Forum » Kaj kupiti » Kateri prenosnik?
Kateri prenosnik?
Temo vidijo: vsi
mumbo ::
Jaz sem se že skoraj odločil, da bom kupil Acer Aspire 5672WLMi ali pa 5652WLMi.. Majo vsi hudo konfiguracijo, pa v Avstriji bi prišli do nekje 300.000 sit..Vsaj na www.geizhals.at majo take cene...
Acer Aspire 5672WLMi, 1024MB, 120GB
Acer Aspire 5672WLMi, 2048MB, 100GB
Acer Aspire 5652WLMi, Core Duo T2300 1.66GHz, 1024MB, 120GB
Zanima me, če mi lahko pove kdo razliko med grafičnimi karticami: Radeon X1600, Radeon X1400 in GeForce Go 7600. Katera je najbolj zmogljiva v teh treh računalnikih?? Ker ram in disk lahko še dokupim, grafične pa ne..
Kaj pa procesor Core Duo T2300 2x 1.66GHz ? To je verjetno prva verzija core duo procesorjev?? So ok? Obstajajo tudi iste konfiguracije z Core Duo T2250 2x 1.73GHz. Razlika je??
Hvala za pomoč!
Acer Aspire 5672WLMi, 1024MB, 120GB
Core Duo T2300 2x 1.66GHz • 1024MB (2x 512MB) • 120GB • DVD+/-RW DL • ATI Mobility Radeon X1600 128MB max.512MB shared memory • USB 2.0/FireWire/Modem/Gb LAN/WLAN 802.11abg/Bluetooth • DVI-D • 5in1 Card Reader (SD/MMC/MS/MS Pro/xD) • Web-/Videokamera (Orbicam 1.3 Megapixel) • 15.4" WXGA TFT (1280x800) • Windows XP Home • Li-Ionen-Akku (8 Zellen) • 2.95kg • 12/24 Monate Herstellergarantie (Österreich/Deutschland)
Acer Aspire 5672WLMi, 2048MB, 100GB
Core Duo T2300 2x 1.66GHz • 2048MB (2x 1024MB) • 100GB • DVD+/-RW DL • ATI Mobility Radeon X1400 128MB max.512MB shared memory • USB 2.0/FireWire/Modem/Gb LAN/WLAN 802.11abg • DVI-D • 5in1 Card Reader (SD/MMC/MS/MS Pro/xD) • Web-/Videokamera (1.3 Megapixel) • 15.4" WXGA TFT (1280x800) • Windows XP Home • Li-Ionen-Akku (8 Zellen) • 2.95kg • 12/24 Monate Herstellergarantie (Österreich/Deutschland)
Acer Aspire 5652WLMi, Core Duo T2300 1.66GHz, 1024MB, 120GB
Core Duo T2300 2x 1.66GHz • 1024MB (2x 512MB) • 120GB • DVD+/-RW DL • NVidia GeForce Go 7600 256MB • USB 2.0/FireWire/Modem/Gb LAN/WLAN 802.11abg/Bluetooth • DVI-D • 5in1 Card Reader (SD/MMC/SM/MS/MS Pro) • 15.4" WXGA TFT (1280x800) • Windows XP Home • Li-Ionen-Akku (8 Zellen) • 2.92kg • 12/24 Monate Herstellergarantie (Österreich/Deutschland)
Zanima me, če mi lahko pove kdo razliko med grafičnimi karticami: Radeon X1600, Radeon X1400 in GeForce Go 7600. Katera je najbolj zmogljiva v teh treh računalnikih?? Ker ram in disk lahko še dokupim, grafične pa ne..
Kaj pa procesor Core Duo T2300 2x 1.66GHz ? To je verjetno prva verzija core duo procesorjev?? So ok? Obstajajo tudi iste konfiguracije z Core Duo T2250 2x 1.73GHz. Razlika je??
