»

Brezplačni internet za Benečane

Reuters - Italijani so v Benetkah uvedli brezžični dostop do interneta, ki bo sprva obsegal center, Lido in parke v okolišču Mestre, jeseni pa naj bi pokrili še preostanek mesta. Uporaba bo za domačine brezplačna, turisti in drugi Nebenečani pa bodo za uporabi plačali pet evrov dnevno. Začetna investicija je znašal 10 milijonov evrov, kolikor je stala postavitev in priključitev optike, ki zagotavlja dosegljivost mestnega omrežja in povezljivost z internetom. Prvi dan delovanja so proslavili z velikim digitalnim lovom na zaklad. Klik!

21 komentarjev

Logitech MX1000 pobliže

vir: 3DGPU
3DGPU - Od izida Logitechove najboljše miške MX700 je minilo že skoraj eno leto, zato so se odločili, da nam ponudijo nekaj novega. Na 3DGPU forumu je eden od uporabnikov podrobneje predstavil noviteto od Logitecha -- MX1000. Miška je všečne oblike, ima osem gumbov in sposobna je prikazati tudi stanje baterij. Bistvena razlika, zaradi katere se razlikuje od ostalih optičnih mišk je senzor, ki je sposoben 20-krat hitreje zaznavati podlago pod seboj.

43 komentarjev

John Carmack o grafikuljah

Shacknews - Pri Shacknews so objavili nekakšno razmišljanje Johna Carmacka o tem, katera od grafičnih kartic bo zmogla boljše in hitrejše izrisovanje Carmackove vedno-v-delu igrice Doom 3. Carmack se je spusil v veliko podrobnosti, saj je opisal, kakšne možnosti izrisovanja se nam ponudijo pri obeh procesorjih ter kateri je hitrejši. Navkljub prvotnemu razočaranju nad GeforceFXom je le-ta kartica hitrejša od Radeona 9700, za podrobnejšo analizo stanja na trgu pa kar hitro preberite članek, saj je obsežen, poučen ter informativen. Klik! ter hvala Tr0nu za povezavo.

17 komentarjev

HSF za i845

OCAddiction - Ali je res prišlo že do tega, da so čipovja tako specifična, da rabimo imeti hladilnike, ki lepo sedejo samo na eno samo čipovje? Izgleda že tako, saj je Thermaltake izdal hladilnik Tiger1 i845. Prav ste uganili - uradno ga lahko sparimo samo z Intelovim novim čipovjem. Ventilator velikosti 4 krat 4 centimetre, privijačen na zajeten kos aluminija, bi že ja moral opraviti svoje delo zadovoljivo, mar ne? Na OC Addiction ostajajo zadržani, saj so po testu temperature na jedru čipovja ugotovili, da je Tiger1 slabši od referenčnega Intelovega hladilnika, ako se dogodi, da pozabite spraskati priloženo že nameščeno termalno pasto dol iz spodnje strani hladilnika. Po opravljenem prvem koraku so že prišli do lepših rezultatov, a vseeno se mi zdi še vedno škoda dajati 2600 SIT za tako majhno razliko v temperaturi.

0 komentarjev

Thermaltake Tiger 1

2fast CPU - Thermaltake - podjetje, ki se je proslavilo s svojimi nepozabnimi Orbi - nam ponuja vedno več rešitev, ki niso posredno povezane s hlajenjem procesorja. Že pred časom so nam ponudili hladilnik Blue Orb, ki je čez noč postal izredno popularna rešitev za kar najboljše hlajenje grafične kartice in veznega čipovja, sedaj pa so nam ponudili še zanimiv hladilnik Tiger 1, ki ga bodo veseli predvsem lastniki matičnih plošč z nabori i850/i845. Gotovo veste, da imajo ti Intelovi nabori posebno obliko in zato potrebujejo posebne hladilnike s posebnim načinom pritrjevanja. Thermaltake je mislil na to in naredil dokaj dober aktivni hladilnik, ki zaradi rumene barve spominja na bakrenega, vendar se kasneje izkaže, da je aluminijast....

0 komentarjev

SIS645 cenejši

X-Bit Labs - Kar zanimivo si je ogledati, kako se je SIS kar na lepem prelevil iz bednega izdelovalca poceni integriranih rešitev, ki niso bile nič kaj prida v izdelovalca dobrih integriranih rešitev (SIS735 je že tak primer). Vendar pa SIS ne računa samo na odličnost svojih prihodnjih naborov, ampak tudi na nizko ceno. Za svoj SIS645, ki bo podpiral procesorje Pentium4, je SIS napovedal, da bo zaračunaval 34 $ (za primerjavo: i845 stane 42 $, P4X266 pa 34 $). Vendar pa se je cena nabora v času pošiljanja prvih preizkusnih primerkov, ki bodo proizvajalcem matičnih plošč pokazali, kaj imajo za pričakovati znižala na neverjetnih 20 $. Si predstavljate, da bodo plošče P4 stale samo 80 $ (20 000 SIT). Sliši se skoraj nemogoče. Če vas je že ob pogledu na ceno skoraj razgnalo od navdušenja, malo premislite, kajti tako nizka cena ne pomeni nič dobrega. Ali se bo SIS pri naboru SIS645 spet vrnil k starim koreninam in nam ponudil "klump" chipset? Upajmo, da ne. Seveda pa počakajmo še na Intela, ki...

0 komentarjev

Tožarjenje okoli ventilatorjev

Maximum PC - Mhja, v današnjem svetu se tožijo glede vsega, tako da se ne bom čudil, če se bodo kmalu konkurenčni peki bureka spravili eni nad drugi v sodnim dvoranah. Namreč, Sunonwealth (bolj znan kot Sunon) je nedavno vložil tožbo proti Creativu, Nvidii in ADDAi zaradi kršitve njihovih licenc, ki se nanašajo na majhne aktivne hladilnike, ki jih ti podjetji uporabljata na sovjih grafičnih karticah. Sunon trdi, da je lastnik tehnologije mini integriranih aktivnih hladilnikov, in da ti dve podjetji kršita njihove licence in patente z uporabo hladilnikov konkurenčnega podjetja ADDAe (ki ga tožijo v posebni tožbi). Mislim, krneki . Več lahko preberete tukaj.

1 komentar

Super Golden Orb

3D Chipset - Heh, verjetno ste že vsi mislili, daje Thermaltake popolnoma pozabil in Intelove procesorje, saj sta zadnja dva produkta ( Chrome in Super Orb ) bila namenjena SocketA procom. No, temu ni tako, saj so najavili novega člana Super Orb družine, Super Golden Orba. V bistvu gre za popolnoma enak hladilnik, kot je originalen Super Orb, le da je zlate barve in da ima enak pritrditveni mehanizem kot Golden Orb. Torej gre za Super Orba, namenjenega Intelovim FC-PGA procesorjem.

3 komentarji