»

IR nadzor nad računalnikom

MODTHEBOX - Infrardeči daljinski upravljaljniki so že dodobra udomačeni pred televizijami in radii. A prihaja pa tudi do "križanja med vrstami", saj so se "daljinci" uveljavili tudi kot pri računalnikih. Na ModTheBox so temeljito stestirali iMON, kateri ima poleg same strojne opreme, v paketu vključeno tudi programsko opremo, ki omogoča vse od gledanja filmov, pa do zaganjanja različnih aplikacij. Z izdelkom so bili načeloma zadovoljni, saj je iMON dosegel 9 od desetih točk.

2 komentarja

Lizard Tree vzmeti

MODTHEBOX - Gotovo vas zanima kaj bi počele vzmeti na računalniško usmerjeni strani. Lizard Tree Chameleon ATX P4 vzmeti imajo namreč čisto drugačno nalogo kot na primer avtomobilske vzmeti. Njihovo poslanstvo je, da skrbijo za urejenost ohišja, saj z njimi skupaj povežemo napajalne kable. To je zelo preprosta izanjdba, ki je za dober pretok zraka zelo pomembna, poleg tega pa stane "le" 11 dolarjev. Na žalost jih še ni v Sloveniji, lahko pa vzamete tole novico kot dobro idejo in si naredite kaj podobnega sami.

4 komentarji

Pentalpha Aqualia

MODTHEBOX - Pa smo spet pri vodnem hlajenju, ki je v nekaterih računalnikih tako nepogrešljiv. Kompleti so postali zelo popularni saj imamo vodno hlajenje lahko vgrajeno že v uri ali dveh. Če pa se vam že to zdi potrata časa, pa si kupite Pentalpha Aqualia , ki se močno razlikuje od ostalih produktov. Glavna značilnost je, da so črpalka, rezervoar in hladilnik skupaj in tvrijo enoto, ki jo lahko vstavimo v 5.25 palčno mesto. Sistem izgleda praktično, a procesor je bil kar za 8°C toplejši kot pri zračnem hladilniku SLK 800.

1 komentar

VGA heatpipe, a tokrat ni Zalman

MODTHEBOX - Zalman je že pred kar nekaj časa na trg poslal svoj pasivni hladilnik za grafične kartice, ki uporablja sistem "vroče cevi" oz. heatpipea. Le ta se je med uporabniki zelo dobro prijel, saj ne povzroča hrupa, a ima še vedno dobre hladilne sposobnosti. Da pa to ni edini tovrstni pasivni hladilnik za grafične kartice so pokazali na ModTheBox, kjer so stestirali PCToys VGA Maxx. Ta se je v testu dobro odrezal, pogrešali so le hladilnike za pomnilnik, ki so nujni pri navitih karticah.

2 komentarja