Hvala za pomoč!
grizzlybear ::
Grafične si sledijo od najmočnejše do najšibkejše tako: x1600, Go 7600 in najšibkej x1400.
go 7600 je sicer zelo blizu x1600, posebej pri doom 3, kjer je menda celo boljša.
go 7600 je sicer zelo blizu x1600, posebej pri doom 3, kjer je menda celo boljša.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: grizzlybear ()
Melanholija ::
Jst pa mam eno uprašanje, sestrična kupuje laptop za študij....ni preveč zahtevna sam bi pa blo fajn da bil prenosnik z 15,4 ekranom ki se nesme preveč bleščati, in disk nesme biti pod 80gb 5400, ker je velika poplava laptopov od 200 000 do 250 000 sit ji nevem svetovati, zanima me tudi kje kupiti pomožnosti v Celju lahk tud Lj pogojno splet...aja pa mora met vsaj 2 leti garancije in firma sploh ni pomembna sam da je solidna kvaliteta ostalo ni tako pomembno..Rabi pa kupit v roku 1 tedna zato bi blo fajn ene par linkov dobavljivih prenosnikov, in zakaj bi vi se vi odločili če bi bli v podobnem položaju! Lp and tnx!
KandazaR ::
Mal si tle poglej. Če pa ji niso problem nemški winsi in pa nalepke pa si poglej tukaj. Imajo kar precej ceneje kot pri nas in pošljejo tudi v Slovenijo. Konkretno pa bi ti priporočal HP 6325 z 1.6 x2 procom 100GB disk, 1024MB rama,... Ima klasičen zaslon z ločljivostjo 1400x1050. Pri nas se ga dobi za 264k iz nemčije pa ga naročiš za 888€ + okol 100€ poštnine. Seveda lahko kasneje v Sloveniji dokupiš 3 leta garancije.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: KandazaR ()
ja takole je sm pozabu napisat da pride v poštev samo slovenija saj če bi jst kupoval sam tak pa gre za žensko, ki ima določene zahteve ampak sama se pa tudi nespozana kaj dobro zato rabim še kak drug nasvet, ker če ji bom reku da je "tale" siemens dober ga bo uzela razumeš! Pa tale hp je predrag ker ko podlašaš garancijo je cena dost višja!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Melanholija ()
ej super kaj pa ram a ti ga vgradijo kar v trgovini, al ga kupiš in ga lahka tud sam vgradiš!
Za to trgovino nevem. Povprašaj jih, drugače pa ga je preprosto vgraditi, saj čez tista "vratca" ni nobene nalepke.
aha ok bom pogledal če jih v e svetu sploh prodajajo drugače bo pa 512 tud ok....ej tnx fsm!
Bondek ::
Mene pa zanima če je možno za prenosnik Lenovo Thinkpad, kupljen v Nemčiji podaljšati garancijo na 3leta v Sloveniji z Lenovo care pack (recimo kot je to možno z HP care pack)?
Hvala.
Hvala.
pivmik ::
vuso:
Glede GERICOM porenosnik iz Hoferja (Greicom Hollywood Avdvanced)
Jaz ga imam sedaj pred sabo.
Stvar je v redu. Zaslon je dober(odličen za filme).
Ohišje je lepo, tipkovnica je tudi v redu.
Priložena fancy mini optična miška z raztegljivim repom.
Priložena je Torba prenašanje, ni profesionalna, ampak za nezahtevne uporbnike je čisto dovolj (nima stranskih žepov).
Priloženi prednameščeni WinXP home so smeti, vse je štekalo in je rabilo nekaj časa da se naložijo. Imeli so prednameščenih tudi kar nekaj programov. Jaz sem Winse takoj odstranil in dal gor Win XP pro SP2 August 2006 in sedaj delajo top-top. Se bootajo v 46 sekundah (skupaj z aktivni antivirusom nod32) - od pritiska tipke Power on do popolnega naložitve WinXP direkt v namizje uporabnika.
Aja, BIOS ima nekam malo nastavitev (nima o(ne)mogočanja vgrajenih kopmonent, naprednih nasavitev,..)
par stvari, ki me motijo:
-skoraj vsi priključki so na desni strani (napajanje, vga-out, tv-out, 1xUSB, LAN, PCcard, FW) - to je tam kjer ima večina miško, to je moteče.
-Na desni strani zadaj je tudi reža za ventilator, problem je v tem, da računalnik vsake tolko(tudi ko je idle) kar naključno aktivira ventilator na FUL za par sekund, ker je dokaj moteče. Izgleda da nima pravilno nastavljenega hlajenja. Na desni strani (pod desno roko če imaš roke na tipkovnici) je čutiti toploto, kar je tudi dokaj nadležno. Ne vam ali je to samo ta primerek, ki ga imam jaz ali se vsi tako grejejo (moj drugi prenosnik asus se ne greje toliko).
Vse drugo deluje super za tako ceno dobiš res pošten računalnik.
