»

Opravičilo

Slo-Tech - Opravičujemo se za današnji dveinpolurni štiriurni izpad. Hvala za razumevanje.

Zaradi prenizke vlage v zraku so se v prostoru, kjer se nahajajo strežniki, izklopile klime. Pri 60 °C so Slo-Techovi hrčki razglasili splošno stavko (skladno z nastavitvami).

Zaradi moje napake na rezervni lokaciji nismo imeli sinhronizirane zadnje verzije kode, ki poganja to spletno stran (podatki so sicer bili), zato sistem ni uspel preklopiti. Se ne bo ponovilo (upam).

92 komentarjev

Wayback Machine se seli na Sunove strežnike

Slo-Tech leta 2000

ComputerWorld - Organizacija The Internet Archive že mnogo let upravlja znano domeno archive.org, na kateri domuje časovni stroj Wayback Machine, ki nas lahko popelje v preteklost, da se načudimo, kako so včasih izgledale spletne strani. Podatke za praktično vse nekoliko bolj znane in popularne spletne strani shranjujejo od leta 1996, tako da se je v trinajstih letih nabral zajeten kup podatkov. Pravijo, da imajo v arhivih kar 85 milijard spletnih strani, kar skupaj znese tri petabajte podatkov. Za primerjavo, to je 150-krat več, kot vsebuje podatkov ameriška kongresna knjižnica. Vsak mesec pa se ta številka poveča za 100 terabajtov.

Doslej je Wayback Machine uporabljal klasičen podatkovni center z mnogo...

6 komentarjev

Slo-Tech zaspan?!

Slo-Tech - Tisti bolj pozorni ste verjetno opazili, da je bil Slo-Tech "krajši" čas odsoten. Ne boste verjeli, ampak tokrat niso bili krivi hrčki. Kriv je bil hišnik, ki je v prostor, kjer se nahaja strežnik, pomotoma spustil mačko.

Ne bi razlagal, kaj se je zgodilo z delovno silo, lahko pa povem, da ni več ista [:D].

64 komentarjev