»

Google zagnal OneBox

Google - Kot smo pretekli teden napovedali, je Google res ponudil svoj iskalnik po glasbi, ki ga je poimenoval OneBox. Stvaritev je zdaj tu, tako da si lahko ogledamo, kaj nam je Google res pripravil. Z iskanjem po imenu skladbe, albuma ali izvajalca je moč dobiti vse podatke na enem mestu, tudi odlomke, ki jih nudita partnerski strani iLike in Lala, ali pa kupiti celoten posnetek. Prav tako nov iskalnik pomaga pri iskanju skladb, katerih imena ne poznamo, če le poznamo avtorja ali košček besedila. Za razvoj glasbenega okusa pa so se povezali s stranmi Pandora, imeem in Rhapsody, ki bodo posojale svoje povezave, tako da bodo uporabniki lahko srečali glasbo, ki je sorodna iskalnim pojmom. Predogled je že mogoč, a le z ameriški IP-jev.

9 komentarjev

Google pripravlja iskalnik po glasbi

Wired News - Wired poroča, da Google pripravlja nov iskalnik po glasbenih datotekah, ki bi ga lahko ugledali že prihodnji teden. Sklicujoč se na interne vire, sicer priznavajo, da večina informacij sicer še manjka. Povsem znano ni niti še ime: omenjajo se možnosti Google Music, Google Audio in Google OneBox. Uporabniki bodo imeli možnost iskati po skladbah, pri čemer bodo zadetki vodili na strani Lala ali iLike, kjer bo moč poslušati posnetke. Obe podjetji za naslednjo sredo načrtujeta dogodek z imenom Discover Music, kjer naj bi vso stvar uradno predstavili. Bomo videli, kaj bo nastalo iz tega.

9 komentarjev

Google News v RSS in Atom

Slashdot - Pa smo končno dočakali, da so tudi Googlove novice (pravzaprav niso čisto Googlove, ampak last različnih medijskih hiš, Google jih le poindeksira) laže sledljive in preglednejše. Google je v svojem blogu že včeraj objavil, da bo sedaj naprej mogoče slediti novicam sistema Google News z uporabo RSS 2.0 ali Atom 0.3. Več informacij o uporabi si lahko ogledate na Googlovih straneh.

4 komentarji

Google Toolbar

Google - Iščete slikice Britney Spears, informacije o kvantnih procesorjih, sestavine koktejla Tequila Sunrise? Prepričan sem, da vam na misel najprej pade Google. Fantje (morda tudi kako dekle? -- alien-w) pri Googlu pa se dobro zavedajo, da se da še bolje poskrbeti za vaše probleme, zato so spravili skupaj "Google Toolbar". Ta orodna vrstica močno pripomore k hitrejšemu iskanju po tem spletnem brskalniku. Z nekaj kliki si namreč lahko uredite, da vas bo ta vrstica vedno pričakala na vrhu vašega brskalnika (žal zaenkrat samo IE), kar vam prihrani precej časa in truda ob iskanju.
Najnovejšo različico si povlecite od tukaj.

9 komentarjev

Google News

The Register - Ravno danes sem v iskanju nekaterih starih opisov iger brskal po eni od slovenskih revij (stari recimo tri leta), in našel opis iskalnika Google v tem stilu: "Je sicer še v povojih, samo kaže pa potencial".

Po novem Google kaže vse bolj mišice in zobe. Kot poročajo na Registru, ima Google po novem iskalnik po novicah. Iz več kot 4.000 virov se novice v realnem času generirajo na posebno stran in seveda v bazo. Na žalost se na Slo-techu zaenkrat še ne moremo pohvaliti, tako kot se The Register, da smo v bazi strani z novicami. Samo nikoli se ne ve[:D]

Samo še en namig: če boste iskanje iskali sami, in se vam odpre slovenski mirror, poglejte sem.

8 komentarjev

Google se ne da

The Register - Kot ste verjetno že zasledili (če niste, pomeni, da ne berete novic na Slo-techu), je kitajska vlada v paniki pred tem, da bi ljudje izvedeli kaj preveč o tem, kaj se dogaja izven Kitajske, blokirala veliko tujih strani.

Na spisku je se našel tudi Google, saj naj bi preko svojih proxy strežnikov omogočal dostop do nekaterih "prepovedanih" strani, poleg tega naj bi bil po mnenju kitajskih uradnikov idealen za iskanje pornografije (hm, očitno imajo izkušnje).

Ker pa tudi uredniki Googla niso neumni in vedo, da so tudi nekateri Kitajci odvisni od informacij, ki jih dobijo na njihovi strani, so začeli iskati poti, kako to neumnost kitajske vlade preprečiti. Tudi s pogovori s sámo vlado. Lepo, da se še kdo upira ostankom komunizma.

0 komentarjev

Novi iskalniki

The Register - Čeprav je Teoma po sporočilih na The Registerju dvignila kar precej prahu, ko so jo omenili kot možnega konkurenta Googlu, se iskanje novih iskalnikov (hm, zanimiva besedna zveza ) ni prenehalo. The Register je objavil tri nove iskalnike. Opise si lahko ogledate tukaj, za tiste, ki pa vas je poletje dodobra zdelalo (lenoba ) in se vam tekstov ne ljubi brati, pa lahko iskalnike preizkusite ne sledečih linkih:

0 komentarjev

Konkurenca Googlu?

The Register - Gotovo se vsi spomnite, kako je pred časi kraljevala Altavista, ki je bila daleč najbolj uporabljan iskalnik. Potem pa se je nekega dne pojavil Google, povsem "nepomemben" in nepoznan iskalnik, ki so ga avtorji pognali še v beta obliki. Čeprav Google še ni bil končan, so uporabniki kar prekmalu ugotovili, da kljub beta verziji izvrže precej dobre in hitre rezultate iskanja. Google se je tako priljubil marsikateremu uporabniku. S časoma si je le-ta nabral veliko bazo obiskovalcev in postal eden izmed najboljših iskalnikov. The Register se je spraševal, če ima Google sploh konkurenta. Po nekaj dnevih križarjenja so odkrili Teomo, ki v marsikaterem pogledu ponuja še kanček boljše možnosti iskanja, kot konkurenčni Google. Njihova mnenja o Teoma iskalniku si lahko preberete tukaj, če pa bi radi iskalnik preizkusili v akciji, pa kliknite sem.

3 komentarji