»

Novičke

Digital Daily - Intelova čipovja Springdale in Canterwood za Pentiume 4 so se pojavila v številnih inkarnacijah in s to številko so narasle tudi količine različnih matičnih plošč in lahko verjamem, da se ljudje pri nakupu težko odločijo. Na Digital Daily so stestirali 13 čudes najbolj znanih proizvajalcev matičnih plošč, temelječih na čipovjih 865PE/875P/865P/865G. Abit, Asus, Epox, Gigabyte, MSI, Soltek ter DFI so bili podvrženi Sandri, PCMarku, Quaki 3, Serious Samu ter 3DMarku2001. Morda se bo zdela bera testov malce premajhna in predvsem malce "zastarela", a za osnovno predstavo, bi morlo biti dovolj. 13x klik!

1 komentar

8RDA+ pod drobnogledom

samozavest zaželena

vir: VR - Zone
VR - Zone - Kot ste lahko prebrali že v morphlingovem vzporednem testu osnovnih plošč, katerega je spisal pred mesecem, je EPoXova 8RDA+ zelo dobra osnovna plošča. Dejstvo je tudi, da se tudi vsako uspešnico preuči do te mere, da lahko iz nje naredimo praktično karkoli -- le da je v našo korist. Povzetek vseh zanimivih modifikacij so zbrali fantje na VR-Zone ter nam svetovali, kaj narediti, da bomo na plošči dosegli izjemno visoke frekvence zunanjega vodila. Svetujejo nam, naj dodatno ohladimo čipovje, ter nam pokažejo, kaj narediti, da zvišate voltažo čipovju, pomnilniku ter zaključnemu členu vodila. Kakšnih primerjalnih testov fantje niso...

4 komentarji

Nova testa na X-Bit Labs

X-Bit Labs - Tako, na priznani spletni strani X-Bit Labs sta se pojavila kar dva nova testa naekrat, zatorej sta združena kar v eno samo novico.

  • Najprej so si ogledali osnovni plošči na Intelovem E7205 Granite Bay čipovju, ki je prvo čipovje za Penitume4 ki podpira dvokanalni DDR pomnilnik. Tokrat so pod drobnogled vrgli plošči podjetij MSI ter ASUS; bolje se je odrezala slednja, klik!
  • No, na drugem testu pa so se posvetili naprav za masovno shranjevanje podatkov (beri: diskom). Ogledali so si diske višjega kakovostnega razreda, natančneje IBM-ove Ultra160 (SCSI) diske. Klik!


1 komentar

Novembra ...

Digital Daily - Se še spomnite vseh novotarij ter dogodkov meseca novembra? No, na Digital Daily so danes spisali članek, ki na kratko povzame vse bistvene IT dogodke ter stvaritve v prejšnjem mesecu ter prikaže njihov pogled nanje, za nameček pa še primerja cene ter nam svetuje, kaj kupiti. Ustavili so se pri procesorjih, matičnih ploščah, pomnilniku, videu ter napravah za masovno shranjevanje. Klik!

0 komentarjev