»

Prispel je Facebookov Paper

Facebook - Po prvi predstavitvi Facebookove nove aplikacije Paper pred nekaj dnevi je od včeraj ta na voljo za prenos in namestitev. Na voljo je za vse naprave, na katerih teče iOS 7, a je aplikacija optimizirana za družino mobilnih telefonov iPhone 5, ki uporabljajo nekoliko višji Retina zaslon v primerjavi s predhodnikoma, iPhone 4 in 4S. Sama aplikacija je pravzaprav odjemalec za vsebine s Facebooka, a predstavlja popolnoma nov koncept pri navigiranju po vsebini. Veliko gumbov, npr. gumb za nazaj, ter nekatere geste (potegni navzdol za osvežitev, zdaj se sveže vsebine pojavijo samodejno) so se poslovile, saj jih je zamenjal nabor svežih gest. Nasploh je bil namen novega grafičnega vmesnika posnemati izgled in samo upravljanje s fizičnim, papirnatim časopisom.

Po seznamu novosti se pomika vodoravno, ne več navpično....

20 komentarjev

Instagram ne bo prodajal slik uporabnikov

Slo-Tech - Instagram je spoznal napako, ki so si jo privoščili z malomarno napisanimi pogoji uporabe, ki bodo začeli veljati 16. januarja prihodnje leto, in bi po prvotni dikciji Facebooku kot lastniku Instagrama dovoljevali prodajo slik uporabnikov tretjim osebam. Objava je na internetu sprožila pravi revolt, zato se je izvršni direktor Kevin Systrom odločil žogico umiriti. Slik uporabnikov, kot zagotavlja, ne bodo prodajali.

Le dober dan po objavi spremenjenih pogojev uporabe je Systrom na svojem blogu objavil spravljivo sporočilo. V njem je poudaril, da so ljudje pravni tekst narobe interpretirali. Zagotovil je, da Instagram nikakor ne bo prodajal uporabniških slik. Kar so želeli v novih pogojih uporabe zaobjeti, je oglaševanje in njegova...

0 komentarjev

Facebook prevzel Instagram

Facebook - Facebook je včeraj napovedal, da bodo za milijardo dolarjev kupili Instagram. Za podjetje, ki trži omenjeno storitev, bodo odšteli milijardo dolarjev, kar bo največji prevzem v Facebookovi (kratki) zgodovini. Instagram zagotavlja, da jih Facebook ne bo pogoltnil in degradiral na raven ene izmed Facebookovih storitev, ampak da bo aplikacija ostala samostojna in še vedno podpirala tudi ostala socialna omrežja. Mark Zuckerberg iz Facebooka poudarja, da bo Instagram pomembno dopolnil Facebookove možnosti za deljenje datotek na mobilnih platformah.

Instagram sta leta 2010 začela razvijati...

32 komentarjev

Instagram prihaja na Android

Mashable - Mobilna aplikacija za deljenje fotografij Instagram, ki jo veselo žuli že 27 milijonov iPhone uporabnikov, bo kmalu na voljo tudi za Android. Bila naj bi še boljša od iOS verzije in odlično podpirala večje zaslone, je je na pravkar trajajoči konferenci SXSW v Austinu povedal soustanovitelj Kevin Systrom.

Aplikacija uporablja telefonovo kamero za zajem fotografij, potem pa jih obreže v kvadratno obliko (z nekaj bele obrobe, podobno kot svojčas popularne polaroidne kamere) in čez vrže katerega od več deset filtrov. Nastale, vizualno precej značilne sličice potem romajo naprej na Twitter,...

33 komentarjev

Mobilne aplikacije z dostopom do interneta lahko kradejo fotografije

The New York Times - Ta teden sta se na tapeti ponovno znašla Apple in Google, ko je postalo jasno, da lahko aplikacije za njuna mobilna sistema (iOS oziroma Android) preveč enostavno pridobijo dostop do uporabnikovih fotografij. Najprej so to odkrili pri Applovem iOS-u. Izkazalo se je, da je nadzor nad dostopnostjo podatkov in pravicami različnih aplikacij zelo slab. Vsaka aplikacija namreč lahko zaprosi za dostop do lokacijskih informacij, o čemer je uporabnik pobaran z zelo splošnim vprašanjem, "ali želi podeliti dostop do podatkov o lokaciji v slikah in fotografijah." Kdor odgovori pritrdilno, vprašujoči aplikaciji dovoli popoln dostop do vseh fotografij in videoposnetkov, ki jih lahko brez nadaljnje interakcije pošlje v splet.

Apple je potrdil, da je to...

19 komentarjev

Instagram 2.0

Slo-Tech - Od danes naprej je v App Storu na voljo druga različica programske opreme Instagram, ki devetim milijonom uporabnikov prinaša filtre v realnem času, neposredni tilt-shift, fotografije v visoki ločljivosti in hitrejše delovanje. Odslej bodo tako vsi učinki, ki jih lahko priredimo fotografiji (filtri, tilt-shift, vrtenje), združeni v enem pogledu, ki ga lahko spremljamo med zajemom posnetka.

Po...

12 komentarjev

IE9 prihaja 14. marca

Slo-Tech v IE9 RC

vir: engadget
engadget - Napoved o izidu Internet Explorer 9, ki naj bi se zgodila 14. marca, je bila skorajda popolnoma točna. Takrat smo namreč zapisali, da naj bi se začetek prenosov začel ob 9. uri po času na vzhodni ameriški obali, a je z uradno najavo časovna cona premaknjena proti zahodu na 9. uro po pacifiškem času, ki velja na zahodni obali. To pomeni, da se bo izid zgodil tri ure kasneje, 14. marca 2011 ob 9. na zahodni obali, ob polnoči med 14. in 15. marcem na vzhodni obali oz. 15. marca 2011 ob šesti uri zjutraj v Sloveniji.

Razlog za takšno uro izida je uradna predstavitev in zabava ob izidu na festivalu SXSW, ki bo v teksaškem Austinu potekal med 11. in 20. marcem. Izid bo zaznamoval skoraj eno leto bolj javnega razvoja Internet Explorer 9, saj je bila...

26 komentarjev

Kiberpipa vabi na...

Cross/Hibrid

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V novem tednu vas ljubljansko središče odprte kode Kiberpipa vabi kar na pet dogodkov. Na Pipinem odprtem terminu bo prikazan hekerski napad na izmišljeno podjetje. Matej Kovačič, asistent in raziskovalec na FDV in član strokovnega sveta Inštituta za forenziko informacijskih tehnologij, in Gorazd Žagar, ki je diplomiral na FRI z diplomo "Metode in tehnike napadov na informacijsko komunikacijske sisteme", trenutno pa je zaposlen kot sistemski inženir v podjetju Pro Plus d.o.o., bosta prikazala, kako lahko napadalec prevzame nadzor nad tarčo, predstavljen pa bodo različne hekerske tehnike od popisovanja omrežja in uporabnikov, dumpster diving, phreaking, socialni inženiring, napad na...

9 komentarjev