»

V Kiberpipi ta teden: Krvavo rdeče nebo: človeštvo v dobi geoinženiringa, Detour (1945)

Hvala za nevrone: Lilia Gurova, 24. Maj 2012

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V torek 29.5. ob 19h, nas bo Toni Pustovrh, raziskovalec pri Centru za proučevanje znanosti na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani, spoznal s kratko zgodovino koncepta geoinženiringa ter različnimi geoinženirskimi tehnologijami, njihovimi potencialnimi tveganji in neželenimi posledicami. Govorili bomo o možnosti geoinženirskih tehnik za namerno sovražno uporabo, kot »podnebno orožje«, prizadevanjih za komercializacijo nekaterih geoinženirskih tehnik ter o prvih omejenih geoinženirskih poskusih. Končno bomo opredelili tudi morebitno bodočo vlogo geoinženiringa v luči globalnih katastrofalnih sprememb okolja in množičnih izumrtij v geološki zgodovini življenja na Zemlji.


V...

5 komentarjev

V kiberpipi ta teden: Django 1.4, #197: Future layouts, Turkish Star Wars

VIP: Formule uspeha za PR podjetja, Andreja Jernejčič, 08. Mar 2012

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V torek 13.3. ob 19h, vas ob prihajajočemu izzidu 1.4 različice Python ogrodja Django vabimo, da se ponovno srečamo in delimo izkušnje. Dogodek je namenjen tako tistim, ki se šele želijo srečat z Djangom kot tudi bolj izkušenim saj bomo imeli predavanja na vseh nivojih. Dogodek je odprt za vse in se ni potrebno prijavit.

V sredo 14.3. ob 17h, bo z nami Robert Sedovšek http://galjot.si/. Predavanje bo zajemalo pregled možnosti HTML "layouta" (razporeditve elementov) s pomočjo Cascading Style Sheets, verzije 3 (CSS3).
Prikazani bodo problemi in rešitve, njihove prednosti, slabosti, omejitve, pri...meri, načini uporabe, podprtost v brskalnikih in v primeru nepodpore – (elegantni)...

4 komentarji

Django meet, uporabniška izkušnja in varnost v telefoniji

Fotografija s prejšnjega Django meeta

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - torek, 13.9.2011 ob 18h - Django Meet
Po dolgem poletju se bomo ponovno srečali z Djangom. Na tokratnem srečanju bodo svoje izkušnje ter rešitve težav z Djangom predstavili trije domači predavatelji (Gašper Fele Žorž, David Klasinc in Jure Vrščaj) ter hrvaški gost (Senko Rašić).


sreda, 14.9. ob 19h - Spletne urice - Silicjeva izkušnja
Kaj se dogaja v Silicijevi dolini na področju uporabniške izkušnje (UX) bo na prvem letošnjem predavanju predstavil Mitja Mavsar iz D-Labs. Avgusta se je s kolegom Danijelom Kurinčičem podal na konferenco UX Week, kjer sta prisluhnila, kako izkušnjo ustvarjajo pri večjih organizacijah in podjetjih kot so Google, Facebook, Mozilla, Microsoft ...

petek, 16.9. ob 19h - Pipini odprti...

22 komentarjev

Poletje v Kiberpipi

Odprtokodna orodja za uspešen Python projekt - 1. del

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - Kakor smo najavili že v naši zadnji najavi, bomo tokrat v Kiberpipi aktivni tudi poleti. Vsako sredo med 11h in 19h bodo naša vrata odprta za ustvarjalna srečanja tehnoloških navdušencev. Na voljo bo malce hladu, električni priključki, mize, interneti in kreativni vrstniki. Občasno pa lahko organiziramo kakšno srečanje izven teh časovnih okvirjev.

Prvo srečanje je na sporedu že v petek, 1. julija, ob 18h in sicer gre za Hacks/hackers sniff-up. Dogodek je namenjen združevanju novinarstva in tehnologij.



Naslednjo sredo, 6. julija ob 18h pa vas vabimo v Kiberpipo na Django Meet Ljubljana, kjer bomo govorili o novem znanju s konference DjangCon.eu in EuroPython. Na srečanju bodo...

17 komentarjev

Kiberpipina ponudba

IBM 3390

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - Teden je okrog in spet vas vabimo v svoje prostore. Od danes dalje je na ogled Zgodovina trdih diskov v režiji Kiberpipinega računalniškega muzeja, v torek bo Urban Škudink na POT predstavil testiranje Django spletnih aplikacij, na SU pa bo Željko Filipin predstavil Watir, Ruby orodje za testiranje spletnih aplikacij. Še vedno velja, da lahko zamujena predavanja pogledate, ko jih objavimo v našem video arhivu, če pa v času predavanja samo nimate časa priti...

0 komentarjev

Spletne urice: Django

Slo-Tech - V sredo, 29. marca vas ob 19.00 vabimo v Kiberpipo na Spletne urice, kjer bo Jure Čuhalev predaval o orodju Django.

Django je visoko-nivojsko Python ogrodje za grajenje spletnih strani. Po samem delovanju se močno zgleduje po Ruby on Rails, vseeno pa ima kopico svojevrstnih značilnosti in originalnih pristopov, ki omogočajo resnično hitro grajenje spletnih aplikacij.

V predavanju bodo predstavljene osnove model-control-view pristopa k razvoju spletnih aplikacij in kako je ta pristop integriran v Django. Kot dopolnilo k teoriji pa bodo predstavljene tudi dejanske izkušnje pri uporabi.

14 komentarjev

Kriptografija

Cyberpipe - V Kiberpipi bo spet predavanje o kriptografiji. Tokrat bo dr. Aleksandar Jurišič iz centra za kriptografijo in računalniško varnost imel predavanje "Pametne kartice v zasebnem življenju javnih ključev". Šlo bo za razlago algoritmov kot so DES, ElGamal, RAS, eliptičnih krivulj in obrazložitev delovanja pametnih kartic. Nivo predavanja bo nekako primeren za srednjo šolo. Po predavanju si bomo ogledali še film "Computers, Spies And Private Lives". Predavatelj ima pestro paleto izkušenj, tako, da bo vaša radovednost nedvomno potešena.
Vabljeni v sredo 9.1. ob 18:00.

0 komentarjev