»

TR2

Digit Life - Thermaltake je zelo znano podjetje, ki se večinoma ukvarja s proizvajanjem različnih hladilnih teles. Tokrat pa nas je obvestil, da bo začel tržiti novo znamko proizvodov, imenovano TR2, ki bo cenejša od ostalih Thermaltakovih proizvodov. Po večini bodo pod imenom TR2 proizvajali hladilne sisteme, na njih pa bo oznaka ''Designed by Thermaltake''. Z novo znamko se bodo vsi Thermaltakeovi proizvodi razdelili v dve skupini, bolj dostopne TR2 produkte ter proizvode z visoko zmogljivostjo in s tem tudi primerno ceno. Več o tem.

0 komentarjev

Thermaltakeovi barvni ventilatorji

Thermaltake - Vsi vemo, da je v zadnjem času zrasla priljubljenost barvnih ventilatorjev. Tudi Thermaltake se je odločil, da izda svoj primerek prozornega ventilatorja z barvnimi diodami. Lahko ga dobite v rdeči, modri ali zeleni barvi in stikalom za vklop ter izklop. A1654 FireBall premika zrak z 2000 obrati na minuto ter ga je možno pritrditi na katerokoli stran, saj ima snemljivo okrasno masko.

3 komentarji

Xide Pad

System Cooling - V današnjih dneh ni nič posebnega, če se v računalniku nahajata neonska svetilka in pleksi okno. To pa ni edina stvar, ki jo lahko osvetlimo. Na System Cooling, so si namreč ogledali serijsko izdelane podloge za miške (in mišake :)). Xide Pad Ultra, kot se imenuje, je opremljena z LED diodami, ki v temi izgledajo res lepo. Na voljo imate tudi različne oblike podlog in ralične barvne odtenke LED diod, katere dobimo v rdeči, modri in zeleni barvi.

1 komentar

UV ventilatorji -- DIY

DarkVision Hardware -

Ste že videli UV ventilatorje? Če še niste, si jih le oglejte, saj se odlično podajo k dobro modificiranemu računalniku in zatemnjeni sobi. [:D] Njihova slaba lastnost je bolj ali manj le cena. No, da pa to ne bo več tako, so poskrbeli na DarkVision Hardware, kjer so objavili članek, kako si doma izdelati prav takšne ventilatorje. Poceni, kakopak. Članek na tem naslovu.

2 komentarja

YeongYang A102 MATX ohišje

vir: Hexus
Hexus - Ohišja so dandanes vedno večja, kar ni ravno pripravno za pisarniško delo in nezahtevne uporabnike. Osnova današnjih računalnikov je ATX standard, saj je večina komponent zgrajena tako, da se ujemajo z ohišjem. Obstaja pa tudi Mikro ATX standard, ki je manjši in bolj pripraven. Ta standard pa potrebuje tudi drugačne matične plošče, saj običajna ATX plošča tu nima kaj iskati, ker je verjetno večja od samega ohišja. Poleg omejenosti števila komponent je tu ovira še zračni pretok, saj v njem ni dovolj prostora, da bi se zrak gibal. A da bi se zrak vsaj malo premikal lahko vgradimo 6 cm ventilator, ki je dokaj slaboten. Vstavili boste lahko le eno 5.25" in dve 3.25" enoti, ker je notranjost zelo natrpana. A tudi tako

0 komentarjev

Trobarvni LED ventilator

Overclockers Australia - Nedelja je. To avtomatično pomeni, da bomo resne novice (vsaj do jutri) postavili na stranski tir ter se posvetili ustvarjalni polovici možgan [:D]. Avstralski navijalci so napisali članek o modifikaciji prozornega ventilatorja s tremi LEDicami različnih barv. Končni učinek je magičen, cena modifikacije ni visoka, postopek kot tak pa razložen zelo podrobno ter natančno. Klik!

Add-on by Tomi: V primeru, da pa ne marate mavrice, so na Overclockers Australia poskrbeli tudi za vas.