Vendar mislim, da ga bom nesel nazaj(zamenjat) ker tole z hlajenjem/ventilatorjem neki ne štima. Upam, da ob zamenjavi ne bo delalo isto, ker potem je cela serija(oz model) slabo narejena. A ima kdo tudi dostop do tega prenosnika, al lahko preveri ali tudi vam piha ventilator na random?
Če koga kaj karkoli specifično zanima naj pove čim prej bom tukaj objavil kar želite. Morda ga bom kasneje tudi poslikal. Povejte mi kaj stestiram in katere programe naj uporabim.
Glede GERICOM porenosnik iz Hoferja (Greicom Hollywood Avdvanced)
Jaz ga imam sedaj pred sabo.
Stvar je v redu. Zaslon je dober(odličen za filme).
Ohišje je lepo, tipkovnica je tudi v redu.
Priložena fancy mini optična miška z raztegljivim repom.
Priložena je Torba prenašanje, ni profesionalna, ampak za nezahtevne uporbnike je čisto dovolj (nima stranskih žepov).
Priloženi prednameščeni WinXP home so smeti, vse je štekalo in je rabilo nekaj časa da se naložijo. Imeli so prednameščenih tudi kar nekaj programov. Jaz sem Winse takoj odstranil in dal gor Win XP pro SP2 August 2006 in sedaj delajo top-top. Se bootajo v 46 sekundah (skupaj z aktivni antivirusom nod32) - od pritiska tipke Power on do popolnega naložitve WinXP direkt v namizje uporabnika.
Aja, BIOS ima nekam malo nastavitev (nima o(ne)mogočanja vgrajenih kopmonent, naprednih nasavitev,..)
par stvari, ki me motijo:
-skoraj vsi priključki so na desni strani (napajanje, vga-out, tv-out, 1xUSB, LAN, PCcard, FW) - to je tam kjer ima večina miško, to je moteče.
-Na desni strani zadaj je tudi reža za ventilator, problem je v tem, da računalnik vsake tolko(tudi ko je idle) kar naključno aktivira ventilator na FUL za par sekund, ker je dokaj moteče. Izgleda da nima pravilno nastavljenega hlajenja. Na desni strani (pod desno roko če imaš roke na tipkovnici) je čutiti toploto, kar je tudi dokaj nadležno. Ne vam ali je to samo ta primerek, ki ga imam jaz ali se vsi tako grejejo (moj drugi prenosnik asus se ne greje toliko).
Vse drugo deluje super za tako ceno dobiš res pošten računalnik.
Vendar mislim, da ga bom nesel nazaj(zamenjat) ker tole z hlajenjem/ventilatorjem neki ne štima. Upam, da ob zamenjavi ne bo delalo isto, ker potem je cela serija(oz model) slabo narejena. A ima kdo tudi dostop do tega prenosnika, al lahko preveri ali tudi vam piha ventilator na random?
Če koga kaj karkoli specifično zanima naj pove čim prej bom tukaj objavil kar želite. Morda ga bom kasneje tudi poslikal. Povejte mi kaj stestiram in katere programe naj uporabim.
LP, Gregor GRE^
pivmik ::
Še nekaj Glede garancije:
V gar. listu piše, da za uveljavit grarancijo pokličeš na njihovo telefonsko številko v Sloveniji in vprašaš. V kolikor ni pooblaščenega servisa v SLO se smatra servis kot prodajno mesto kjer si kupil prenosnik. Stroške pošiljanja pri uveljavaljanju grancije krijejo oni, oz pridejo oni sami prevzet prenosnik.
V gar. listu piše, da za uveljavit grarancijo pokličeš na njihovo telefonsko številko v Sloveniji in vprašaš. V kolikor ni pooblaščenega servisa v SLO se smatra servis kot prodajno mesto kjer si kupil prenosnik. Stroške pošiljanja pri uveljavaljanju grancije krijejo oni, oz pridejo oni sami prevzet prenosnik.
LP, Gregor GRE^
Zgodovina sprememb…
- spremenil: pivmik ()
Percusso ::
Duleman: Toshiba sicer v svojih pogojih pravi, da gre garancija fuč, če prenosnik sam odpiraš, ampak ker ni nalepke ali česa podobnega, ga lahko brez problema sam nadgradiš. Če bi pa bilo potrebno uveljavljat garancijo, pa vzameš ven in nič ne rečeš.
