»

Spletne urice Maribor #103: Avtomatizacija razvoja mobilnih aplikacij za drobiž

Slo-Tech - Kaj se zgodi, če združiš razvijalsko lenobo dobre sorte in optimizacijo porabe časa in stroškov v podjetju? Avtomatizacija rutinskih, monotonih opravil je prvi korak k boljšemu in hitrejšemu razvoju, še posebej pri razvoju mobilnih aplikacij, kjer veliko časa porabi priprava, nalaganje in razpošiljanje različnih verzij aplikacije strankam ali na App store. Dejan bo v svojem predavanju predstavil cenovno ugodno DIY avtomatizacijo, ki jo je s sodelavci vpeljal v podjetju in s tem pokazal, da se da marsikaj izboljšati z malo ustvarjalnosti, sestavljanja in inženirske žilice.

Kdo je Dejan Skledar?

Dejan Skledar je izkušen razvijalec iOS aplikacij z občutkom za estetiko v podjetju Equaleyes, ki poleg pisanja kode pomaga pri zasnovi privlačnih grafičnih vmesnikov in načrtovanju dobre uporabniške izkušnje. V prostem času se ukvarja z razvijanjem hardware rešitev za pametni dom.

Predavanje bo v torek, 26. novembra ob 19.05 v KID Kibla v Mariboru.

0 komentarjev

Čez glavo v blatu (nova sezona predavanj)

Slo-Tech - "Blatna" predavanja na Fakulteti za računalništvo in informatiko se vračajo v šesto sezono! Tokrat jo bo odprl Dejan Črnila iz podjetja Dewesoft. Predaval bo o optimizaciji kode na modernih procesorjih. Če želite vedeti kako se v industriji brodi po blatu in optimizira kodo za multithreading, multicore, SIMD in GPU, potem je pravi čas ponedeljek 30. oktober ob 18.00 in pravi kraj Fakulteta za računalništvo in informatiko v Ljubljani.

Predavanja "V blatu" imajo za cilj povezovati inženirje, raziskovalce in študente v širšo skupnost. Temeljijo na ideji, da za vsako dobro inovacijo in vsakim podjetjem stoji inženir(ka) ali inovator(ka). Tem se da glas in oder, da razširijo svoje znanje in zgodbe iz tehničnih (blatnih)...

3 komentarji

Iščete znanje in izkušnje? To so brezplačni tech dogodki tega tedna

Slo-Tech - Kaj: WebCamp 2017
Kdaj: 22. april
Kje: Univerza v Ljubljani, Fakulteta za računalništvo in informatiko
Več o dogodku: Največji dogodek v Sloveniji za spletne razvijalce. En dan, od 8h zjutraj do 22h zvečer (z žurom). 31 predavanj, 9 workshopov, 6 IoT projektov in 5 zaposlovalcev. HoloLens in VR igrače. 450+ obiskovalcev.



Kaj: NewFinance Inaugural FinTech Open Mic Night
Kdaj: Četrtek, 20. april, od 19. ure do 21. ure
Kje: Hekovnik, Tobačna ulica 5, 1000 Ljubljana
Več o dogodku: Na dogodku bo govora o FinTech sceni v Sloveniji, predstavljene pa bodo tudi dobre prakse.

Kaj: 1. Healthday.si Meetup 2017
Kdaj: Četrtek, 20. april, od 17. ure naprej
Kje: Bistro FTP, Tehnološki park 22s/Stavba F, Ljubljana, Ljubljana
Več o dogodku: Na...

12 komentarjev

Spomladanski Javascript Meetup Ljubljana

Slo-Tech - Pomlad je tu, čas za naslednji ljubljanski Javascript Meetup! Toplo vreme, zanimiva predavanja, dobra družba, zastonj pivo. Super bo.

Predavanja:

  • Firebase: Skip backend for simple JavaScript apps - Miha Rebernik;

  • Asm.js - Anže Pečar;

  • Falling in love with AMD & RequireJS - Primož Cigler.

Potekal bo v sredo, 2. 4. 2014 ob 19:00 v Kiberpipi (pasaža kavarne Evropa, pri Knjižnici Otona Župančiča).
Več na: meetup.com

11 komentarjev

V kiberpipi ta teden: S04E04, Komentar starcraft2.si turnirja

Video za po poti, Jure Koren, 20. Mar 2012

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V ponedeljek 26.3. ob 19h, vabljeni na Mobile Monday, kjer ob 19h gostimo Iva Špigel, lastnika in člana uprave IT podjetja Perpetuum Mobile, ki nam bo predstavil svoj pogled na evropsko sceno startup podjetji, zakaj je tu težje ustvariti miljardo evrov vredno podjetje kot v ZDA, a vendar imamo v Evropi veliko uspešnih zgodb mladih podjetij. Ob 19:20 nam bo Matjaž Horvat predaval o projektu Boot to Gecko, ki ima dva visokoleteča cilja: uporabnikom želi omogočiti enostavno zamenjavo mobilnih telefonov brez ponovnega nakupa že kupljenih aplikacij, razvijalcem pa razvoj mobilnih aplikacij brez učenja vedno novih in novih programskih vmesnikov. Nadaljevali bomo ob 19:40, kjer na bo Anže...

