»

RFID znajo "shekati" še celo prašiči

Schneier.com - O tem, da RFID tehnologija ni med najbolj varnimi smo že pisali. Da so torej ponovno uspeli "prilagoditi" RFID zaščito samo po sebi ne bi bilo nič nenavadnega, če tokrat "hekerji" ne bi bili prašiči.

In to v dobesednem pomenu. Na BBC namreč poročajo o prašičih iz neke prašičje farme, ki so ugotovili kako "shekati" RFID oznake tako, da dobijo več hrane.

Računalnik na farmi namreč vsakemu prašiču na podlagi njegove RFID identifikacije odmeri ustrezno količino hrane. Vendar pa so nekateri prašiči ugotovili, da je količina hrane vezana na RFID oznako in potem s pomočjo tuje RFID oznake prišli do dodatnega obroka.

59 komentarjev

Windows Longhorn Server trenutno spet bo

OSNews - Pri tako dolgotrajnem razvoju, kot ga zahteva projekt Longhorn, ni nič nenavadnega, če snovalci razvoja v določenem trenutku razmišljajo drugače, kot čez nekaj trenutkov. Zato Microsoftu ne smemo preveč zameriti, če si tu pa tam premisli, ali bo Longhorn na voljo tudi v strežniški izvedbi ali ne. Zatorej se nikar ne razburjajte, četudi so si v Redmondu še tretjič premislili; po najnovejših nagnjenjih Windows Longhorn Server, ali kakorkoli se bo že imenoval, bo. Klik!

6 komentarjev

Naredite vodno hlajenje z glavo.

Overclockers.com - V času vse hitrejših in bolj električno požrešnih procesorjev in 3D kartic, se vse več ljudi odloča za vodna hlajenja. Ta so v primerjavi z zračnimi veliko bolj učinkovita in ponavadi tudi veliko tišja. Vendar ni vse tako lepo kot se sliši.

Vodno hlajeni sistemi imajo predvsem eno veliko pomanjklivost - veliko možnost okvare. V primerjavi z zračnim hlajenjem, je vodno hlajeni sistem veliko bolj obsežen in tudi bolj kompliciran, kar pa je samo še dodatna možnost da gre kaj narobe. Najbolj pogoste okvare vodnega hlajenja so nedelujoče črpalke, puščanje vode, nedelovanje ventilatorjev na radiatorju, zamašitev cevi ali bloka z raznimi tujki, nabiranje prahu na radiatorju, in še bi lahko naštevali. Vse te okvare pa lahko nakopljejo veliko...

12 komentarjev

Vodno hlajenje ... miške?!

Rabid Hardware -

Modificiranje računalniške opreme, takšne in drugačne, ni nič nenavadnega. Prične se z navijanjem in vgradnjo novih ventilatorjev v sistem, konča pa z vodnim hlajenjem vseh vitalnih delov računalnika. Ali pa še tu ne. Vodno hlajeni procesorji, vezna čipovja in morebiti celó pomnilnik niso nič nenavadnega, a na RabidHardware so se lotili nenavadnega podviga. Vodno so se odločili hladiti miško in tipkovnico. Kaj s tem pridobite, razen kulish efekta, ni znano. Povezava!

20 komentarjev

Navij me nežno

Tweakers Australia - Vsak dan smo priča vse bolj ekstremnim posegom v strojno opremo računalnika. Tako danes ni več nič nenavadnega, če za to, da bomo navili grafično, razdremo hladilni sistem, nameščen na njej, ter nato menjamo upore za večjo napetost, naknadno menjamo hladilnike za pomnilnik, nameščamo nadmočne ventilatorje na GPU ali pa na grafično celo vgradimo vodno hlajenje, po možnosti celo s peltierevim elementom. Kaj nam je storiti, ako vam žilica (in/ali finančno stanje) tega ne dopušča? Sledite temu članku. Čemu? Ker je avtor navil svojega Geforcea2 Pro (ki je, vsaj po mojem mnenju, danes še vedno vredna vsakega tolarja tistih sedemdesetih jurjev, ki sem jih vrgel vanjo februarja 2001) na specifikacije Geforcea2 Ultra. Opisal je tudi teorijo za navijanjem ter postopke ponastavljanja BIOSa po meri grafične kartice. Ogled priporočen.

