»

AMD po dolgih letih z dobičkom

V zadnjem letu je delnica AMD-ja zrasla

AMD - AMD-ju je končno uspelo doseči pozitiven poslovni rezultat. V izteklem se četrtletju so namreč zabeležili 1,29 milijarde dolarjev dobička. Medtem so vsi njihovi prihodki znašali 1,62 milijarde dolarjev, kar je za 18 odstotkov več kot četrtletje prej in za 42 odstotkov več kot v enakem obdobju leto poprej. Omeniti velja, da je levji delež dobička prinesel Intel z 1,22-milijardno poravnavo; brez nje bi poslovali s pozitivno ničlo. To je prvikrat po 13 četrtletjih, da je AMD ponovno posloval z dobičkom.

V celotnem fiskalnem letu 2009, ki se je izteklo na Štefanovo, so zbrali 5,4 milijarde dolarjev prihodkov in 304 milijone dolarjev dobička, medtem ko so še leto prej napravili več kot tri milijarde minusa.

Z letom 2010 bo AMD poročal le o finančnih rezultatih dizajnerskega dela, torej podjetja AMD po razdelitvi, in ne več...

25 komentarjev

VIA uspešna

X-Bit Labs - Tajvanski gigant VIA je včeraj objavil poslovne rezultate za pretekli mesec, po katerih sodeč se še vedno zelo dobro držijo.

Prihodki od prodaje so znašali 60,8 milijona dolarjev, kar je za dobrih 14 odstotkov več kot letošnjega avgusta in slabe tri odstotke manj kot v enakem obdobju lani. V celotnem tretjem kvartalu so tako prihodki presegli mejo 163 milijonov, kar je za 36,2 odstotka več kot v drugem letošnjem četrtletju. Še klik.

0 komentarjev

Intel potihoma splavil novo čipovje

i848P

vir: X-Bit Labs
X-Bit Labs - V naših novicah ste že lahko zasledili novico, da je Intel napovedal izid enokanalnega Springdale čipovja, i848P poimenovanega. Vseboval bo vse funkcije Springdale čipovja (podpora DDR 400, AGP 8X, Serial-ATA, Hyper-Threading), le da bo do pomnilnika dostopal po enem samem kanalu.

Intel je torej vsaj za polovico prirezal krila svojemu čipovju. Verjetno se sprašujete zakaj. Razlog za to je želja po osvojitvi nižjega cenovnega razreda. Več o tem.

0 komentarjev

Poslovni rezultati: VIA, julij 2003

X-Bit Labs - Tajvanski računalniški gigant se očitno še naprej odlično drži. Še sveži Viini poslovni rezultati za pretekli mesec namreč kažejo, da so prodali za skoraj polovico več kot mesec poprej -- 48 milijonov dolarjev namesto 33. Vse žal ni tako rožnato, saj se dohodki od prodaje, če jih primerjamo z lanskim julijem, hitro znajdejo na negativni skali; letos so prodali za slabih devet odstotkov manj. No, če se bo novo čipovje za Opterone dobro prijelo, lahko računamo še na povečanje teh številk. Več o tem.

0 komentarjev

VIA PT800

vir: HardOCP
HardOCP - [H]ard|OCPjevci so na test postavili novo Viino čipovje za Intel Pentium 4 procesorje - PT800. Vprašali so se ali se viin nabor lahko kosa z velikimi in ga tako postavili ob bok i875 Canterwoodu, ki je kraljeval na ASUS P4C800. Kot že samo ime pove, PT800 podpira 800 MHz vodilo, HT, do 3 GB 400 MHz pomnilnika, vse diskovne povezave (SATA, SATAlite(tm), PATA, RAID polja) in podobno "navlako".

Večji problem tega čipovja, oziroma plošče ob katerem je zgrajena, pa je manjko dvokanalnega DDR podatkovnega sistema. Ali lahko plošča z enokanalnim DDR-om konkurira intelovemu prvaku? To so se vprašali in ugotovili, da je zadeva po hitrosti zelo primerljiva z i875, le pri testih pomnilniške prepustnosti malce poklekne.

DSmidgy, ki je prav tako napisal novico pravi: "Samo glede na njihov prejšnji test nForce2...

3 komentarji

VIA poroča junijske poslovne rezultate

X-Bit Labs - VIA, podjetje ki je znano po svojih čipovjih in ji zadnje čase ne gre najbolje, je sporočila junijske poslovne rezultate. Tako je junijski prihodek znašal 33,12 milijona dolarjev, kar je za skoraj 3 odstotke več od meseca poprej. Ta številka je za kar 25 % nižja od enakega obdobja lani. Dohodek se je od lanskega junija pa do danes znižal za 23 % v primerjavi z enakim časovnim obdobjem leto poprej. Razlog za to je predvsem problem, da KT600 ter PT800 nista tako imenovana high-end izdelka. To pa se dogaja prav zaradi tega, ker nVidia preveč meša štrene VII. Več o tem si lahko preberete tukaj.

0 komentarjev

Poslovni rezultati: VIA, april 2003

X-Bit Labs - Tajvansko podjetje VIA je včeraj objavilo poslovne rezultate za prejšnji mesec. Dohodki od prodaje so znašali okroglih 50 mio dolarjev, kar je za 15 % manj kot lanskega aprila in za 7 % manj kot predpreteklega meseca letos. Objavili so še podatke o prihodkih celotnega zadnjega četrtletja lani in prvega letos -- 191 in 166 mio dolarjev, ob čemer so pridelali 22 in 19 mio dolarjev izgub. Izvirna novica.

1 komentar