» »

[P2P] BitTorrent - Naslednja generacija P2P

[P2P] BitTorrent - Naslednja generacija P2P

««
30 / 38
»»

mosnik ::

Kateri ja pa potem najbolši
danč

Bakunin ::

par sporocil visje morda.... ?

Jan987 ::

to tud mene zanima kater je zdej res najboljši sam za hitrost. Poraba sistemskih sredstev pa tega me ne zanima!

se enkrat:

>> Je za razmeroma nizko hitrost pri Torrentih (max 200kB/s) morda problem kje v mojih nastavitvah?

hitrost je odvisna predvsem od tega KAJ prenasas in koliko "seedov" ima tisti torrent.

---

in en "trik":

nov mikrotorrent ima "speed wizard", kjer ti sam nastavi vse potrebno glede na tvoj "upload".
jaz sicer malo zagoljufam in dam "upload" na 10Mbit in potem ustrezno popravim "Global maximum upload rate" na 80-90% mojega "uploada" (56KB/s za 4mbit/512kbit dsl paket).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Bakunin ()

sss ::

utorrent 1.4.2 BETA (build 429)

--- 2006-02-26: Version 1.4.2-beta (build 429)
- Feature: Reorder RSS favorites
- Feature: If user is running from temporary internet files, prompt to install it.
- Feature: Added popup menu to easily change if the scheduler/dht is enabled.
- Change: Switch default theme
- Change: Skip hidden/system files when creating torrent.
- Change: Right align some columns.
- Change: Remove spaces from urls in RSS feeds
- Change: DHT binds UDP socket to net.bind_ip
- Change: If a file is larger than what it's supposed to, force a refresh.
- Fix: Prevent windows from going above pixel 0.
- Fix: Ratio on generals tab wasn't computed exactly like the main list.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: sss ()

Wega ::

Kaj pa tole: μTorrent mi dela suuuuper potem pa se sredi dela pojavinapaka: "the process cannot access the file because it is being used by another process" in zadeva se ustavi. Na helpu sem sicer našel nekaj namigov pa noben ni bil pravi. Ali na temu svetu slučajno obstaja program ki sledi dostopom do datotek, da bi ga našel, hudiča!
Wega,
lep, postaven, pameten
in skromen.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Wega ()

Men tud tale verzija dela krasno in sem presedlal z bitcometa. U zadnjih 50 urah sm mel dolpoteg z 1mbit linijo 16,6gb

Tody ::

Wega ne smeš se dotikat tistih datotek ki jih downloadaš, včasih ga zjebe samo če odpreš folder v katerem je datoteka. Samo stisni start in to je to... Potem ko boš odšel ven iz datoteke/mape

Hvala obema, najprej Tody, res je, vem da ne smeš odpirati folderja, še posebej če imaš vklopljen kakšen predogled datotek in tega. Vendar ni to: crkne sredi noči in je to nadležno, saj veš, misliš da bo zjutraj download že končan
@Bakunin, res super program, prav ta mi je tudi pomagal: očitno ga razštela google desktop. Proces ki ga okupira je namreč GoogleDesktopCr. in v task manegerju ga lahko ugasnem (GoogleDesktopCrawl) Kar je moteče je to, da se sam prižge nazaj, pa čeprav google desktop zaprem. Zdi se mi da je to pripomoček, s katerim GD indeksira datoteke, zaenkrat bom poizkusil z izklopom indeksiranja media datotek. Ima kdo še kakšno idejo?
Občasno mi datoteko "obišče" tudi McAffe, pa ni kritično.

edit: kljub temu da sem označil da naj ne indeksira media datotek jo še vedno prime. Kaj sedaj?
Wega,
lep, postaven, pameten
in skromen.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Wega ()

deinstall spywa^H^H^HGoogle desktop

Pa saj najbrž ga bom res: uporabljam ga za sledenje rss in gmaila, druge funkcije niti niso tako pomembne. Imaš kakšen namig za dober RSS odjemalec? (za gmail lahko pač namestim kar notiferer).
Edino kar deluje v tem primeru je da izberem pause indexing, akaj ko se po določenem času sam zažene nazaj. Se mi pa svita, zakaj GD ravno ta datoteka tako rajca: med DL se seveda neprestano spreminja.
Wega,
lep, postaven, pameten
in skromen.

Binji ::

sam imam tudi problem z Azureusom. Po nekaj casa mi ravno tako povezava z internetom kar crkne, Azureus poroca 0dl in 0dl. Ce ugasnem Azureusa mi deluje povezava normalno. Kaj je problem??;( Poskusal sem zmanjsati stevilo povezav a je enako. Mi je pa vcasih deloval brez problema, samo zadnje case ga izgleda nekaj moti. Windows firewall imam disablan, drugih firewallov pa nimam. Imam samo NOD23 AV.
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

BaRtMaN ::

Od danes je na voljo µTorrent 1.5 Stable (velikosti ~154kB), kakor tudi slovenski prevod zanj. :))

vegykralj ::

Zivjo vsem a mi lahko kdo pomaga in pove kaj to pomeni Error: Tracker Return Code: 404, Stop! in Tracker:....
Dobil sem dovoljenje za na traker in ko sem uploudal torrent mi je na stanju sledilnika to napisalo??

sss ::

Bom preizkusu slovenski prevod :)

iverson3 ::

lep pozdrav!