0 komentarjev

Alternativa tipkovnici in miški

PC World - Na PC Worldu sem zasledil zanimivo novico o raznih pomagalih, ki bi v prihodnosti utegnili vsaj delno nadomestiti miško in tipkovnico. Vsaj na papirju naprave izgledajo zanimivo, vendar ne smemo pozabiti, da smo take pripomočke videvali že v ne tako bližnji preteklosti, pa ogromna večina uporabnikov še vedno najraje uporablja klasično miško in tipkovnico. In kakšni umotvori se nam obetajo v prihodnosti?
Po mojem skromnem mnenju ponuja najuporabnejši pripomoček podjetje Essential Reality, ki je naredilo posebno rokavico, s katero se lahko sporazumevamo z računalnikom. V osnovi je sicer namenjena igranju iger (na misel mi pride Black&White, kjer je ta pripomoček kar lepo nadomestilo miški, saj krmilimo božjo roko), lahko pa jo bomo uporabljali tudi v Wordu. Rokavica pride v prodajo kmalu (če ni že v prodaji ;)), njena cena pa bo/je 129 $.
Drug izdelek nam pripravljajo pri podjetju Thrustmaster. Izdelek se bo imenoval Fighting Arena in bo namenjen uporabi v pretepačinah - točneje,...

0 komentarjev

Cruise Cat

Radeonic - Človek kar ne more verjeti, koliko različnih računalniških pripomočkov pride na trg. Vendar ima večina (razen redkih izjem) teh pripomočkov eno skupno slabo lastnost; povsem zadovoljivo jih nadomestijo predvsem standardizirane stvari (npr. miška in tipkovnica). Tudi Cruise Cat ne prinaša nobene revolucije, ki bi miški ali tipkovnici snela krono z glave, pripomore pa precej k dobremu počutju. Cruise Cat je neke vrste na dotik občutljiva podlaga (touchpad), po kateri drgnemo s posebnim pisalom. Cruise Cat je mišljen kot nadomestilo za miško, namenjen pa je predvsem tistim, ki veliko časa preživijo na internetu in preklinjajo nad okornostjo miške. No ja, kljub ne vem kakšni za internet prirejeni zasnovi, pa bo še vedno treba občasno uporabiti tipkovnico za tipkanje URL-jev. Test.

1 komentar

Kako narediti vodno hlajenje

ProCooling - Ker je danes slo-tech očitno zelo coolersko naravnan, bom še jaz nekaj dodal. Na moji najljubši strani o vodnem hlajenju, ProCooling, so pripravili članek o vodnem hlajenju v celoti. Tukaj ne gre samo za test in primerjavo vodnega z zračnim hlajenjem, ampak tudi vodič, kako sami izdelati vodno hlajenje. Veliko tistih, ki imajo, ali pa še bodo imeli, vodno hlajenje procesorja, se ukvarja z vprašanjem, kako stabilno pritrditi vodni blok na matično ploščo. Tu je odgovor. Vodič pa se ukvarja ne samo z vodnim hlajenjem kot samim, ampak tudi preureditvijo ohišja za ta namen. Danes vam od vseh člankov najbolj priporočam tega. ...

4 komentarji

Vodno hlajeni fotoaparat

3ag - Ah, tukaj pa je nekaj svežega. Priznajte, da ste se že naveličali raznih vodnih hlajenj računalnika in bi bili veseli česa novega. Ok, kaj pa recimo vodno hlajenje fotoaparata? Heh da, neki tip se je celo spravil narediti čisto pravi vodno hlajeni fotoaparat. Zadevo rabi za astrofotografijo (slikanje zvezd, meglic...), in za uspešen posnetek je potrebno film čimbolj ohladiti (hm več o razlogih in metodah si preberite kar na njegovi strani ). Zato je uporabil metodo vodnega hlajenja s peltierjem, ki jo overclockerji še kako dobro poznamo. Projekt je zelo zanimiv in dobro dokumentiran, tako da res priporočam ogled. Wild stuff!

vir: 3ag

vir: 3ag

4 komentarji