Primoz78 ::
Ker se na prenosnike ne spoznam prav veliko bi prosil za malo pomoci...kolegica kupuje prenosnik v max. vrednosti do 200K SIT...uporaba predvsem za seminarske naloge, surfanje, filme, itd...nasel sem tega na spodnjem linku, pa me zanima mnenje...oz. kak drugi predlog...
Fujitsu Siemens Amilo PRO V2085
Lp Primoz
Fujitsu Siemens Amilo PRO V2085
Lp Primoz
GAMING HTPC I5 2500k/ASUS P8P67/4GB CORSAIR XMS3/
VERTEX 3/ASUS 670 GTX OC/Antec TP-650 NEW/
VERTEX 3/ASUS 670 GTX OC/Antec TP-650 NEW/
SebaR ::
Ali se splača kupiti prenosnik Asus A6Vc 1,7 GHz Centrino 1Gb RAM ddr2
za 190 000SIT?
Bi delale igre kot je CSS gor? :P
Hvala za pomoč
za 190 000SIT?
Bi delale igre kot je CSS gor? :P
Hvala za pomoč
Povej ti to raje komu brez nog, da bo lahko skakljal po cesti...
:>
OVID ::
Tudi jaz kupujem prenosnik, in sicer do max 200k, zaželjeno je manj:)
Uporabljal ga bom pri študijskem delu, kakšen filmček, photoshop, internet.
Fajn bi blo da vsaj 1GB rama(zarad PS-sa), in da ždrži čim dlje kolko je pač možno za ta dnar.
Zarad obdelave slik bi imel tudi čim kvalitetnejši zaslon.
Kupoval bom prek trajnika, tako da verjetno nakup preko interneta odpade. Gledal sem pri bigbangu, amapak je izbire veliko. Nimam keša, da bi kupoval poceni;)
Zanima me tudi Wireless internet s tisto kartico , ko jo daš noter? kako deluije in kje je možno to dobit?
Lp
Uporabljal ga bom pri študijskem delu, kakšen filmček, photoshop, internet.
Fajn bi blo da vsaj 1GB rama(zarad PS-sa), in da ždrži čim dlje kolko je pač možno za ta dnar.
Zarad obdelave slik bi imel tudi čim kvalitetnejši zaslon.
Kupoval bom prek trajnika, tako da verjetno nakup preko interneta odpade. Gledal sem pri bigbangu, amapak je izbire veliko. Nimam keša, da bi kupoval poceni;)
Zanima me tudi Wireless internet s tisto kartico , ko jo daš noter? kako deluije in kje je možno to dobit?
Lp
Hair_Y ::
Pozdravljeni!
Tudi sam sem v veliki dilemi kaj kupiti, toda kljub ponudbi nekako ne najdem notesnika,
ki bi imel vse komponente kot si jih želim.
Zanimam me sledeče:
- ali je velika razlika med Centrino Pentium-M in Centrino Core / Duo procesorjem
- v kakšnem rangu je grafična kartica X600 proti integrirani Graphics Media Accelerator 900,
ATI Radeon Express 1150 (ali nekaj podobnega)
To 'starejšo' tehnologijo vsebuje HP-NX8220 (Centrino-M, X600)
novejše zadeve pa HP-NC8430 (Core Duo, X1600).
Ali je novejši notesnik res veliko veliko boljši, da upraviči višjo ceno?
P.S. Uporaba za programiranje (.NET), občasno filmi in kakšna igra,
ki mi trenutno še nekako deluje na namiznem računalniku z grafiko
GeForce FX-5200
Hvala za informacije.
Tudi sam sem v veliki dilemi kaj kupiti, toda kljub ponudbi nekako ne najdem notesnika,
ki bi imel vse komponente kot si jih želim.
Zanimam me sledeče:
- ali je velika razlika med Centrino Pentium-M in Centrino Core / Duo procesorjem
- v kakšnem rangu je grafična kartica X600 proti integrirani Graphics Media Accelerator 900,
ATI Radeon Express 1150 (ali nekaj podobnega)
To 'starejšo' tehnologijo vsebuje HP-NX8220 (Centrino-M, X600)
novejše zadeve pa HP-NC8430 (Core Duo, X1600).
Ali je novejši notesnik res veliko veliko boljši, da upraviči višjo ceno?