V teh dneh sem veliko prebrav okoli teh p2p programov in odpiranja portov. Moram priznati, da mi še zdaj ni vse jasno :D Imam windows xp sp2, routar Jaht EA-2104G in antivirusni Bit defender 9. V routarju sm odprl porte za e-mule in bit comet. Prej sem imel na e-mule nizek id, sedaj je visok id - se pravi, da mi je uspelo 8-) druga zgodba je pri bit cometu, kjer imam sedaj pri odprtih portih povprečen nivo odjemanja okoli 30kb/s :(
(pri zaprtih portih je bil nivo odjemanja za odtenek slabši, skoraj ni razlike). Vem, da je to odvisno od seederjev in leecherjev ... zanima me pa sledeče - kako naj vem kateri port (katera številka) je najboljši za čim višji nivo odjemanja, imam pa linijo 1024/256. zanimajo me številke portov.
hvala (vsem) za odgovor ...

lLP ;)

jest nimam nobenih odprtih portov pa mam linksisov router pa mi tko bit comet kot utorrent vlečeta okol 115 kilo konstantno če se seveda taki fajli

forplan ::

Uporabljam program BitLord za odjemanje in sejanje torrentov.

Sedaj pa me zanima kako bi nastavo v nastavitvah, da torrent, ki konča
z odjemanjem ne avtomatsko začne sejati?

To me zanima, ker imam bolj počasno liniji in potem se avtomatsko sejejo torenti ki končajo in zato pride na en torrent zelo malo upload-da.
da se strinjam

iration ::

Najbolš da torrente ustaviš še preden se zdownloadajo. Ne bo problemov s sejanjem, boš videl!
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

Zgodovina sprememb…

• spremenil: iration ()

BitLord:

..It is an outdated version of the free BitComet client, modified to include advertisements.

uporabi raje mikrotorrent (utorrent) ter v "Options | Preferences | Seeding priority" nastavi (vkljuci) "When torrent has reached the seeding goal".

cbelica ::

Pozdrav!

O P2P programih ne vem prakticno nic, da o raznih nastavivah niti ne govorim...
DL-al uTorrent in pognal - in stvar je delovala kljub mojemu neznanju.
Sem si pa zazelel, da bi sprobal se kaj drugega. Trenutno poganjam Azureus, zgleda kar o.k., me pa neki zanima - en cel kup 'plugin' ov je mozno instalirat, med drugim tudi SafePeer - koliko je ta rec zares uporabna oz. sluzi svojemu namenu?

98% of the teenage population does or has tried smoking pot.
If you're one of the 2% who hasn't, copy & paste this in your Signature

Rogue ::

BTW, koliko let pa rabi BT omrežje, da ugotovi, da uporabnika pač *ni*. Imel sem vžgan BT daljše obdobje na portu 50500, danes pogledam na firewall in vidim, da mi folk še vedno najeda po 48 urah neaktivnosti na BT omrežju.

CaqKa ::

kak je pri bt nevem.. ampak pri muli je očitno da si emule zapiše adrese v nek filetek in vsake tolko časa preveri če si dosegljiv..
glede na število userjev emule po celem svetu je to kar nekaj hitov na minuto četudi si offline.

maticm ::

mail od torentleech na 1 april

Unfortunantly, we have been shutdown by the RIAA. We made every attempt to
destroy the data in our user base, but we were unable to do so in time, and
were only able to erase about 18%.

They have informed us those that co-operate will recieve generous
settlement terms.

We suggest since there is a high likelihood of your info being in their
hands, (82% chance), that you delete as much as you can before they issue a
warrant for your hard drives.

It's been fun, and we'll see you elsewhere on the net.

Have a happy All Fools Day :)

Longinus ::

Katere porte uporabljate za bittorent (azuerus) ? Bi bila sploh kakšna razlika če bi uporabljal kaj drugega kot pa port 6881 ?
wir sind die herscher,wir sind die sklaven
wir sind uber all, wir sind nirgends
wir sind die herscher der purpurnen fluse

Paramedic ::

Razlika bi bila, če bi uporabljal katerikoli drug port, razen 6881. Pa naj bo večji od 1024.
End transmission.

mtosev ::

A lahko dobim TOP 5 torrent strani (po št. filov).
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

OmegaBlue ::

OSS in free software seveda, take kot pa ti hočeš pa ne.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

rayman12 ::

POZDRAVLJENI VSI!

