»

SAP-ov zaposleni na Ebayju našel SSD, ki je bil ukraden iz SAP-a

Slo-Tech - Rabljeni diski, ki se prodajajo na Ebayju, nemalokrat sploh niso formatirani ali pobrisani in vsebujejo podatke prejšnjih lastnikov. Podobno velja tudi za ključke USB in ostale spominske naprave, o čemer smo pisali že pred desetletjem. Redkejši pa so primeri, ko kupci na Ebayju najdejo komponente, ki so jim bile ukradene. Iz SAP-ovega podatkovnega centra v Baden-Württembergu so ukradli štiri SSD-je, ki so se sedaj znašli na Ebayju. To vemo, kar je enega kupil - zaposleni v SAP-u.

Diske so ukradli novembra lani. Eden izmed njih se je kasneje znašel na Ebayju, kjer ga je zaposleni v SAP-u brž kupil. Na disku je nato našel osebne podatke več kot 100 zaposlenih v SAP-u. Hitro je stekla preiskava, ki je pokazala, da so diske ukradli zaradi pomanjkljive varnosti. Čeprav je bil podatkovni center varovana lokacija, niso preverjali ljudi, ki so vstopali in izstopali. Ko so diske prestavili na manj zaščiteno lokacijo, so od tam izginili. To je že peti potrjeni incident, ko so iz SAP-ovih...

53 komentarjev

Hewlett-Packard bi se razdelil

Slo-Tech - Sezona ločitev se nadaljuje in naslednji na vrsti je Hewlett-Packard, če gre verjeti Wall Street Journalu. Podjetje bi se razdelilo na dela za osebne računalnike ter tiskalnike v prvem in poslovno opremo ter storitve v drugem delu.

Če se zamisel sliši znano, je to zato, ker ni nova. Gre za varianto, ki so jo Hewlett-Packardovo vodstvo in investitorji preigravali že od leta 2011, ko je potem HP prevzel Autonomy (kar se je izkazalo kot ogromna napaka). Delničarji tedaj nad zamislijo niso bili navdušeni, zato je tedanji izvršni direktor Leo Apotheker letel, žezlo pa je prejela Meg Whitman, ki je oddelek za osebne računalnike obdržala pod isto streho. Sedaj pa je čas dozorel, saj je modna...

9 komentarjev

HP-jevemu šefu so dnevi šteti

Meg Whitman

Bloomberg - Kot kaže, so zaradi slabih poslovnih rezultatov in nezadovoljstva delničarjev izvršnemu direktorju Hewlett-Packarda Leo Apothekerju dnevi šteti. Upravni odbor naj bi se že dogovarjal z Meg Whitman, nekdanjo Ebayjevo izvršno direktorico in sedanjo predsednico HP-ja, da prevzame njegovo mesto.

Delničarji in upravni odbor so nezadovoljni zadnjimi organizacijskimi rošadami in odprodajami. Ukinitev telefonov in tabličnih računalnikov z webOS ter načrtovana...

6 komentarjev

Yahoo razmišlja o prodaji, potencialni kupec AOL

Ars Technica - Po razrešitvi zdaj že nekdanje Yahoojeve izvršne direktorice Carol Bartz in javnemu pranju umazanega perila Yahoo še vedno nekako ne ve, kaj bi. Čeprav je trenutni vršilec dolžnosti izvršnega direktorja kar finančni direktor, iskanje novega vodje ni visoko na prioritetnem seznamu upravnega odbora.

Preden imenujejo novega izvršnega direktorja, želijo v upravnem odboru razčistiti, kaj bi bila pravilna strategija za podjetje v prihodnosti - omenja se tudi možnost prodaje celotnega podjetja ali pa razprodaje po delih. Da gre za zelo realno možnost kaže tudi zadnja poteza, ko so začeli iskati investicijske banke, ki bi jim pomagale pri iskanju potencialnih kupcev.

Eden izmed njih naj bi bil po neuradnih podatkih AOL, ki ima...

3 komentarji

Vihar v Yahooju po razrešitvi Bartzove

CNet - Razrešitev Carol Bartz s položaja izvršne direktorice Yahooja ni minila mirno, kot bi si vodilni v Yahooju želeli, ampak je povzročila pravcati vihar. Začela ga je kar Bartzova, ki je bila že prej znana po svoji neposrednosti, ki je poklicala Fortune in podala ekskluzivni intervju o razrešitvi.

V torek je bila v New Yorku, ker je imela za sredo načrtovano predavanje na Citigroupovi tehnološki konferenci. V torek ob 18. uri je poklicala Yahoojevega predsednika Royja Bostocka, kot je bila dogovorjena, ta pa je začel po telefonu brati napisan pravniški dokument, s katerim jo je obvestil o razrešitvi. Imela je dve uri časa, da se odloči, ali bo odstopila prostovoljno ali pa jo bodo razrešili. To je Bartzovo tako...

21 komentarjev

Carol Bartz razrešena s položaja izvršne direktorice Yahooja

Carol Bartz

vir: The New York Times
The New York Times - Včeraj je Yahoojeve zaposlene in njegove delničarje presenetila novica, da je bila izvršna direktorica Carol Bartz, ki je položaj zasedala od januarja 2009, razrešena. O novici je svoje zaposlene obvestila po kratki elektronski okrožnici, v kateri je zapisala, da ji je informacijo o prenehanju delovnega razmerja po telefonu sporočil predsednik upravnega odbora Yahooja.

Prva namigovanja, da Yahoo potihoma išče novega izvršnega direktorja, so se pojavila že junija, a jih je Yahoo odpisal kot smešna in neosnovana. Tri mesece pozneje so se uresničila.

Ko je Bartzova nastopila položaj, je njena naloga obsegala revitalizacijo podjetja, povečanje dobička in vrnitev na pota...

12 komentarjev

Nov izvršni direktor HP-ja Léo Apotheker

Léo Apotheker, nov CEO HP-ja

X-Bit Labs - HP je na mesto izvršnega direktorja, ki se je spraznilo po odstopu Marka Hurda, presenetljivo imenoval Léa Apothekerja. Nekdanji izvršni direktor SAP-a ni bil med ožjimi favoriti za prevzem funkcije, a naj bi po besedah vodilnih HP-ju prinesel svež veter in nov fokus. Ker se izdelki podjetij dopolnjujejo in podjetji veliko sodelujeta, izbira ni videti zgrešena in podžiga stara namigovanja, da naj bi HP prevzel SAP, ki so...

0 komentarjev

Tožba delničarjev zoper HP zaradi afere Fisher

Jodie Fisher in Mark Hurd

vir: ComputerWorld
ComputerWorld - Podjetje Brockton Contributory Retirement System je preko connecticutske odvetniške pisarne vložilo obtožnico zoper vseh deset članov upravnega odbora Hewlett-Packarda, finančno direktorico in vršilko dolžnosti izvršnega direktorja Cathie Lesjak in dosedanjega izvršnega direktorja Marka Hurda. V njej obtoženim očitajo neupoštevanje smernic pri upravljanju podjetja (angl. guidelines for corporate governance), češ da so Hurdu dovolili vodenje HP-ja, kakor da bi šlo za njegov privatni fevd. Hurda kritizirajo zaradi zaposlitve nekdanje udeleženke resničnostnega šova brez izkušenj (seveda gre za Jodie Fisher, romanca s katero na stroške podjetja je Hurda stala položaja).

Zaradi dejanj Hurda,...

10 komentarjev