»

Microsoftove tipkovnice in miške se vračajo pod znamko Incase

The Verge - Po tem, ko so se v Redmondu lanske pomladi presenetljivo odrekli računalniški periferiji pod znamko Microsoft, naprave letos pridejo nazaj v režiji podjetja Onward Brands.

Konec aprila 2023 so pri Microsoftu presenetili s pojasnilom, da ne bodo več tržili tipkovnic, mišk, spletnih kameric in ostale periferije pod znamko Microsoft, temveč zgolj še tiste pod znamko Surface, na katere se nameravajo popolnoma osredotočiti. Prodaja prej omenjenih kosov tako poteka še do izčrpanja zalog. Novica je vznejevoljila vse tiste, ki so se privadili predvsem značilnih Microsoftovih ergonomskih tipkovnic in mišk, obenem pa je pomenila tudi zanimiv prelom, kajti prvo miš je podjetje pravzaprav izdalo že pred 41 leti - torej dve leti pred prvimi Windowsi, medtem ko je tipkovnice lansiralo pred tridesetimi. Čeprav so nekateri modeli "preživeli" pod znamko Surface, gre zvečine za dražje primerke, ki predstavljajo le manjši del pretekle Microsoftove ponudbe.

Sedaj je videti, da bo tudi klasična...

13 komentarjev

Nokia dobila nov logotip

Slo-Tech - Menjava logotipov običajno ni novica, a Nokia je s svojim vztrajala kar 45 let. Na MWC-ju v Barceloni je zato presenetila najava, da se legendarni napis Nokia spreminja. Logotip iz leta 1978, ki je podjetje definiral predvsem kot proizvajalca telefonov, se umika modernejši kaligrafiji. Razlog je preprost - čeprav Nokia ne proizvaja več telefonov, podjetje ljudje še vedno povezujejo s tem delom zgodovine.

Čeprav se telefoni pod znamko Nokia še pojavljajo, denimo nedavno predstavljeni Nokia G22, gre za izdelke podjetja HMD, ki je odkupilo znamko Nokia. Finsko podjetje Nokia Oyj pa že skoraj desetletje ne proizvaja več telefonov, potem ko je leta 2014 to odkupil Microsoft, temveč se ukvarja z drugimi mobilnimi tehnologijami, denimo infrastrukturo za 5G. A ko ljudje slišijo za Nokio ali jo vidijo, pomislijo na telefone, kar so želeli spremeniti, je povedal izvršni direktor Pekka Lundmark. Želijo splaviti novo znamko, ki se osredotoča na omrežja in industrijsko digitalizacijo, kar je...

26 komentarjev

Znamka HyperX gre pod HP

vir: HP
HP - HP od Kingstona za 425 milijonov dolarjev kupuje znamko HyperX, toda prevzel bo le del oddelka z igričarsko periferijo, medtem ko bo pomnilniško opremo Kingston obdržal.

HyperX je ena tistih znamk, pod katerimi najdemo računalniško opremo z odločno preveč vgrajenimi barvnimi diodami. Nalepka ima v bistvu za take sorte kozmetiko že kar dolgo zgodovino, saj je Kingston pričel v njenem okviru pomnilnik za navijalce prodajati že leta 2002. Od takrat se je oddelek vse bolj usmerjal v igričarsko opremo in se osamosvajal, sedaj pa je očitno napočil čas, da prav ta igričarski del matično podjetje tudi zapusti. HP bo tako za 425 milijonov ameriških dolarjev prevzel znamko HyperX in tipkovnice, miške, slušalke, podloge ter promocijsko kramo za ešport. Po drugi plati pomnilniške reči, torej DRAM, flash in SSDji, ostajajo Kingstonu, ki jih bo preimenoval, ni pa še jasno, ali bo morda izumil kakšno novo znamko. Posel naj bi bil zaključen v prvi polovici leta.

Motiv HPja je jasen: imajo že...

8 komentarjev

Microsoft predstavil prenosnike Surface Laptop Go

Surface Laptop Go

vir: The Windows Blog
The Windows Blog - Letošnja Microsoftova jesenska predstavitev je bila v primerjavi z lansko precej manjša; ob posodobljenem hibridu Surface Pro X in nekaj kosih periferije je bila poglavitna najava linija cenejših prenosnikov Surface Laptop Go ... ki pa vseeno niso tako zelo cenejši.

V koronakrizi je postal širši dostop do spodobnih prenosnih računalnikov še prav posebna vrednota in v Microsoftu so se očitno zavedli, da je večina modelov njihove znamke Surface za študentarijo in šolarje preprosto predraga. 13. oktobra tako v trgovine pošiljajo prenosnike Surface Laptop Go, ki naj bi bili cenejša alternativa - vsaj če upoštevamo vstopno inačico, ki bo pri nas na voljo za okoli 600 evrov. Zadevo poganja Intelov štirijedrni procesor Core i5-1035G1, zatakne pa se že pri pomnilniku, ki ga je v najcenejšem modelu zgolj 4 GB, in podatkovni shrambi eMMC velikosti 64 GB. Takšna naprava je precej neuporabna, zato je bolje vstopno točko postaviti bližje 800 evrom, kjer dobimo 8 GB Rama in 128 GB pogon SSD....

24 komentarjev

Microsoft predstavil osvežitve družine Surface, vključno z novimi slušalkami in Androidnim telefonom

The Windows Blog - Na predstavitvi v New Yorku so pri Microsoftu pokazali posodobitve prenosnikov in tablic Surface, pa tudi vrsto presenečenj - pametne slušalke Surface Earbuds, dvozaslonsko tablico Surface Neo z novo verzijo Oken ter dvozaslonski Androidni telefon Surface Duo.

Pod značko Surface je Microsoft pred sedmimi leti lansiral svoje istoimenske prenosniške "dvoživke", toda skozi leta se je udomačila kot tista uspešna linija uporabniškega hardvera iz Redmonda, ki ni Xbox. Sem sedaj sodijo tudi delovne postaje Studio in dotikabilne stenske table Hub, od lanskega leta pa celo slušalke Headphones. In glede na včerajšnjo navdušujočo predstavitev v New Yorku (skrajšan posnetek) inženirjev v podjetju inovativni elan še ni zapustil, kajti linija bo dobila še več zelo zanimivih članov.

Začnimo pri največjem presenečenju: pametnem telefonu Surface Duo, na katerem teče - Android. Z njim Microsoft vnovič poskuša vstopiti na področje telefonov po tem, ko je predlani evtanaziral OS Windows 10 Mobile....

24 komentarjev