkušen z Benq LCDji?
i7 920 d0@4,2GHz | Gigabyte EX58-UD3R | Mushkin <m HP 1600MHz 6GB |
Sapphire HD5850@994/1275 | Corsair TX650W | Samsung spinpoint F3 1TB |
Hitachi T7K250 160GB | GMC J-1 | 3D Mark Vantage P20311 3DMarks

Fanest ::

Sam sm se dost ukvarjal z iskanjem informacij o 913B in dobu da ima pivot, DVI-D, kontrast 700:1, kot 160, odzivni cas 8ms itd. in ugotovu, da bi za tak denar (slabih 90k), bi težko dobu boljšga (primerljiv mu je samo 193P, sam ta je za 18k dražji), nisem pa dobil se nobenga mnenja uporabnikov in pa zelo me zanima koko je s tem Magic Tune und Magic Bright v Linuxih? Dajte tisti k ste kupil 913B kaj napisat kr na zadnjih 4straneh nič ne piše, prej pa tudi dvomim da je kdo kaj napisal.
Nesssortaaaaa

MR-OzO ::

Ma kdo tukaj kake izkušnje z Dell 2405FPW 24" TFT ? kak se kaj obnese v vsak dnevni uporabi? men se cena niti nezdi tak vlka glede na to, da je ta zadeva kr konkretno večja od 19". pa proti drugim 24" lcdjem.

TribesMan ::

Obstaja ena tma na forumu Kater velik LCD?, kjer so debatirali tudi o teh velikih stvorih od Della... Vsi ki so ga dosedaj kupili so bili navdušeni nad njim... Pa tudi TomsHardware pravi da ga za tak denar težko dobiš boljšega :>

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

BluPhenix ::

Mene pa zanima kje se bolj "splača" kupiti LCD monitorje, v fizičnih trgovinah, ali preko interneta. Ne mislim cenovno, ampak kakovostno.

Zanimam se za Samsung 193p in kolikor sem videl, spletne trgovine ponujajo možnost vračila monitorja v primeru pojava svetle pike (v okviru zero bright detect garancije). Je to že kdo probal? Glede na to, da je ta monitor class 2, a to pomeni, če se pojavita v garancijskem roku 2 mrtva piksla (dead), da mi monitor zamenjajo?

Hvala za odgovore. (sem bral nekaj strani te teme, bolj proti koncu, ampak odgovorov nisem nikjer zasledil, zato sem vprašal)

Zgodovina sprememb…

Večina monitorjev je 2 razreda.

Nekaj teorije ponovno:

Kaj pravi standard ISO 13406 glede okvarjenih pixlov?

Mednarodna organizacija za standarde (ISO) je izdala kriterije pri določanju
napak pikslov, to je standard ISO 13406-2. Ta standard razvršča monitorje v
tri skupine glede na število okvarjenih pikslov in sub-pikslov :

RAZRED 1 : ni okvarjenih pikslov in sub-pikslov.

RAZRED 2 : dopušča eno ali tudi vse od naslednjih pomanjkljivosti :
- 2 svetla ali temna piksla
- 5 enojnih ali dvojnih temnih/svetlih sub-pikslov
- 2 sub-piksla znotraj razdalje petih pikslov (cca 2mm za 15''in17''
monitorje).

RAZRED 3 : dopušča eno ali vse izmed naslednjih pomanjkljivosti :
- 5 svetlih pikslov
- 15 temnih pikslov
- 50 enojnih ali dvojnih temnih/svetlih sub-pikslov

Tak da če ti kupiš monitor 2 razreda in imaš gor piko, ti trgovec ni doužan zamenat lcdja z novim in uveljaviti garancije. TO je njegova dobra volja. Zato je dobro pregledati lcd, preden ga kupiš in se celo zmeniti da ga nazaj pripelješ če ma kak pixel. TO ma samsung neki kar je super.

Zdej bom pa še jest nekej vprašal:
Kakšne so možnosti da dobiš dead pixel že k nov monitor nabaviš, ne da bi ga v štacuni sprobal ampak doma? Ker bi 910t nabavu pa mi kekec tm ne garantira nič). Nočem pa 100k za brezveze vrčt da mam pol ene pike tam!

alesr ::

Lej zakon pravi: V 8h dneh lahko neseš vsako stvar, ki jo kupiš v štacuni nazaj in zahteveš denar!
Seveda je ne smeš poškodovati in vrniti jo moraš v original embalaži! Če se stvar sama pokvari ni tvoj problem!
npr.: Recimo maš 1 ded pixel v 7dneh, pa ti ga nočjo zamenat ker to ni po pravilih za ded pixl! Pol pa rečeš da nisi z njim zadovoljen da boš kej druzga al pa kr denar nazaj in tako jih po domače zajeb***!>:D

alesr ::

Aja možnosti so tko k da bi kej na lotu zadel! hecam! odvisno od monitorja do monitorja pa od serije pošiljk jst bi reku tm 50:50 odvisno kolk maš sreče pa to:! :)

