Forum » Pomoč in nasveti » Pentium 3 problem
Pentium 3 problem
epic ::
Jest sm kupu procesor P3 1000Mhz in imam plato *INTEL 440BX Master*
ko sm ga vstavu v ploščo in vključu comp mi je pisalo da deluje na frekvenci 750Mhz!!!
Kako ga spraviti na 1000Mhz? Tudi z navijanjem.;(
ko sm ga vstavu v ploščo in vključu comp mi je pisalo da deluje na frekvenci 750Mhz!!!
Kako ga spraviti na 1000Mhz? Tudi z navijanjem.;(
dr.J ::
V BIOSu nastavi FSB na 133 MHz namesto na 100, kot ga imaš sedaj. 750*133/100=1000 ;). In to brez navijanja.
sirotka ::
bx master(MSI) ma default frekvenco 100. tud men je na c2 prec dalo na 100, tko da si moraš ročno naštimat
Pisk ::
Dobra fora! Brez zamere, sam tukaj ste nekateri res unikatni modeli :))
Me prav zanima kdo ti je svetoval procesor 133MHz za BX cipovje??! Kaj bos napravu z AGP vodilom? Bos notri natlacu en sloj papirnatega robcka, ki bo filtriral 1/4 signalov? :D :P :P
Me prav zanima kdo ti je svetoval procesor 133MHz za BX cipovje??! Kaj bos napravu z AGP vodilom? Bos notri natlacu en sloj papirnatega robcka, ki bo filtriral 1/4 signalov? :D :P :P
Ti bom jaz enkrat zapiskal!!!!!!!!!
Sergio ::
jah... navil bo AGP iz 66 na 83 ter videl hitrejše delovanje svoje grafične kartice.... ali pa ne :D
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.
Spajky ::
Dragi Pisk! jaz imam predhodnika te /masterce/ plate MSI6163pro z orig.biosom in ti povem, da z Celly-ji ta tvoja trditev deloma drži (ima jumper za AGP preklopit na 2/3 ce noces OC-at grafike) Kar se pa tice PIII pa ima ta plata eno zelo zanimivo nikjer dokumentirano lastnost: ko sem vstavil za probo SlotPIII550/100 noter in ga OC-al do nezavesti /dokler je Bios in Ram dal!=do daske! :-) / je verjel ali ne preklopila dividerje na 1/4 PCI in 1/2 AGP in vse je bilo v mejah specifikacij (nad 133Fsb seveda ne). IMHO razen teh dveh plat ima to se AbitBX133, kar dokazuje to, da ni to stvar chipseta kot vecinoma vsi papagajcijo brez probat, ampak je to izkljucno stvar, kako je bil Bios sprogramiran !!! Torej legendarni BX sicer ni bil misljen, ko je bil skonstruiran za 133FSB ker takrat takih procov ni blo, ceprav brez problema zmore tudi 150FSB, vendar je stvar v programerjih Bios-a in seveda kvalitete plate oz.proizvajalca, da se potrudi in naredi rock solid plato! :-)
Moj frend ma ta isti proc zdaj notri na AbitBE6-II navito na 160FSB cas2, torej to zmore tudi ta BX plata! Go figure it ! Res pa da pri tej frekvenci nima vse v mejah specifikacij :-) . Na usenetu pa krozi tudi veliko uspesnih zgodb na dobrih BX platah z uporabo 133FSB PIII brez nobenih problemov; torej zakaj ne tak proc na taki plati; ce je pa plata (temelj!) shit, pol pa seveda shit! 8-)
Moj frend ma ta isti proc zdaj notri na AbitBE6-II navito na 160FSB cas2, torej to zmore tudi ta BX plata! Go figure it ! Res pa da pri tej frekvenci nima vse v mejah specifikacij :-) . Na usenetu pa krozi tudi veliko uspesnih zgodb na dobrih BX platah z uporabo 133FSB PIII brez nobenih problemov; torej zakaj ne tak proc na taki plati; ce je pa plata (temelj!) shit, pol pa seveda shit! 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
MadMax ::
Na sreco enih (lastnikov plat) in v sramoto drugih (ki se nekaj petelinijo) ima Spajky glede AGPja na MSI BXMaster prav.
