»

Odklep zaganjalnika Xperij Z3 pokvari slike

Xperia Z3 Compact prinaša vrhunski nabor specifikacij v podpovrečno velikem pakiranju

vir: Android Police
Android Police - Ko govorimo o odklepanju zaganjalnikov mobilnih telefonov z Androidom, dileme ni. Najbolj prijazni telefoni za takšno početje so Nexusi (kjer se niti ne krši garancije), na drugem mestu pa se nedvomno nahaja Sony. Sicer odklep z uradnim orodjem izniči garancijo, a le za napake, ki bi lahko bile povezane z menjavo ROM-ov, spreminjanjem dodatnih namestitev, ki so dosegljive s korenskim dostopom, medtem ko znane oz. popolnoma strojne napake krijejo pod garancijo. Nekatera podjetja recimo odklepanja sploh ne dovolijo, niti ne omogočajo z uradnimi orodji. Sony je tudi med bolj zglednimi podjetji, ko pride do podpore razvoja Androida v skupnosti, saj kmalu na razvijalske strani naložijo različne gonilnike in drugo, kar...

22 komentarjev

HTC je za Desire zanikal nadgradnjo na Gingerbread

Najbolj opevan telefon lanske pomladi je zdaj pozabil celo njegov izdelovalec

vir: Android Central
Android Central - Nemalo lastnikov HTC-jevega paradnega konja iz lanskega leta, mobilnika z imenom Desire, je nestrpno čakalo iztek letošnjega junija, ko naj bi na svojih telefonih že imeli nameščen Googlov najnovejši operacijski sistem za mobilne telefone, Gingerbread oz. različico 2.3. A pričakovanja so se izkazala za prazna, saj so britanski predstavniki podjetja povedali, da Desire ne bo prejel nadgradnje. Izkazalo se je, da je 512 MB vgrajenega pomnilnika enostavno premalo, da bi lahko nanj namestili Android 2.3 in zraven nalepili še vmesnik Sense 2.1 (nadgradnja z 2.0, ki je sparjen s FroYom). Pravzaprav bi šlo, a bi to pomenilo še manj prostora za nameščanje aplikacij.

Lastniki Desirejev s tovarniško različico operacijskega sistema...

73 komentarjev

Motorola bo odklepala bootloaderje

'Enoglasna' zahteva za odklep zaganjalnika

vir: engadget
engadget - Med uporabniki Androida, ki so si sistem ogledali nekoliko globlje ter si ga še bolj prilagodili svojim željam, niti Sony Ericsson niti Motorola nista bila pri vrhu najbolj zaželenih naprav. Na obeh namreč najdemo zaklenjene t.i. bootloaderje, zaradi česar so bili ustvarjalci prilagojenih izdaj Androida prisiljeni uporabljati Linuxova jedra iz uradnih izdaj posameznega proizvajalca. Nove različice jedra seveda prinesejo nekaj prednosti, a je nekaterim članom skupnosti vseeno uspelo pripraviti izdaje Gingerbreada s starejšimi Linuxovimi jedri. Sony Ericsson je pred časom napovedal, da bo na nekaterih mobilnikih omogočil odklepanje bootloaderja, v tej potezi pa jim bo morda sledila tudi Motorola.

Xoom, njihov prvi tablični računalnik in prvi tablični...

0 komentarjev

Sony Ericsson je omogočil odklepanje svojih telefonov z Androidom

Četverica Xperij, ki bodo v nekaterih okoliščinah omogočale nalaganje lastnih ROM-ov

vir: engadget
SonyEricsson - V skladu z napovedmi so pri Sony Ericsson na svoji spletni strani objavili navodila, ki podrobno (vsaj za tiste, ki vedo kaj počnejo) opišejo postopek odklepa t.i. bootloaderja, s čimer bo mogoče na SE-jeve mobilne telefone z Androidom, izdane v letu 2011 (in naprej) namestiti svoje različice Androida (npr. izdaje operacijskega sistema ki jih pripravlja skupnost). Zaenkrat sem spadajo Xperie Arc, Neo, Play in Pro, kot smo že dejali pa morajo biti telefoni brez obveznosti do operaterjev, da je odklep mogoč. Stran http://unlockbootloader.sonyericsson.co... od odklepa željnih uporabnikov zahteva ime, elektronsko pošto in del IMEI kode telefona, s pomočjo katere bodo generirali drugo kodo za odklep nalagalnika.

Celoten postopek odklepanja zahteva vnos...

48 komentarjev

Sense 3.0 na voljo le za peščico naprav

Nastavljiv zaklepni zaslon - samo za izbrane naprave

vir: engadget
engadget - S predstavitvijo HTC Sensation je HTC predstavil še novo različico svojega vmesnika Sense, ki tako nosi že oznako 3.0. Ta ima kar nekaj znatnih izboljšav v primerjavi s predhodniki, npr. mnogo bolj fleksibilen zaklepni zaslon, s katerega je mobilni telefon mogoče odkleniti neposredno v eno izmed naprej izbranih aplikacij, poleg možnosti nastavljanja widgetov. A Sense 3.0, katerega prednosti so bolj obširne od zaklepnega zaslona, bodo prejeli le redki uporabniki, vsaj po uradni poti. Pri HTC-ju objavili so namreč seznam naprav z uradno podporo, na katerem je zaenkrat je poleg Sensationa še EVO 3D s skoraj enakimi specifikacijami ter 7-palčni tablični računalnik Flyer. Omeniti velja, da imata mobilan telefona vgrajen dvojedrni procesor, medtem ko eno samo Flyerjevo jedro teče pri visokih 1,5 GHz.

Ta podatka sta pomembna...

32 komentarjev

Prihajajoče Xperie bodo imele možnost nalaganja lastnih različic Androida

Četverica Xperij, ki bodo v nekaterih okoliščinah omogočale nalaganje lastnih ROM-ov

vir: engadget
engadget - Praktično vsi mobilni telefoni z Androidom danes imajo zaklenjen bootloader, kar onemogoča nalaganje neuradnih različic operacijskega sistema. Edine izjeme temu pravilu so Googlove naprave, razvojna različica HTC Dream, Nexus One in Nexus S. Slednja sta sicer tovarniško zaklenjena, a podpirata enostaven in uraden odklep s pomočjo lupine ADB, ki je priložena razvojnemu paketu za Android. Seveda je nalagalnik mogoče odkleniti tudi na drugih telefonih, kjer je to eden izmed ključnih delov pridobivanja administratorskega dostopa oz. rootanja, ter je osnova za nalaganje ene izmed obilice različic Androida, ki jih pripravlja skupnost.

To načelo bo kot kaže nekoliko spremenil Sony Ericsson, saj naj bi prihajajoča četverica Xperij, Play, Arc, Neo in Pro, prav...

6 komentarjev