DominusSLO ::

Ali obstaja možnost, da bi me samsung 710T, pri igranju igric razočaral?
Tnx, LP

Myth ::

alesr, pomota!!! V eni temi smo lepo prišli do konca temu. Takšnega "butastega" zakona ni, razen za internetne trgovine! V navadni štacuni pa edino da vprašaš in če se znate zmenit , ti ga dajo za kakšen dan.

pa en LP in BZ;)
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

No kakšne so možnosti da maš dead pixel prec na kakem 920t ali 910t? Monitorja sta nad 100k

boštjan ::

pviran3,lahko ga dobiš takoj,al pa sploh nikol.jaz že mam skoraj 3 leta LCD,pa ni DP
NF7-S,2500+@2200MHz,MSi 5900SP,LCD Philip 190X6,Maxtor DM+9 120GB SATA,
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek

BluPhenix ::

Tak da če ti kupiš monitor 2 razreda in imaš gor piko, ti trgovec ni doužan zamenat lcdja z novim in uveljaviti garancije. TO je njegova dobra volja.

Samsungi naj bi imeli garancijo tako, da če ima monitor svetlo piko, da ti ga zamenjajo. Za temne to ne velja. Zato pa me zanima, če ti ga zamenjajo ko sta 2 črni piki.

maco88 ::

OK zdej mi pa povejte.. gledu em SAMSUNG LCD19" v BoFu in pa na mimovrste.com kje ga dobm bolj pocen pa najboljšga? LCD v BoFu
Na mimovrste.com eden izmed prvih treh.. kerga naj kupim.. NUJNO mi povejte ker ga hitr rabm!!:D

marnit ::

maco88: 913B preko mimovrste. Zakaj? ker ima DVI, dražji je pa samo 4k.

in ps: tega nismo prvič povedal v tej temi.

Boriss22 ::

Yo sm nabavu samsung 913 n pa me samo zanima kakšne so idealne nastavitve za ta monitor? Se pravi resolucija in frekvenca itd.!

sem kr rezerviral 913B samsunga k bo prva plača ga kupm :D

korenje_ver2 ::

boriss22:
1280x1024@70Hz
brightness: 100
contrast: 50
coarse: 1728
fine: 12
sharpness: 72
h-position: 29
v-position: 52

ali pa nastavi tako, da se v explorerju vidi tista modra crta.

Jez mam pa:
1280x1024@70Hz
brightness: 18
contrast: 80
coarse: 1688
fine: 100
sharpness: 72

Za špile pa uporabljam MagicBright funkcijo.

A se da v kaki štacuni zaprosit da ti prištekajo monitorje na rač in pol pogledaš kakšna je slika? po možnosti 2 skupi da ju primerjaš

Če se da v kateri prosim napišite.

LP

Če je trgovina kej vredna potem to že morjo omogočit!

Yerpo ::

@pviran3: problem je, ker gre slika na razstavljenih monitorjih ponavadi čez kakšen splitter, ki vsi vemo, da ne vpliva ravno blagodejno na kakovost slike...

Vprašanje: kupujem 19" LCD, uporabljal ga bom za vse po vrsti (torej "pisarniško" delo, ogled fotk, prikazovanje filmov, špili). Trenutno se nagibam k modelu Hyundai L90D+, ki ga pri Tom's Hardware na moč hvalijo, ampak bojda filmi na njem ne izgledajo najboljše. Ima kdo kakšno izkušnjo s tem?
Mrbit ja

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Yerpo ()

Yerpo: koker jez vem ma tale monitor probleme s osvetljitvijo (bil nej bi en bug), tak da prever če so že dobil novo pošiljko v naše trgovine. Drugače pa odličen monitor, čeprav imaš sedaj na voljo tudi 913B, ki ima DVI (L90D+ in 913N sta izšla skupaj, v februarju, in takrat je le L90D+ imel dvi).

IceIceBaby ::

A ma kdo izkušnje s Samsung SM 173p ? Na enaa sem ga našel za slabih 65k, kar je najceneje do sedaj. http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...

Se ga da kje še ceneje dobit ?

Kako se monitor obnese pri pisarniških opravilih ? Kakšne so barve ? A se da filme normalno gledat ?

aleksej2 ::

waw...teli so pa tega 173p res fajn znizali. Sm gledu lih uceri se po drugih internetnih stacunah in je povsod nekje okol 85k. Cenej ga ne bos dobu.

Nande ::

Če me ne bi skrbel ghosting v igrah, bi ga kar zdajle naročil... :\

Zakaj pride do ghostinga ? Preslab odzivni čas ? Mene to ne moti, zlo malo igram, pa še takrat nisem zahteven :) Na laptopu je verjetno dost slabši ekran pa mi čist zadošča.

A odzivni čas še na kaj drugega vpliva ? Pri delu s photoshopom ali wordom recimo ?