Verjeli ali ne (to je vas problem), na tej plati je resnicno mozno laufat 133 FSB pri 66 AGP, pa ceprav je gor "le" staro BX cipovje.
Verjeli ali ne (to je vas problem), na tej plati je resnicno mozno laufat 133 FSB pri 66 AGP, pa ceprav je gor "le" staro BX cipovje.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
sirotka ::
za p3, c2 je stari BX še zmeri najbolši chipset!
intel trenutno nima spodobnega naslednika.
in fsb 133 tut dela na bx, a na "2 generaciji" čipa.Sej tud ata66 ni meu najprej, zdej ga pa ma!
intel trenutno nima spodobnega naslednika.
in fsb 133 tut dela na bx, a na "2 generaciji" čipa.Sej tud ata66 ni meu najprej, zdej ga pa ma!
Pisk, BX133 edina plata oficielno podpira FSB133MHz (torej tudi FSB/PCI/AGP delitelje 1/4+1/2...če ima pa še Raid, je pa ful nabildana...
Sirotka, Ata66 pa kontrolira dodatni kontroler na plati in ne BX chipset. 8-)
Sirotka, Ata66 pa kontrolira dodatni kontroler na plati in ne BX chipset. 8-)
A da ima tvoja bx133 1/2 AGP? Preprican?
Sem kar nekajkrat iskal a o 1/2 ne duha ne sluha.
Kje si pa dobil to plato? Brez raida??
Sem kar nekajkrat iskal a o 1/2 ne duha ne sluha.
Kje si pa dobil to plato? Brez raida??
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Pisk ()
Z biosi je tako: imajo svasta nastavitev, vendar se vse nastavitve ali ne vidijo ali ne dajo enostavno spreminjat (zato pa obstajajo dodatni proggyji, ki to omogocajo) v setup-u. Nekatere spremembe se izvrsijo neodvisno glede na mikrokodo vstavljenega proca, ko ga bios detektira...
Pocis not proc in s Sandro lahko vidis, kako je nastavil...ce se je komp seveda postavil pokonci... :-) he... Pisk, mater si nejeverni Tomaž...beri celo temo, recenzije plat in tisto kar redkokdo: owners manuals! :-) 8-)
Pocis not proc in s Sandro lahko vidis, kako je nastavil...ce se je komp seveda postavil pokonci... :-) he... Pisk, mater si nejeverni Tomaž...beri celo temo, recenzije plat in tisto kar redkokdo: owners manuals! :-) 8-)
Hmm glih to sem hotu rect.
Ce ze nimas hardvera po rokah potem si vsaj manual iz neta preberi! Ta plata niti v sanjah ne prestavi na 1/2!
Toliko.
Dodajam link za vse ki mislite da ima AGP 1/2:
bx133-raid.pdf
CPU bus speed above 66MHz/100MHz supported but not guaranteed due to the PCI and chipset specs.
Zdaj pa mir s tem BX. Kupte novo plato pa bo.
Ce ze nimas hardvera po rokah potem si vsaj manual iz neta preberi! Ta plata niti v sanjah ne prestavi na 1/2!
Toliko.
Dodajam link za vse ki mislite da ima AGP 1/2:
bx133-raid.pdf
CPU bus speed above 66MHz/100MHz supported but not guaranteed due to the PCI and chipset specs.
Zdaj pa mir s tem BX. Kupte novo plato pa bo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Pisk ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | PIII ne doseže nazivne frekvenceOddelek: Navijanje | 1247 (960) | jrom3000 |
» | Tualatin mod dela!!!Oddelek: Navijanje | 2377 (1825) | GTi |
» | Spajky Celeron 1200 HelpOddelek: Navijanje | 1511 (1113) | damchy |
» | ČE SE KOMU DA?!Oddelek: Navijanje | 1179 (954) | scenic |
» | Navijanje p3 coppermina z plato ABIT BX133 RaidOddelek: Navijanje | 1238 (1008) | EASYdoor |