Forum » Pomoč in nasveti » Ena arhivska...
Ena arhivska...
banDitto ::
Imam star racunalnik ( P1, 82430FX čipset, 4x72 pin sloti) v katerega hocem dodati RAM.
Vendar karkoli dodam je maksimum vedno samo 40 mb. Tudi ce je v racunalniku 64 MB, ga zazna in uporablja samo 40 MB.
Cipset naj bi podpiral max 128 MB RAM-a.
Problem se je ponovil na podobnem racunalniku z istim cipsetom...
Uposteval sem vsa pravila, npr. dodajanje istih modulov v parih itd
Ima kdo kak predlog?
Vendar karkoli dodam je maksimum vedno samo 40 mb. Tudi ce je v racunalniku 64 MB, ga zazna in uporablja samo 40 MB.
Cipset naj bi podpiral max 128 MB RAM-a.
Problem se je ponovil na podobnem racunalniku z istim cipsetom...
Uposteval sem vsa pravila, npr. dodajanje istih modulov v parih itd
Ima kdo kak predlog?
Dr_M ::
ce v drugmu racunalniku isto nardi, pol je cist mozno da je ram zanic.probi kje dubis se 2 modula, pa sprobi.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
slawc ::
Hi!
Tudi sam imam tako plato s tem chipsetom (prvi chipset za pentiume hehe), imam pa 6x72 slotov za simme, pri določeni kombinaciji mi ne prešteje vsega. Štos je v tem, da srednja slota ne podpira double density modulov - mogoce je to tudi pri tebi ta problem - da plata sploh ne podpira double density modulov. Poskusi te rame se v kaksni plati, da se prepricas da moduli res niso krivi.
Teli double density moduli so res pain in the ass. tudi pri novejsih platah -> imam se Celeron 400 s plato, katera mi je 256 MB prestela samo do polovice. Kdo proda kksn SDRAM k bi mi delu? (sj sm dal oglas sam se noben ne oglasi) - BIOS update pa ne djela. Sam pismo, 256 MB modul bi moral potemtakem imeti 16 cipov al pa 8 cipov pa prevec pinov O tem se je kr precej pisalo na forumu zadne case.
Aja, naslov bi pa res lahk spremenu, zakaj si potem odpru novo podvojeno temo, ce pa ves da jo zaklenejo.
Tudi sam imam tako plato s tem chipsetom (prvi chipset za pentiume hehe), imam pa 6x72 slotov za simme, pri določeni kombinaciji mi ne prešteje vsega. Štos je v tem, da srednja slota ne podpira double density modulov - mogoce je to tudi pri tebi ta problem - da plata sploh ne podpira double density modulov. Poskusi te rame se v kaksni plati, da se prepricas da moduli res niso krivi.
Teli double density moduli so res pain in the ass. tudi pri novejsih platah -> imam se Celeron 400 s plato, katera mi je 256 MB prestela samo do polovice. Kdo proda kksn SDRAM k bi mi delu? (sj sm dal oglas sam se noben ne oglasi) - BIOS update pa ne djela. Sam pismo, 256 MB modul bi moral potemtakem imeti 16 cipov al pa 8 cipov pa prevec pinov O tem se je kr precej pisalo na forumu zadne case.
Aja, naslov bi pa res lahk spremenu, zakaj si potem odpru novo podvojeno temo, ce pa ves da jo zaklenejo.
LP,
Slawc
Zgodovina sprememb…
- spremenil: slawc ()
banDitto ::
ne problem verjetno ni v ramu...
npr. ce mam 32 mb v kompu (2x16 mb) ->
pa dam zraven se 2x16 al 2x8 al 2x4 je v vsakem primeru RAM-a 40 mb...
double density? a ni to DDR?
glede rama pa poglej na www.bolha.com
npr. ce mam 32 mb v kompu (2x16 mb) ->
pa dam zraven se 2x16 al 2x8 al 2x4 je v vsakem primeru RAM-a 40 mb...
double density? a ni to DDR?
glede rama pa poglej na www.bolha.com
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kaj pomenijo številke pri RAM-ih?Oddelek: Pomoč in nasveti | 5389 (4773) | Hayabusa |
» | Problem z SDRAMiOddelek: Pomoč in nasveti | 937 (897) | Azrael |
» | Dvostranski CDjiOddelek: Loža | 1267 (1075) | Medved |
⊘ | 99 min cd-jiOddelek: Loža | 990 (834) | Sergio |
» | Pioneer DVD-ROddelek: Strojna oprema | 1318 (1069) | Rott-von-weiler |