»

Google ukinja podporo za IE6

Google - Devet let star internetni brskalnik Internet Explorer 6, ki ga je že zdavnaj povozil čas, noče in noče umreti, zato potrebujejo njegovi uporabniki kakšno vzpodbudo za opustitev njegove uporabe. Enega takšnih dregljajev pripravlja Google, ki bo s 1. marcem ukinil podporo za IE6 na svojih storitvah, kot so Google Docs in Google Sites. Uradno podprti brskalniki odslej bodo IE7, Firefox 3.0, Chrome 4.0, Safari 3.0 in novejše različice omenjenih. Pri Googlu upajo, da bodo na tak način prepričali 18 odstotkov uporabnikov, ki še vedno uporabljajo predpotopno tehnologijo, v prehod na karkoli...

35 komentarjev

Sun in Google se bosta medsebojno oglaševala

ZDNet - Google in Sun sta sklenila sodelovati pri razvoju in promociji programja, med drugim OpenOffice.org, Jave, OpenSolarisa ter Google Toolbara. Za začetek boste ob prenosu JRE dobili tudi Google Toolbar, Google pa bo poskrbel za promoviranje OpenOffica, v katerem pa bo, če se bodo mravljice strinjale, po novem tudi nekakšna različica Google Toolbara. In vse to je le začetek. Obe podjetji se tako z zduženimi močmi še bolj neposredno podajata v zelje Microsoftu.

15 komentarjev

Veliki Brat Google?

Slashdot - Google je te dni splavil še en svoj projekt, poimenovan Google Web Accelerator. Gre za nekakšen proxy strežnik, ki naj bi omogočal hitrejše surfanje po internetu.

Pravzaprav gre za program, ki si ga uporabnik namesti na svoj računalniki, program pa poskrbi, da uporabnik do spletnih strani dostopa preko Googlovega omrežja (ki verjetno promet preusmerja glede na obremenitve). Google Web Accelerator je optimiziran za širokopasovne povezave, ter se samodejno nastavi za Internet Explorer in Firefox, uporabniki ostalih brskalnikov morajo konfiguracijo vnesti ročno.

Po iskalniku Google, Google Toolbaru, GMailu, Orkutu in Google Dekstopu smo torej uporabniki dobili še eno brezplačno aplikacijo. Google pa si je ustvaril platformo s katero lahko nadzoruje uporabnikove iskalne nize, njegovo elektronsko pošto, vsebino njegovega računalnika, njegovo prijateljsko omrežje in sedaj še uporabnikove brskalne navade - skratka našo celotno on-line identiteto.

Če bi bil "striček Stalin" še živ, bi...

113 komentarjev

Google toolbar in Gmail

Slo-Tech - Google toolbar je programski dodatek k spletnemu brskalniku, omogoča pa beleženje uporabnikovih spletnih aktivnosti (le-te se nato posredujejo Googlu). GMail pa je nova storitev Googla, ki so jo napovedali 1. aprila. Gre za to, da namerava Google ponuditi brezplačne elektronske naslove, vsak uporabnik pa naj bi imel na voljo 1 Gb prostora. Google napoveduje tudi kvalitetne antispam filtre ter možnost iskanja po arhivu sporočil, sporočila pa bomo lahko razvrščali tudi v različne kategorije (posamezno sporočilo tudi v več kategorij). S tem bo tudi odpadla potreba po brisanju sporočil, saj bodo uporabniki lahko shranjevali praktično vsa sporočila, ki jih dobivajo. GMail bo, če mu bo uspel veliki met, zelo verjetno resno konkuiral Microsoftovemu Hotmailu.
Sliši se lepo, vendar pa nekateri že opozarjajo na temnejše plati zgodbe, predvsem na problem zasebnosti. Če se načrti uresničijo bo Google nekoč v prihodnosti imel arhiv praktično vseh elektronskih sporočil na svetu. Glede na to, da...

7 komentarjev

Google Toolbar

Google - Iščete slikice Britney Spears, informacije o kvantnih procesorjih, sestavine koktejla Tequila Sunrise? Prepričan sem, da vam na misel najprej pade Google. Fantje (morda tudi kako dekle? -- alien-w) pri Googlu pa se dobro zavedajo, da se da še bolje poskrbeti za vaše probleme, zato so spravili skupaj "Google Toolbar". Ta orodna vrstica močno pripomore k hitrejšemu iskanju po tem spletnem brskalniku. Z nekaj kliki si namreč lahko uredite, da vas bo ta vrstica vedno pričakala na vrhu vašega brskalnika (žal zaenkrat samo IE), kar vam prihrani precej časa in truda ob iskanju.
Najnovejšo različico si povlecite od tukaj.

9 komentarjev

Google praznuje!

H-Oda - Verjetno najboljši brskalnik na internetu praznuje 4 leta obstoja! V tem času se je popolnoma udomačil ter postal dominantni iskalnik spletnih strani, slik, datotek, usenet skupin ter novic na internetu. Vsi mu želimo še veliko srečnih iskalnih let. Vse najboljše!

8 komentarjev

Google News

The Register - Ravno danes sem v iskanju nekaterih starih opisov iger brskal po eni od slovenskih revij (stari recimo tri leta), in našel opis iskalnika Google v tem stilu: "Je sicer še v povojih, samo kaže pa potencial".

Po novem Google kaže vse bolj mišice in zobe. Kot poročajo na Registru, ima Google po novem iskalnik po novicah. Iz več kot 4.000 virov se novice v realnem času generirajo na posebno stran in seveda v bazo. Na žalost se na Slo-techu zaenkrat še ne moremo pohvaliti, tako kot se The Register, da smo v bazi strani z novicami. Samo nikoli se ne ve[:D]

Samo še en namig: če boste iskanje iskali sami, in se vam odpre slovenski mirror, poglejte sem.

8 komentarjev

Kakršna mati, takšen pankrt

Vnunet - Očitno se je Britney Spears pridružila eliti: njej v čast je bil napisan virus.

Žal/na srečo pa je kvaliteta samega virusa nekje na nivoju dekletinih skladb/besedila/petja: je kriminalen. Obišče nas v obliki električnopoštnega sporočila s pripetkom 'Britney.chm', ki nas, o bog, ob zagonu (če nimamo omogočenih ActiveX kontrol) celo vpraša, če želimo to omogočiti, da bomo videli slike Britny (!). Kakorkoli, potem se pridno razpošlje nesrečnikom iz adresarja, sposoben pa se je prenašati tudi preko IRC-a. V največji nevarnosti je pak mozoljava mularija in potrebna očetovska srenja. Ehh.

7 komentarjev

Fan Controller - tokrat tipa "naredi si sam"

Overclockers Australia - Pred časom sem že pisal o fan controllerju, vendar je takrat šlo za komercialni produkt. Komaj sem oddal novico, že sem bil deležen komentarjev, češ da nekateri stvari raje izdelujemo sami, kot pa da jih kupimo. Dobro, če radi delate sami, ni problema. Ker pa je za marsikoga malce težje vse skupaj narediti na pamet, sem se odločil, da vam prihranim živce in vam poiščem kakšno pomoč. Kot naročen je ta članek, ki opisuje izdelavo fan controllerja od čipov pa do končnega produkta v nekaj (desetih) korakih. Še opozorilo: veliko je cinjenja in podobnih "štromarskih" stvari, zato brez nekaj znanja ne bo šlo. Čakam na vaše izdelke.

12 komentarjev