P.S. Uporaba za programiranje (.NET), občasno filmi in kakšna igra,
ki mi trenutno še nekako deluje na namiznem računalniku z grafiko
GeForce FX-5200
Hvala za informacije.
globe ::
a mi nekdo pojasni razliko v ceni med tema dvema prenosnikoma? oba sta hp nx7400. cenjesi ima tale procesor: Intel Core Duo T2250 (1.73GHz) 533MHz FSB, Centrino Duo tehnologija, drazji pa tega: Intel Core Duo (1.66GHz) (Centrino Duo) L2 2MB, FSB 667MHz, 945GM chipset, ostale specif. so enake, razlika v ceni pa je skoraj 35000 sit...
LINK
edit: link pozabil dodat
LINK
edit: link pozabil dodat
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: globe ()
Bondek ::
Kdo ve če imamo v Sloveniji uradnega zastopnika za Lenovo (IBM) in kdo to je?
No, in to je to !
stojko1 ::
kaj Vam se vedno ni jasno : 1.mesto IBM 2.mesto HP 3.mesto nekateri sony-ji potem pa dolgo nič in potem pride kak acer hud in siemens ostalo --je pod vprasajem
kaj menite za to lestvico
kaj menite za to lestvico
stojko
jah nekam bo treba dat tud(vsaj) asus in toshibo, in pa pomoje bi tud sony bil lahko na prvem mestu koker za koga!
TribesMan ::
Pa definitivno dela Apple in Sony boljse prenosnike kot HP, tud toshiba ni za odmet zadnje čase.
Uglavnm težko je tkole rangirat.
LP
TribesMan
Uglavnm težko je tkole rangirat.
LP
TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)
IVo ::
Mislim, da je IBM prenehal z izdelavo prenosnikov, oz. jih je prevzel oz. so se preimenoval (ne vem točno) v Lenovo (to je sigurn) in zdej izdelujejo veliko slabše prenosnike tak, da so izgubili kvaliteto katero so "vzdrževali" dooooolgo časa...
IVo ne preveč safaladirat, ker lahko še koga narobe podučiš.
Lenovo dela še vedno ene najboljših, če ne najboljše laptope. Seveda Thinkpad serija.
Lenovo 3000 serija je low budget varianta ki ni primerljiva z thinkpadi ne po kvaliteti ne po ceni.
LP
TribesMan
Lenovo dela še vedno ene najboljših, če ne najboljše laptope. Seveda Thinkpad serija.
Lenovo 3000 serija je low budget varianta ki ni primerljiva z thinkpadi ne po kvaliteti ne po ceni.
LP
TribesMan
Skull_ ::
fifi2: enga packard bella sm jst gledu v big bangu pa mi ni bil prov nč všeč, predvsem ekran je mel zanič..
Sigurno vem da nimajo več IBM kvalitete...
Aja ....Glede akcije na EF...
Cene za prenosnike so se znižale in sicer tako:
*Model 1 18.000 SIT manj + hitrejši procesor - prej Celeron 410 (1.46 GHz) - zdaj 430 (1.73 GHz)
*Model 2 18.000 SIT manj
*Model 3 13.000 SIT manj
*Model 4 7.000 SIT manj + Boljši operacijski sistem - prej MS Win XP Home - zdaj MS Win XP Pro
*Model 5 7.000 SIT manj
Aja ....Glede akcije na EF...
Cene za prenosnike so se znižale in sicer tako:
*Model 1 18.000 SIT manj + hitrejši procesor - prej Celeron 410 (1.46 GHz) - zdaj 430 (1.73 GHz)
*Model 2 18.000 SIT manj
*Model 3 13.000 SIT manj
*Model 4 7.000 SIT manj + Boljši operacijski sistem - prej MS Win XP Home - zdaj MS Win XP Pro
*Model 5 7.000 SIT manj
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: IVo ()
myself ::
Mene pa zanima kak je kaj s to grafično kartico Intel Media Graphics Accelerator 950 do 224MB shared. Bi se dalo igrat kake igrce, kot so COD2 pa še mogoče kako malo novejšo?
airmax ::
Kako pomebno je, da ima prenosnik bluetooth?
Ga veliko uporabljate?
Našel sem namreč model prenosnika, ki mi odgovarja, s tem, da nima bluetooth-a.
Prosim za mnenja.
Ga veliko uporabljate?
Našel sem namreč model prenosnika, ki mi odgovarja, s tem, da nima bluetooth-a.
Prosim za mnenja.
IVo torej imaš Lenovo ThinkPada? Al to kr tko mal iz zraka vlečeš?