6 komentarjev

V Kiberpipi ta teden: AppCircus, Java s JBossAS7, Responsive web applications, Santa Claus versus the Devil

VIP večer s Pavlom Vrabcem: Zgodba o medijski hiši

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V ponedeljek 12.12. ob 19h, vas vabimo na MobileMonday na temo AppCircusa, tekmovanja z namenom promocije mobilnih aplikacij. Izmed vseh prijavljenih aplikacij, se bo deset izbranih predstavilo pred žirijo strokovnjakov. Zmagovalec bo prejel nominacijo za Mobile Premier Awards, ki bo potekal med Mobile World Congress konferenco v Barceloni.

V torek 13.12. ob 19h, bodo na račun spet prišli vsi ljubitelji Jave. Na Pipinih odprtih terminih bosta predavala Aleš Justin in Tomaž Cerar o uporabi JBossAS7, za zelo hiter razvoj aplikacij. Ker se napoveduje precej obiskovalcev iz tujine, bo predavanje najverjetneje v angleščini.

V sredo 14.12. ob 19h, so kot vsako sredo na sporedu Spletne Urice...

2 komentarja

V Kiberpipi ta teden: planetarna astrofotografija, Groovy on Grails, VIP - Pavel Vrabec

SU #187: Merjenje učinkovitosti aktivnosti na Facebooku, 30. Nov 2011

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V torek 6.12. ob 19h, nas bo na Pipinih odprtih terminih o planetarni astrofotografiji predaval Matic Smrekar, absolvent študija fizike, astrnomsko-geofizikalne smeri, koordinator astronomskih opazovanj, predavatelj, vodja izobraževalnega programa za mentorje in učitelje astronomije in vodja programa predavanj Astronomskega društva Labod. Je aktiven član društva Temno nebo Slovenije.

V sredo 7.12. ob 19h, ste vabljeni na Spletne uric, kjer nam bo Gregor Petrin predstavil, kako iz ideje čim hitreje in s čim manj stroški razviti delujoč prototip spletne aplikacije. Krajši del predavanja bo namenjen splošnim principom prototipiranja, glavnina pa se bo osredotočila na pristop s platformo

1 komentar

V Kiberpipi ta teden: Windows Azure, Hrvaški dizajn, M:Windows Phone 7, Petkov Django hackday

POT: Enhanced Mitigation Experience Toolkit, Edi Strosar, 18. Okt 2011

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V torek 25.10. ob 19h, bo na Pipinih odprtih terminih Anže Vodovnik, arhitekt in svetovalec pokazal kako lahko že danes načrtujemo spletne aplikacije, da so primerne za uporabo v "oblaku". Začeli bomo s kratkim uvodom in predstavitvijo konceptov ter arhitekture Windows Azure tehnologije, nadaljevali pa z izdelavo enostavne aplikacije, ki jo bomo ob koncu objavili v oblaku. Dotaknili se bomo tudi tehnik in dobrih praks, ki nam med drugim omogočajo, da z...

1 komentar

V Kiberpipi ta teden: MoMo:Bada, Android, Document Freedom day in Ubuntu Global Jam

Document Freedom Day - Svetovni dan prostih formatov, 31.3. 2010

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V ponedeljek, 28.3., ob 19h vas vabimo na Mobile Monday Slovenia, kjer bo Matej Špoler delil svoje izkušnje v razvoju za bada platformo ter nam razkril svojo pot do uspeha z badaSports, aplikacijo za beleženje športne aktivnosti. Ob 19:45 pa bo predaval Saša Šarunić, soustanovitelj in tehnični direktor podjetja Five minutes iz Zagreba. Predstavil bo Shout'em, orodje za ustvarjanje mobilnih aplikacij.

V torek, 29.3., ob 19h vas vabimo na Pipine odprte termine, kjer nam bo Jernej Virag pokazal nekaj najpogostejših pasti razvoja Android aplikacij. Ogledali si bomo tudi orodja in trike, ki bodo ločili našo aplikacijo od tistih, ob katerih uporabnikom zraste brada.

V sredo, 30.3., ob 19h vas vabimo na Document Freedom Day...

5 komentarjev

Mobile design, Google AppEngine, 2. meetup Drupal, Website Flipping, Film'šteka

marčevska filmšteka - to sezono filmšteke potekajo v kinodvorani

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V ponedeljek, 15.11. ob 19h v Kiberpipi v okviru Mobile Monday Slovenija predavajo Tamara Momčilovič, Natan Nikolić in Antony Ribot, ki se bodo teme Mobile design lotili vsak s svojega podočja. Tamara s dizajnom aplikacij, Natan z oblikovanjem prilagodljivega spleta, Antony pa bo predstavil svoje projekte ter proces dela specializirane agencije za mobilni dizajn.

V torek, 16.11. ob 19h bo na

0 komentarjev