1 komentar

Malo drugačen ventilator

ipKonfig - Kaj je narobe z današnjimi ventilatorji, poleg hrupa? Predvsem to, da je relativno velika površina v centru ventilatorja zakrita z motorjem, kar se lahko pokaže za problem pri procesorskih hladilnikih, kjer je tako kar precejšen del reber manj učinkovit, kot bi bil lahko. Tega problema so se lotili pri podjetju Y.S. Tech, kjer so ga rešili na zanimiv način - motor so iz centra prestavili v okvir ventilatorja. S tem so se ne samo rešili 'mrtve točke' v centru ventilatorja, pač pa so hkrati tudi zmanjšali hrup in porabo ventilatorja.
Ta ventilator so v roke dobili na ipKonfig.com, kako zadeva izgleda in malo tehničnih podatkov pa si lahko preberete v prvi polovici testa.

9 komentarjev

Zanimiv hladilnik

Overclockers Cafe - Na PC Abusers so stestirali hladilnik z zanimivim dizajnom. Čeprav podobno razporeditev reber poznamo že iz običajnih hladilnikov za elektro komponente, je "zakrivljeni" model malce drugačen od tistih navadnih. Hladilnik z imenom Dr Thermal TI-V86N se ponaša s precej hitrim (in glasnim) ventilatorjem, ki se vrti s 6800 vrtljaji na minuto ter z inovativnim načinom pritrditve na procesor, ki poskrbi ze zelo dober stik med samimi površinami. Test najdete tu. Še slika reber:

0 komentarjev

Daruje tudi Thermaltake

Overclockers Australia - Sočutje do žrtev WTC so pokazali tudi pri Thermaltaku in Coolerguys, kjer so napovedali, da bodo Rdečemu križu podarili znesek od prodaje 1000 Volcano 6u+ hladilnikov. Če bodo kupci do 23. septembra pokupili vseh 1000 hladilnikov, bo Rdeči križ dobil znesek v vrednosti $20,000. Ni slabo. Vsekakor pa je to tudi priložnost za Thermaltake, da si naredi malce reklame in priložnost za kupce, da tudi oni dobijo nekaj od doniranja. Volk sit in koza cela, torej :).

0 komentarjev

Barvanje ventilatorjev

Bit Technologies - Zadnji precej zanemarjen del računalnika so bili do nedavnega ventilatorji, ki so s svojo vedno črno barvo tako kot vedno kremasta ohišja začeli postajati precej dolgočasni. Sedaj pa se tudi tukaj nekaj premika, saj smo bili pred kratkim priča prozornim ventilatorjem, ki izgledajo precej kul, pa tudi Sunon se je zganil in predstavil svoje obarvane primerke. Ostali se zaenkrat sklicujejo na rek "pomembna je učinkovitost in ne dizajn", zato morajo tu poseči vmes računalniški umetniki, ki jih poznamo pod nam bolj znanim nazivom - modifikatorji. Poseg se imenuje ročno barvanje ventilatorjev in je tako preprost, da ga lahko naredi tudi tisti, ki ne ve, kako se resetira računalnik. Sicer je res, da tak obarvan ventilator ne pride do izraza, če je v napajalniku, vendar te stvarce v blowholu naredijo kar precejšen vtis. Kako izgleda pobarvan ventilator v akciji, pa si poglejte tukaj.

7 komentarjev

Njam, njam

PC PowerZone - Kaj vse lahko človek naredi z ventilatorjem za računalnik? Razen tega, da lahko računalnik z njimi hladi lahko občutno pripomore k zanimivemu izgledu računalnika.
Do zdaj so bile veternice ventilatorjev prebarvane, pobruđene, obrezane,... No, Ultra-Cool pa si je izmislila take, z prozornimi veternicami. Pri PC PowerZone-u so jih tudi stestirali tu. Na testu so imeli le 80mm izvedbo, ker je ta edina, ki obstaja. Vrti si z 2000 obrati na minuto, ustvari 25DBa zvoka in premakne 29.51CFM. (CFM=kubični feeti na minuto protvorba 30CFM= 10mł na minuto). Fantje so nad ventilatorjem navdušeni tako po uporabnosti, kot po izgledu. Dali so mu 8,5 od 10. točk.

0 komentarjev