Sicer pa razloži zakaj bi bila kvaliteta nižja? Thinkpade še vedno sestavljajo v istih tovarnah kot prej, dizajnirajo jih isti ljudje kot prej, njihova filozofija ostaja ista kot prej... Torej kje taka razlika?
LP
TribesMan
Sicer pa razloži zakaj bi bila kvaliteta nižja? Thinkpade še vedno sestavljajo v istih tovarnah kot prej, dizajnirajo jih isti ljudje kot prej, njihova filozofija ostaja ista kot prej... Torej kje taka razlika?
LP
TribesMan
fifi2 ::
ja,gledal sem tale prenosnik
http://www.bof.si/sl/product.cp2?guid=A...
pa me zanima kaj je pol narobe njim,ker men se ne zdi tako slab.
http://www.bof.si/sl/product.cp2?guid=A...
pa me zanima kaj je pol narobe njim,ker men se ne zdi tako slab.
opeter ::
fif2, kako misliš slab? S takimi komponentami?
Packard Bell W7945 17'' PM1.8/1GB/80 Prenosni računalnik
* cpu : 1.8GHz, Intel Pentium-M
* ram : 2x512MB
* hdd : 80GB
* pom : DVD±RW DL zap., čit.kart.
* vga : GF Go6600 128MB
* lcd : 1440x900, 17'', Diamond View
* i/o : FireWire, Tv-out, USB 2.0, Wlan 54Mbit
* dod : Windows Xp Home
* gar : 2 leti
* bat : 6 celična, Li-Ion
* teža : 3.5 kg
* I/O 2 : 56k modem, VGA
* cpu 2 : FSB 400MHz, L2 2MB
Edina SLABOST je verjetno le avtonomija baterije.
Packard Bell W7945 17'' PM1.8/1GB/80 Prenosni računalnik
* cpu : 1.8GHz, Intel Pentium-M
* ram : 2x512MB
* hdd : 80GB
* pom : DVD±RW DL zap., čit.kart.
* vga : GF Go6600 128MB
* lcd : 1440x900, 17'', Diamond View
* i/o : FireWire, Tv-out, USB 2.0, Wlan 54Mbit
* dod : Windows Xp Home
* gar : 2 leti
* bat : 6 celična, Li-Ion
* teža : 3.5 kg
* I/O 2 : 56k modem, VGA
* cpu 2 : FSB 400MHz, L2 2MB
Edina SLABOST je verjetno le avtonomija baterije.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
Ma ga bratranc, ki dela v IBMu. Kje je kvaliteta zaštekala ne vem točn, sam mi je pa model povedu da se ti prenosniki od Lenova velik bolj kvarijo. Je pa mel oba in pravi da se sploh ne morta primerjat; glede kvalitete...Za kej več ga nism vprašal...
fifi2 ::
noben ne omenja packard bell prenosnikov. vsi samo lenovo ali toshiba. mogoče se najde kašen sony. zato me pa zanima. potem je edini problem baterija. nikjer ni pisalo koliko časa zdrži. potem je nakup dober.
klemen22 ::
IVo: tvoj bratranc nima pojma. Sorry. Ali pa je naletel na kak beden testni primerek. Imam IBM T43, kolega ima Lenovota Thinkpad T60 in dejansko v kvaliteti NI nobene razlika za to da bi bil slabši. Pa še to: primerjej Lenovo Thinkpade in ne eno 3000 serijo ki stane 150k sit. T serija je trenutno še vedno na istem nivoju kot prej.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)
Sem se pogovarjo prej z enim pa mi je reko da so te integrirane kartice čisto brezveze, da se sploh nebi dalo nič gor igrat je to res??
Zanima me še tut, če se splačajo toshibe vzet?
Zanima me še tut, če se splačajo toshibe vzet?
No kdo si pa ti da ga maš? Pojma... Model se sigurn bolj spozna v te stvari, k ti (garant). ČE MODEL DELA V IBMu (kaj ne rabm razlagat). Ne vem kaj ti ni jasn. Pa ne mi s takimi predpostavkami... Pač povej da se ne strinjaš in gremo naprej, ne pa da govoriš kdo zna več oz. manj in se delaš ne vem kakšnega poznavalca. Jst sm reku kaj mi je on kot zposlen v IBMu, bivši lastnik IBMovega in sedanjega Lenovovega prenosnika povedal. Pa prosim brez takih izpadov v naprej...Pa tist sorry...
