»

Cisco prevzel Pure Digital

TG Daily - Podjetje Cisco Systems je uradno najavilo prevzem manjšega podjetja iz San Francisa Pure Digital Technologies, za katerega so odšteli 590 milijonov dolarjev. Tarča se ukvarja z razvojem majhnih video kamer, ki so namenjene uporabnikom, ki želijo hitro prenesti svoje posnetke na spletne strani, kot sta Facebook ali YouTube. S prodajo kamer, ki stanejo med 130 in 230 dolarjev, je podjetje lani držalo četrtinski tržni delež, saj so jih prodali kar 1,5 milijona.

In kaj ima od tega Cisco? Podjetje je leta 2003 s prevzemom Linksysa vstopilo na trg domačih mrež, dve leti kasneje pa so kupili še Scientific-Atlanta. Lani so se ogreli za Pure Networks, letos pa je padel še Pure Digital. Kot pravijo, bodo z uporabo tehnologije prevzetega podjetja, v katerem bodo obdržali vse zaposlene, in njihove programske opreme FlipShare razvili nove video funkcionalnosti in novo generacijo zabave in komunikacije. Vse legalne podrobnosti transakcije bodo zaključene v letošnjem zadnjem četrtletju.

2 komentarja

25 najnevarnejših programerskih napak

SANS - Več kot 30 strokovnjakov iz celotnega sveta je sestavilo seznam 25 najnevarnejših napak, ki jih zagrešijo programerji. Napake so bile ocenjene po splošni nevarnosti za razkritje podatkov v informacijskih sistemih in omogočanju računalniškega kriminala. Največje "odkritje" pa je bilo, da se v večini izobraževalnih programov za bodoče računalniške strokovnjake o teh napakah ne uči praktično ničesar, za njihovo prisotnost pa se pri veliko proizvajalcih programske opreme tudi ne testira.

Kako nevarne pa so te napake, pa pokaže že podatek, da sta bili samo dve izmed teh napak v letu 2008 vzrok za najmanj 1,5 milijona vdorov v spletne strani. Ti vdori pa so se izrabili za zlorabo obiskovalecev, ki so zaradi pomankljive zaščite lastnih računalnikov, postali žrtve zlorabe, njihovi računalniki pa zombiji na razpolago kriminalcem.

Kakšne so pa izkušnje z izobraževanejm pri nas? Ali se o kateri izmed teh napak kdo pogovarja v šoli? V kateri šoli? Zakaj da, zakaj ne?

133 komentarjev

Google Wi-FI v San Franciscu

Wi-Fi Networks - Google se je odločil pokriti celoten San Francisco z brezplačno brezžično mrežo. Google načrtuje, da bo vse stroške pokril s pomočjo oglasov. Že sedaj vsi subtilni oglasi, ki jih je moč opaziti na mnogih straneh, ne stanejo enako. Večkrat ko se nek oglas pojavi na katerikoli strani, dražji je. Tako najdražji lahko dosežejo tudi 60$ na klik.

Ocenjeni stroški pokrivanja San Francisca bodo znašali od 5 pa vse do 8 milijonov dolarjev. Toda v primerjavi s Filadelfijo, bo San Francisco še poceni. Google za San Francisco namreč načrtuje hitrosti do 300 kilobitov na sekundo. V Filadelfiji se bodo zadovoljili le z megabitom. Problem se pojavi tudi v velikosti Filadelfije, saj ima približno dvakrat več prebivalcev kot San Francisco (1,5 milijona proti približno 750.000 v San Franciscu), po vrhu vsega pa je mesto kar trikrat večje kot San Francisco.

Še novica na Wi-Fi Networks ter Anandtechu.

Ali vedno večja prodaja prenosnikov pomeni še več takšnih omrežij? Vem, da se bi bil sam zelo...

15 komentarjev

Palmov paradni konj

več strani - In vendarle se je zgodilo, Palm je končno izdal svojega paradnega konja med dlančniki - Tungstena T. Opremljen je z barvnim zaslonom, veliko razširitvenimi možnostmi na njem pa teče Palm OS 5. V ZDA stane približno 500 zelencev, cena v naši Kokoški pa seveda še ni znana. O uporabnosti in kvaliteti zaenkrat še ni podatkov, tako da pa presodite sami. Klik, klik in uraden klik!

1 komentar

Nacionalni dan računalništva v VB

več strani - Danes, 4. oktobra je nacionalni dan računalništva v Veliki Britaniji. Ste presenečeni? Lahko ste. Ne gre namreč za uradni dan, pač pa je to le nova "pogruntavščina" britanske najbolj prodajane računalniške revije, ComputerActive.

Kakorkoli že, glavni temi današnjega dneva računalništva sta: postajamo omreženi (getting online) ter predelava računalniških odpadkov (recycling). In kakšne so ugotovitve ob nacionalnem dnevu računalništva? Ugotovili so, da ima približno polovica Britancev dostop do interneta ter, kar je še bolj žalostno, da Otočani vsako leto odvržejo 1.5 milijona starih računalnikov brez predelave. Še nadaljnih 1.5 milijona pa jih hranijo v skladiščih, kljub temu da jih nihče ne uporablja. Če bi vse te računalnike koristneje uporabili (npr. v šolah), bi bilo omreženih še več Britancev, ugotavljajo. Še obvezni kliki: Klik, klik in uradni klik!...

0 komentarjev

Milijoni konzol v Čezlužje

The Register - Microsoft in Nintendo sta objavila več podatkov o številu plasiranih enot svojih konzol na trg Severne Amerike: Microsoft je znova odposlal več kot milijon enot, do konca leta pa jih namerava 1 do 1,5 milijona; Nintendo bo poslal 1,3 milijona GameCube-ov, po vsem svetu pa jih namerava prodati kar 4,5 milijona, kar je 12,5 procenta več, kot je bilo predhodno načrtovano.

0 komentarjev