»

Winamp se širi!

Slowwwenia - Winamp - produkt ameriškega podjetja AOL Time Warner je zopet dobil nove razsežnosti na področju prikazovanja video datotek - odslej boste lahko na dotičnem programu uvideli tudi modul za zloglasni format Windows Media Player, v kratkem pa tudi za format RealNetworks.

Winamp bo tako ogrožal obstoj sedanjih, nekoliko bolj uveljavljenih tovrstnih programov a la MS Media Player, Apple QuickTime ter RealPlayer podjetja RealNetworks.

Winamp ima velik sloves po organiziranem in dodelanem vmesniku za poslušanje MP3 glasbe in dvomim, da se tudi ostale funkcije ne bi uveljavile na tako visokem nivoju.

Več o tem tule.

3 komentarji

Winamp3 Final Build 488

Winamp - Pa smo ga končno dočakali - Winamp 3! Winamp je tokrat pridobil na uporabnosti in funkcijah. Z njim si namreč lahko ogledujete tudi video datoteke (upajmo, da bo narejen kakšen "Plug-In" za podnapise[:\\] ), seznami predvajanja so sedaj narejeni bolj pregledno, dodano je okno "Thinger", kjer se nahajajo bližnjice do nekaterih funkcij in tako dalje. "Nova" je tudi funkcija Crossfade oziroma gladki prehodi med skladbami.

Nullsoft trdi, da je program napisan popolnoma na novo z namenom, da bi čimbolj zadovoljil uporabnika. No upajmo, da bodo v prihodnosti dodali še nekaj uporabnih funkcij iz serije 2.xx (npr. funkcijo Jump - namesto tega je tu sedaj Select, ki ima podobno namembnost).
Sicer pa je novi Winamp strojno malo bolj zahteven, kar bodo občutili lastniki slabših računal[:)]. Dobite ga tukaj.

PS by alien-w: Izgleda da je Winamp res najbolj priljubljen programčič, ker je poslal novico tudi LordGreg.

14 komentarjev

Winamp 3

Winamp - Izšla je predogledna različica Release Candidata tretje verzije mojega najljubšega igralnika večpredstavnih glasbenih datotek, Winampa. Klik! Sicer moje mnenje ostaja - ostal bom na 2.xx dokler se bo le dalo ter dokler ne bom imel druge možnosti, saj mi dosedanje alpha in beta različice niso bile všeč. Je pa res, da se tako imenujejo tudi z razlogom [:D]. Naj nas Nullsoft čimprijetneje preseneti!

3 komentarji

Winamp in XMMS odslej še bolj povezana

Slashdot - Tisti, ki vam Linux ni ravno španska vas, ste se gotovo že kdaj seznanili s programčičem, ki se imenuje XMMS. No za tiste, ki nimajo pojma, kaj naj bi ta kratica pomenila, naj povem, da gre za nekakšen Linuxaški Winamp, ki v marsičem celo presega izvirnik. XMMS-ovo zgledovanje po Winampu pa se odraža tudi v številnih priključkih (plug-inih), ki jih uporabniki izdelujejo ali predelujejo ravno za ta Linuxaški predvajalnik zvočnih datotek. Nekateri so s predelavami šli celo tako daleč, da so za XMMS predelali tudi Winampove priključke. Če vas zanima, kako jim je to uspelo, potem klik!

0 komentarjev

Novi Winamp

Winamp - Na voljo je nova inačica meni najljubšega programa za igranje MP3 ter drugih glasbenih datotek, Winampa. Verzija 2.74, kakor so jo zelo izvirno poimenovali avtorji, v bistvu ne ponuja veliko novega (popravljenih en kup hroščkov), ampak download vseeno priporočam. Klik! Če pa še niste slišali, Nullsoft že pospešeno pripravlja tretjo različico tega programa. Za dol-vleko je na voljo že alpha verzija, ki je pa ne priporočam. Zakaj? Ker je alpha. Samo toliko da veste, da se lahko pridružite razvijalcem ter iskalcem hroščev.

9 komentarjev