@myself x1150 je tud integrirana pa je kar solidna grafa. Sicer ti res najnovejše streljanke ne bodo najbolje delale ampak za kao strategijo ali pa kak wow ali podobno bo pa več kot preveč.
Odvisno kater model model toshibe misliš.
Odvisno kater model model toshibe misliš.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: KandazaR ()
mumbo ::
a mi lahko kdo pove razliko med tema dvema procesorjema:
- Intel Core™ Duo für Mobile T2300, 1,66 GHz, 2 MB, 667 MHz
- Intel Core™ Duo für Mobile T2250, 1,73 GHz, 2 MB, 533 MHz
je boljši hitrejši al kako je s tem, hm??!
gre pa za procesor v aspire 5672..
- Intel Core™ Duo für Mobile T2300, 1,66 GHz, 2 MB, 667 MHz
- Intel Core™ Duo für Mobile T2250, 1,73 GHz, 2 MB, 533 MHz
je boljši hitrejši al kako je s tem, hm??!
gre pa za procesor v aspire 5672..
OVID ::
tako, mislim da nas je kr nekaj zastavilo vprašanje kaj lupiti, vendar tukaj in tudi drugje pametnega odgovora nisem našel, na žalost. Očitno je tukaj samo blebetanje, pametnega in uporabnega pa nič. Danes grem sam iskat pa sprobat stvarce pa da vidimo če bo kaj gratalo.
Brez zamere.
Brez zamere.
Skull_ ::
myself: gma950 ni primerna za poganjanje cod2 in zahtevnejših špilov.. morda če nastaviš cod2 na dx7 pa precej znižaš nastavitve..
fifi2: na netu so tud meni zgledali zanimivi packard belli (zmogljive komponente za kr nizko ceno), ampak pr kupovanju prenosnika je res pomembno da ga prej vidiš v živo in sprobaš.. meni se packard bell v bigbangu ni dopadel niti malo..
OVID: v tej temi se vsak dan znajde ene 10 novih postov v katerih folk povprečno prilepi 5 linkov in sprašuje kter comp bi bil boljši.. seveda se folku ki se na prenosnike spozna, ne da odgovarjati na vsak tak post.. boljše bi blo če bi se postavljajo malo bolj specifična vprašanja in če bi ljudje preden postajo tud kej za nazaj prebrali, ker vprašanja se obupno ponavljajo...
fifi2: na netu so tud meni zgledali zanimivi packard belli (zmogljive komponente za kr nizko ceno), ampak pr kupovanju prenosnika je res pomembno da ga prej vidiš v živo in sprobaš.. meni se packard bell v bigbangu ni dopadel niti malo..
OVID: v tej temi se vsak dan znajde ene 10 novih postov v katerih folk povprečno prilepi 5 linkov in sprašuje kter comp bi bil boljši.. seveda se folku ki se na prenosnike spozna, ne da odgovarjati na vsak tak post.. boljše bi blo če bi se postavljajo malo bolj specifična vprašanja in če bi ljudje preden postajo tud kej za nazaj prebrali, ker vprašanja se obupno ponavljajo...
globe ::
kako je s prenosniki z integrirano grafiko, so "le" vista capable al so ti prenosniki vista premium ready, torej zmozni tudi aero nacina, ki ga bo ponujal novi win vista? konkretno me zanima za ta prenosnik
zlabo ::
jaz bi vas pa lepo prosil če predlagate en prenosnik za mojega fotra, tja do 180jurjev. Stvar bo predvsem za MS office, internet, mogoče kakšen Autocad ....
Pozdravljeni!
Naj mi PROSIM nekdo pove kako bi se obnesel HP Compaq NX6125 ML-40 v igrah. Vecina kadar kaj špilam igram samo CSS. Bo dosegel 60fps?
Tehnični podatki:
- procesor: AMD Turion 64 ML-40 2.2 GHz, 1-MB L2 cache,
- zaslon: 15" TFT SXGA (1400 x 1050)
- pomnilnik: 512MB DDR 333MHz (razširljiv do 2 GB, prosta reža)
- trdi disk: 80 GB 5400 rpm
- optična enota: DVD +/- RW enota Double Layer Technology
- grafika: ATI MOBILITY RADEON X300 do 128 MB RAM
- žična povezljivost: mrežna kartica 10/100/1000 in analogni modem V.92
- brezžična povezljivost: WLAN 802.11G, Bluetooth
- vmesniki: 1xVGA, 1x S-Video, 1x FireWire, 3x USB 2,0, port replikator
- bralnik podatkovnih kartic 6-v-1
- PC Card Type II, Reža za kartice ExpressCard/54.