Rad bi ugotovil če lahko kako pospešim download pri BitCometu. Vlačim dol stvari z veliko seedi. Vlači mi dol s 60-110 k. Imam 1 M linijo(amis). Problem je v tem da mi vedno download skače med 60 in 100 k in velikokrat potem vlači dol s 66 k. Prosim povejte mi kako lahko pospešim download.

prosim prosim:O :O :O :O

preberi FAQ za zelo dober bittorent odjemalec

sicer pa je prenos odvisen od tega KAJ prenasas.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Bakunin ()

preberi si moje sporocilo v tej temi z dne 21.02.2006 ter 22.02.2006, kjer bos nasel odgovore na tvoja vprasanja o hitrosti.

nightbodom ::

A se kdo ne more na [določen tracker] ze par dni, al sm sam jst to.. ? Pa zakaj? Napise mi da se ne more konektat..

--------------
Brez omenjanja tahih strani //Omy

Zgodovina sprememb…

Wolverine ::

Neki majo problem z serverjem...
Wolverine-entertaining special effects masterpiece:)

alioni ::

Prvič prenašam film z neta, uporabljam bittorrent.Hitrost je samo do 4 kb/s.Kaj naj storim, da bo zadeva tekla hitreje, ali pa je to morda zato, ker je je to prva zadeva in nimam drugih datotek, ki bi jih delil z drugimi?

Damjan Jagar ::

Problem je lahko majhno število seederjev, koliko pa jih sploh imaš?
http://jagar.si

alioni ::

Sejalcev je res malo, 3-5. Sicer se je hitrost proti koncu nalaganja povečala, nekje do 12 kb/s, vendar precej niha, tudi do 1kb/s. Na kaj moram v prihodnje paziti, preden začnem nalagati kako datoteko?

Damjan Jagar ::

Da bo dosti seederjev. :)
http://jagar.si

kobe ::

Jest sm začel uporabljat utorrent in ga ne znam optimalno nastavt, ker imam namreč večji upload od download-a. Pa bi prosu če mi kdo pove kako bi pravilno nastavu, da bi vse skupej delal kot je treba.

Hvala
Mili

Prižgeš Utorrent prtisneš CTRL+G in slediš navodilom

kobe ::

Hvala. In kaj naj si s tem pomagam? Lahk bi edn k ga uporablja povedal lepo nastavitve in bi blo ql, a ne?

Lp
Mili

Nevem kaj tebi ni jasno ? To je program ki uravnava zadevo. Določiš mu kako linijo in pač da optimalne zadeve za tvojo linijo. Če maš pa firewall ki ne spusti zadeve skos nekak nemoremo pomaga, če si za ruterjem maš tud kup tem... Če tvoj torrent nima nobnega ki bi oddajal datoteke tud nemoremo pomagat.

Ne smeš pa dat UPLOAD do ulimited ker potem zadeva zafula čist preveč. Za 1 mega paket je MAX takole:

2 downloada
2 uploada

Download daš na unlimited
Upload daš na 27-29 kb/s

Meni dela na polno

jackorsen88 ::

jaz pa uporabljam microtorrent pa mi vse normalno laufa samo natrackerju nisem povezljiv.
Pa ne vem v čem je keč. Pa mam porte vse odprte tak ko mora bit, ko dam test porta mi pokaže OK
Samo zaradi te povezljivosti mi ne seeda z max hitrostjo torrentov, ki jih jaz naložim na tracker, drugače ostalo normalno seeda

gido ::

Sem začetnik pri uporabi klientov za torrente, instaliral sem utorrent 1.5, težave je v tem da mi pol ure vleče dol z 30-50kb po tem vse zamre, ko resetiram računalnik se vse ponovi, ko zaženem program mi tud v loggerju napiše error opening windows firewall in unable to map UPnP to moj ip, windows firewall imam izklopljen, drugih pa nimam in nimam routerja, imam povezavo 8/1. Hvaležen bi bil za kakršnokoli pomoč. Hvala
Naj še dodam ctrl+g funkcija ne deluje se ne zgodi nič.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gido ()

jackorsen88 ::

kaj pa ko štartaš "Hitrostni vodič" pa testiraš port? ti napiše ok ali error

gido ::

ko pritisnem ctrl+g se odpre speed guide, ko kliknem tipko za testiranje porta ali speed test se ne zgodi nič, noben error niti ok popolnoma nič.

hmm ja vrjetno nisi američan da nebi vedu kater paket maš ane ? Naštimaj in to je to

muzičar ::

Torej moj najljubši torrent client BitLord ima zdaj WhenUSave spyware. Zanima me kateri client na stil Lord-a nima tega spyware-a. Ali ga ima BitComet?

Hvala, LP

Paramedic ::

BitComet ga nima, 100%.
End transmission.
««
30 / 38
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

µTorrent znatno hitrejši kot Vuze

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
4720841 (18770) roli
»

BitTorrent pohrustal μTorrent (strani: 1 2 )

9115615 (12745) simnov
»

Bitcomet "ubija" internet povezavo?

Oddelek: Omrežja in internet
354735 (3343) jan01
»

eXeem odprl vrata množicam (strani: 1 2 3 )

13714945 (9696) mgliha
»

Azureus 2.2.0.0 zunaj

294568 (4568) zile

Več podobnih tem