»

Dropbox Transfer bo omogočal pošiljanje datotek do 100 GB

Slo-Tech - Orodij in storitev za skupno urejanje datotek, deljenje datotek ali njihovo pošiljanje ne manjka, a vseeno velja omeniti novost, ki jo je zagnal Dropbox. Danes so začeli beta testiranje storitve Dropbox Transfer, ki bo omogočala pošiljanje datotek do 100 GB.

Doslej je bilo moč datoteke z Dropboxom deliti tako, da smo jih shranili v mapo v Public, pa so dobile spletni naslov, ki je bil dostopen vsem, ne le uporabnikom. Z drugimi uporabniki pa smo jih lahko delili še tesneje, tako da je bilo moč tudi skupno urejati datoteke. Toda velikost predala Dropbox je omejena in v osnovni brezplačni različici znaša 2 GB, zato za večje zalogaje to ni uporabno. Prav tako pa smo morali datoteko pustiti v svoji mapi za Dropbox, dokler je morala biti dosegljiva, niti je nismo...

8 komentarjev

Dropbox bo v brezplačni verziji podpiral le tri naprave

Slo-Tech - Priljubljena storitev za shranjevanje datotek v oblaku in sinhronizacijo je potihoma omejilo število naprav, na katerih imajo lahko uporabniki sinhronizirane datoteke. Doslej niti za brezplačne uporabnike ni bilo omejitve, od tega meseca pa so omejeni zgolj na tri naprave. Kdor jih želi več, mora naročiti plačljivo inačico Plus ali Professional.

Razlogov za spremembo Dropbox ni navedel, gre pa verjetno za željo, da bi prodali več plačljivih paketov. Starejši uporabniki, ki imajo sinhronizirane več kot tri naprave, bodo lahko še...

78 komentarjev

Dropbox in Microsoft bosta sodelovala

Med viri datotek bo mogoče nastaviti Dropbox

vir: The Verge
The Verge - Le nekaj dni po najavi, da bo Microsoft svojim uporabnikom oblačne različice Office 365 ponujal neomejeno količino prostora v oblaku, prihaja novica, da bodo sodelovali še z Dropboxom. Na Dropbox, ki je kot smo omenjali nekako v najslabšem položaju izmed treh velikih, bo mogoče v kratkem nalagati datoteke iz okolja Office, kjer je bilo do sedaj uradno to mogoče početi le na Microsoftov oblak OneDrive. Poleg shranjevanja v OneDrive in lokalno na napravo se bo v vmesniku za shranjevanje in odpiranje datotek tako po novem pojavil še Dropbox, vsaj na mobilnih napravah in v spletni verziji Office Online.

Vodja razvijalcev izdelkov Office pri Microsoftu, Kirk Koenigsbauer, je povedal, da je bila...

11 komentarjev

Dropbox ponuja do 4,5 GB prostora brezplačno

vir: CNet
CNet - Priljubljena spletna storitev Dropbox, ki omogoča shranjevanje kopije podatkov v označeni mapi v oblak in hkratno sinhronizacijo na vseh povezanih računalnik, ima spričo svoje enostavnosti, uporabnosti in brezplačnosti kopico uporabnikov. Omogoča namreč enostavno deljenje datotek med različnimi računalniki, posebej uporabno pa je, da se spremembe samodejno osvežijo na vseh lokalnih kopijah. V svoji brezplačni verziji ponuja 2 GB prostora, ki ga je (bilo) mogoče razširiti največ do 2,5 GB z vključitvijo prijateljev in izpolnitvijo kratkega vprašalnika. Večji paketi so plačljivi.

Od danes pa je mogoče pridobiti brezplačno...

113 komentarjev

Applova ponudba za prevzem Dropboxa zavrnjena

Slashdot - Apple bo letos predstavil svojo storitev iCloud, ki omogoča uporabnikov shranjevanje kopije lokalnih datotek v oblaku, a še pred razvojem svoje storitve, so poizkusili odkupiti že uveljavljeno rešitev. Za Dropbox, ki je stabilno verzijo dosegel šele konec preteklega leta, na trgu pa je že vse od leta 2007, je Apple neuspešno ponudil 800 milijonov dolarjev.

Vrednost Dropboxa sodeč po zadnji dokapitalizaciji znaša štiri milijarde dolarjev, a vrednost je seveda le papirnata, dokler kdo ne ponudi tolikšne vsote. Letno ima Dropbox 100 milijonov dolarjev prihodkov, zato ga je Apple ocenil na 800 milijonov dolarjev. Dropbox namreč brezplačno ponuja 2 GB prostora (tudi nekoliko več, če pripeljete nove uporabnike), za plačljive...

52 komentarjev

Pritožba zoper Dropbox pri FTC zaradi zavajanja o varnosti

Wired News - Doktorski študent Christopher Soghoian je vložil pritožbo pri Komisiji za mednarodno trgovino (FTC), v kateri Dropboxu očita zavajanje uporabnikov z obljubami, da so njihove datoteke šifrirane in zaposlenim v Dropboxu docela nedostopne. Soghoian je pretekli mesec pokazal, zakaj to ne drži, na kar se je odzval tudi Dropbox s spremembo pogojev uporabe. Kljub temu je Soghoian vložil še pritožbo pri FTC.

Res je, da so datoteke na strežnikih šifrirane, kot obljublja Dropbox, a ne drži, da do njih tehnično ne morejo dostopiti. Dropbox ima ključe za dešifriranje, saj jih potrebuje za iskanje dvojnikov. Pred prenosom datoteke v oblak se namreč izračuna njena zgoščena vrednost (hash) in če ta ustreza kateri datoteki, ki jo je bil prenesel kak drug uporabnik, se ne prenaša še enkrat, ampak...

10 komentarjev