- biometrični čitalec prstnih odtisov
- vmesnik za potovalno baterijo
- Li-Ion baterija (do 3h)
- mere: 32,8 x 26,7 x 3,17 cm – 2.72 kg
- Windows XP Professional (možnost SLO verzije)
- Garancija 1 leto
V JAE za 270 000SIT
Če le-ta ni primeren ve kdo za kakšen primeren prenosnik do 270 000 sit ki ima solidno grafično za občasno igranje iger. Mogoče tale?
Hvala!
Naj mi PROSIM nekdo pove kako bi se obnesel HP Compaq NX6125 ML-40 v igrah. Vecina kadar kaj špilam igram samo CSS. Bo dosegel 60fps?
Tehnični podatki:
- procesor: AMD Turion 64 ML-40 2.2 GHz, 1-MB L2 cache,
- zaslon: 15" TFT SXGA (1400 x 1050)
- pomnilnik: 512MB DDR 333MHz (razširljiv do 2 GB, prosta reža)
- trdi disk: 80 GB 5400 rpm
- optična enota: DVD +/- RW enota Double Layer Technology
- grafika: ATI MOBILITY RADEON X300 do 128 MB RAM
- žična povezljivost: mrežna kartica 10/100/1000 in analogni modem V.92
- brezžična povezljivost: WLAN 802.11G, Bluetooth
- vmesniki: 1xVGA, 1x S-Video, 1x FireWire, 3x USB 2,0, port replikator
- bralnik podatkovnih kartic 6-v-1
- PC Card Type II, Reža za kartice ExpressCard/54.
- biometrični čitalec prstnih odtisov
- vmesnik za potovalno baterijo
- Li-Ion baterija (do 3h)
- mere: 32,8 x 26,7 x 3,17 cm – 2.72 kg
- Windows XP Professional (možnost SLO verzije)
- Garancija 1 leto
V JAE za 270 000SIT
Če le-ta ni primeren ve kdo za kakšen primeren prenosnik do 270 000 sit ki ima solidno grafično za občasno igranje iger. Mogoče tale?
Hvala!
Z Acerjem boš mel velik več fpsjev, zarad velik boljše grafične... Ima pa mal slabši proc, sam večji disk, pa 2x več rama. A je zdej ta grafa x300 al x1300?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: IVo ()
Aja pa pozabil sem vprašati kakšna je razlika med x1300 in x1600 v igrah? Ker je še en acer isti, s x1300 grafično in 40k cenejši.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: SebaR ()
Tako jaz sn že dokaj pred nakupom Toshibe.
Zanima me samo če je ta model TOSHIBA SATELLITE A100-694 tudi med tisitmi, ki so jim vpoklicali baterije zaradi napake?
Konfiguracija pa je:
15,4 TFT 1280*1024 BRIGHT WIEV
Intel Core Duo 2*1.73 Ghz 2* 2 MB
1024 MB DDR-II
80 GB HDD 5400 rpm
ATI RADEON X1600 z 512MB DDR
DVD-RW DL
TOSHIBA WIN XP HOME
22 Mesecev garancije
Firewire, Tv Out, IR, PCMCIA, USB 2.0
Se mi ga splača vzet za 320.000 SIT, je pa 2 meseca rabljen ?
LP Grega
Zanima me samo če je ta model TOSHIBA SATELLITE A100-694 tudi med tisitmi, ki so jim vpoklicali baterije zaradi napake?
Konfiguracija pa je:
15,4 TFT 1280*1024 BRIGHT WIEV
Intel Core Duo 2*1.73 Ghz 2* 2 MB
1024 MB DDR-II
80 GB HDD 5400 rpm
ATI RADEON X1600 z 512MB DDR
DVD-RW DL
TOSHIBA WIN XP HOME
22 Mesecev garancije
Firewire, Tv Out, IR, PCMCIA, USB 2.0
Se mi ga splača vzet za 320.000 SIT, je pa 2 meseca rabljen ?
LP Grega
Zgodovina sprememb…
- spremenil: myself ()
Zheegec ::
SebaR: Za 260K dobiš NX6325 ki je naslednjih NX6125, ima dosti boljšo grafično in pa dual-core procesor, ohišje in ekran sta enaka.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014