Dr_M ::

kst: jest mam 173P.

za pisarniska opravila bi tezko najdu boljsi 17" lcd, pravtako za filme. nic ghostinga.
glede spilov je pa tko. eni delajo ful uredu, eni pa zgledajo precej grozno.
barve so res lepe, ker je to PVA panel.:)
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Koker mam jaz iskušnje mu velike preglavice dela GTA: Vice City. Škoda.

sploh ne. GTA:SA zgleda prov super na tem monitorju.
neki tezav ma pri Race Driver 2, kjer so precej dolge sledi za avtomobili. ksni FC,HL2, Unreal2, SS:SE delajo prov super, edin pr ksnih temnejsih scenah mogoce slika mal utripa, ampak nic kriticnega.

Jez sem govoru o Vice Cityu :\

kuglvinkl ::

A ni isti engine? >:D
Your focus determines your reallity

Eh kva pa jaz vem... en se mi je prov pritoževal da ne more igrat VCja! :\

boštjan ::

mogoče zato,ker je VC bolj barvit kot pa SA
NF7-S,2500+@2200MHz,MSi 5900SP,LCD Philip 190X6,Maxtor DM+9 120GB SATA,
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek

AvtoFun ::

Pozdravljeni!

V tej obširni debati sem nov, kupujem 19 inčni LCD in me zanima kaj naj kupim da bo najboljše? Ali Hyundaia L90D+ ali Samsung 913_ ali.....??????

Hvala

LP
Matej

PS:. Morem povedat da sem dnevno kar dosti za računalnikom in nisem ravno nek pretiran gejmer! V bistvu igram bolj malo igerce! Ampak to sploh ni važno! Odločil sem se pač da bi bilo to boljše za moje oči... Sedaj pa imam Hyundaia Image Quest Q995
Matej

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: AvtoFun ()

Če me ne bi skrbel ghosting v igrah, bi ga kar zdajle naročil...

Me ne skrbi več, ker znižanih artiklov ni več na ceniku... klik:P

Yerpo ::

No, sem nabavil omenjenega Hyundai L90D+. Slika je čista da so se mi zasolzile oči, tudi drugače se dobro obnese (vsaj kolikor sem ga imel priložnost stestirat do zdaj), ampak... isti dan, ko sem ga prinesel iz štacune, je šel k vragu en sub-piksel. Bom probal danes doseč da mi ga zamenjajo, če ne bom pač moral gledat rdečo piko na desktopu.
Omenil bi še, da so gumbi za premikanje po OSDju čista katastrofa (ergonomsko, mislim).
Mrbit ja

Me ne skrbi več, ker znižanih artiklov ni več na ceniku...klik

Jaz sem ga včeraj naročil najprej pri Rolanu pa so mi rekli, da bo treba čakat 1 mesec. Pol sem ga naročil pri enaa pa so rekli, da imajo črnega in srebrnega, na rdečega je pa treba počakat 14 dni. Odloču sem se za rdečega, in sem tudi dobil predračun, nisem ga pa še plačal.

A ga bom zdej dobil po tastari ceni al mi bojo hotl zaračunat skor 80k ?

aleksej2 ::

kst: zakaj pa to raj ne vprasas njih? Oni ti bojo 100% pravilno povedal.

zibauo ::

!? Glede dead pixlov!!!!

Dva dni nazaj sem v Comtronu kupil LCD L1720P, včeraj sem ga nesel nazaj... motila me je mm velika napaka v plastiki, na robu ohišja. Vse OK.. so mi ga takoj zamenjali...

Danes pa sem opazil en dead pixel :(%$?!"#%$:( !!! ...je neopazen, desno na taskbaru; če nastavim color scheme na silver se ga sploh ne opazi:)....

kaj mislite, ga nesem še enkrat nazaj:)

..naj upoštevam kriterij defekta pikslov ali vračilo blaga v osmih dneh? ...ali naj pustim kot je?? vrjamem da večine ne bi motil ker je res neopazen.

hvala, lp

Jez bi ga nesu nazaj... iz principa.

No zdej sem pa res v hudi dilemi..

Hotu sem že vzet Samsunga 913B na mimovrste.com pol sem pa v Comtronu vidu enga LG-ja k sem ije tud fajni zdel.. pa je bil za 75k.. al naj useen vzamem samsunga čeprov ma LG DVI ihot pa 500:1 kontrast pa 12 ms oseževanje al naj rajš vseen onga?

krikoman ::

A ma kdo ACER AL1715s? Zanima me kako se obnese pri igrah?

Ali ima že kdo tole igričarsko zverinico? :\

krikoman ::

Tele 4ms pa je res zver. Pa še poceni je! Kakšna pa je slika.

Jakob_X ::

Majhen 17" TN monitor zverina? NIc posebnega jaz tu ne vidim.

ta monitor ma zelo slabo sliko. TN pac.

profii ::

a kdo ve kdaj pride v slo samsung 193p+?

iro ::

Kak se vam zdi LG L1780Q link
««
58 / 168
»»