»

Vohunjenje s pametnim vibratorjem proizvajalca stalo štiri milijone dolarjev

Slo-Tech - Kanadsko podjetje Standard Innovation Corp, ki je izdelalo pametni vibrator s krmiljenjem prek aplikacije na pametnem telefonu, se je v skupinski tožbi zaradi kršenja zasebnosti poravnalo. Tožnikom bo izplačalo 3,75 milijona dolarjev odškodnine, ker je aplikacija vohunila za njihovim spolnim življenjem.

Spomnimo, da je lani razburila zgodba, da pametni vibratorji We-Vibe zbirajo kopico osebnih podatkov in jih posredujejo proizvajalcu. Merili in pošiljali so podatke, kot so temperatura ali stopnja vibriranja, kar je bilo v pogojih uporabe precej prikrito omenjeno. Dodaten problem je bila pomanjkljiva varnost aplikacije, ki jo je bilo mogoče shekati in vibrator oddaljeno krmiliti.

Zaradi tega si je Standard Innovation Corp hitro nakopal...

22 komentarjev

Proizvajalec spletnega vibratorja tožen zaradi zbiranja podatkov

Slo-Tech - Na internet se dandanes povezujejo že vse vrste naprav, četudi za to ni nobenega pravega razloga. Kanadsko podjetje Standard Innovation Corp je že predlani predstavilo vibrator We-Vibe, ki omogoča krmiljenje prek aplikacije za pametni telefon in ima možnost oddaljenega nadzora, kar naj bi uporabljali fizično ločeni pari. Kar je na internetu, je mogoče shekati, po možnosti pa še proizvajalcu pošilja podatke o uporabniku. Nič drugače ni z vibratorji.

Da je mogoče njihovo napravo We-Vibe 4 Plus shekati in ga krmiliti, sta na letošnji konferenci Defcon pokazala novozelandska predstavnika. To hujših preglavic verjetno ne bi povzročalo, če se temu ne bi...

25 komentarjev

Nexus 6 skupaj držijo vijaki

Sezam, odpri se!

vir: iFixit
iFixit - Na zunanjosti Nexus 6 ne opazimo ničesar, kar bi nakazovalo pot v notranjost telefona, a to serijskih razsatvljalcev naprav pri iFixit ni ustavilo. Izkaže se, da je zadnja bela oz. polnočno-vijoličasta stranica precej na rahlo nalepljena na okvir, kjer se na drug strani nahaja tuljava za brezžično polnjenje in baterija. Odstranitev zadnjega pokrovčka obenem razkrije kar dvanajst vijakov Torx T3, ki sicer niso povsem standardni, a so vsaj vsi med seboj enaki. Telefon, ki je ne samo na zunaj, temveč tudi znotraj praktično identičen letošnjemu Moto X, je prejel 7 točk od desetih za popravljivost.

Točke je Nexus 6 pridobival za relativno lahko odpiranje, ki telefona ne poškoduje, ter...

27 komentarjev

Lenovo na IFA: Vibe Z2, Vibe X2 in nekaj za poslovneže

Slo-Tech - Kitajsko podjetje Lenovo je na berlinskem sejmu IFA predstavilo dva nova pametna telefona in ultralahek prenosnik za poslovno okolje. Pametna telefona se imenujeta Vibe X2 in Vibe Z2. Prvi je zmogljivejši, drugi pa večji. Vibe X2 ima 5-palčni zaslon z ločljivostjo 1080p in procesor MediaTek MT6595m, ki je z osmimi jedri in taktom 2,0 GHz več kot dostojna konkurenca Qualcommovim Snapdragonom. Pomnilnika je 2 GB, kapacitete pa 32 GB. Zadnja kamera ima 13 milijonov točk, sprednja pa pet milijonov. Za napajanje skrbi 2300 mAh-baterija. Cel telefon tehta le 120 gramov, debel pa je vsega 7,3 milimetra. Rokovanje poteka prek Androida 4.4 KitKat, čez katerega je poveznjen Lenovo Vibe UI 2.0....

4 komentarji

Microsoft tožen zaradi Genuine Advantage

Opozorilo WGA

TG Daily - Na washingtonskem sodišču se je pričela zanimiva skupinska tožba zoper Microsoft, kjer tožniki redmondskemu podjetju očitajo, da s programom Windows XP Genuine Advantage (WGA) kršijo pogoje, ki so veljali ob nakupu Windows XP. V tožbi trdijo, da bi moral Microsoft WGA označiti kot protipiratsko posodobitev programa in ne kot kritični popravek, brez nadaljnje razlage, kaj stori na računalniku po namestitvi. Nadalje podjetju očitajo, da so skrili in prikrili pravo naravo programa in njegove zmožnosti, saj je ta v nasprotju s kategoričnim zanikanjem Microsofta zbiral in v Redmond pošiljal privatne informacije. Microsoft namreč zatrjuje, da WGA z analizo sistema izdela unikaten ključ, ki se prebere ob nameščanju popravkov, a z njim ni moč...

57 komentarjev

Microsoft tožen zaradi slabe varnosti

The inquirer - Naslov novice morda izgleda resen in zaskrbljujoč, a dejstva so tokrat rahlo drugačna. Inquirer v svojem tipičnem slogu poroča o zanimivem dogodku, povezanem z IT industrijo.

Američan po imenu Michael Alan Crooker se je na malce manj legalen način ukvarjal z orožjem, zaradi česar ga je pod drobnogled vzela FBI. Med preiskavo pa so mu med drugim odvzeli računalnik, da bi pridobili dodatno dokazno gradivo, pri čemer so se potrudili in uporabili programsko opremo za reševanje podatkov ter z diska pobrali tudi nekaj bolj zaupnih datotek. Tako so federalni agentje lahko uživali ob ogledu erotičnih filmov, ki jih je osumljenec posnel z dekletom, imeli so vpogled v njegovo zdravstveno kartoteko in brali pogovore z njegovim odvetnikom.

Pistolero sedaj za vdor v zasebnost krivi Microsoft. Pri nakupu mu je prodajalec namreč zagotovil, da je računalnik z Windows XP praktično neprebojen, čudno pa se mu zdi tudi, kako se lahko nekdo dokoplje do podatkov o obiskanih spletnih straneh, za...

36 komentarjev

USB dildo

Prenosni užitek

vir: The inquirer
The inquirer - Pod imenom Matrix Vibe, bi si marsikdo predstavljal kakšno dance, trance ali techno glasbeno vižo, a zares to ime za muziko ni. Naravnost povedano je to USB vibrator za ženske (morda tudi za nekatere moške). Da, dildo, umetni tresoči se falus, igrača za izvabljanje ženskih (in moških) krikov naslade itd. Vklopi se ga v prosto USB režo in že vibrira. Seveda pa lahko izbirate med desetimi različnimi hitrostmi, glede na tip vrhunca, ki ga želite doseči. A USB je samo za napajanje, torej se lahko krmiljenju preko računalnika odpovemo - nič tresenja po ritmu glasbe ali "ForceFeedbacka" v novem Larryju ali Luli. 30 funtov.

32 komentarjev