»

Google ukinja storitev Picasa

vir: Google
Google - Potem ko je Google upokojil Google+ Photos in uporabnike preusmeril na namensko aplikacijo Google Photos (brez plusa), je naslednji logični korak tudi slovo od Picase. Danes nas je Google obvestil, da bodo maja začeli demontažo Picase in Picase Web Albums.

Vse fotografije skupaj z albumi se bodo avtomatično prenesle na Google Photos, kjer jih lahko najdete že danes. Google svetuje, da uporabniki nalaganje in urejanje albumov nadaljujejo v tej storitvi. Kdor je iz kakršnegakoli razloga ne želi uporabljati, bo vsaj še do maja lahko uporabljal Picaso po starem. Kasneje pa ne bo več mogoče nalagati novih fotografij, medtem ko bomo stare še nekaj časa dobili na starem mestu. Že 15. marca pa bodo prenehali razvijati...

13 komentarjev

Imeni Blogger in Picasa se poslavljata

Google+ se je v izredno omejeni obliki že izkazal kot neprimerno uspešnejši projekt od propadlega Buzza

vir: HotHardware
HotHardware - Google je po nakupu storitev Picasa in Blogger obdržal prvotni imeni ter jih zgolj pridružil svojemu portfejlu storitev. Tako je v primeru Bloggerja že od leta 2003, ko se je zgodil Googlov prevzem ustvarjalcev Pyra Labs, v primeru Picase pa od leta 2004, ko je Google storitev odkupil od ustvarjalcev Idealab. Po osmih oz. sedmih letih se obe imeni očitno poslavljata, saj bosta dobila svoj delež Googla - Picasa bo postala Google Photos, Blogger pa Google Blogs.

Razlog za to naj bi se skrival v omejeni splavitvi Google+ (nedavno je prišlo do drugega vala sprejemanja novih članov, kjer so na svoj račun prišli lastniki še neaktiviranih povabil) oz. v pripravah na popolno odprtje, ki se napoveduje za 31. julij. Do takrat naj bi namreč Google poenotil poimenovanje vsaj nekaterih svojih storitev, kar...

27 komentarjev

Google Blogger še vedno nedosegljiv

CNet - Googlova storitev Blogger, kjer lahko uporabniki brezplačno objavljajo svoje bloge ter prebirajo in komentirajo druge bloge, je od srede popoldne nedosegljiva. Natančnih informacij o vzroku in naravi težav še ni, je pa znano, da je Google za sredo načrtoval vzdrževalna in nadgrajevalna dela, med katerimi naj bi bila storitev eno uro v načinu samo za branju. Pri tem se je očitno nekaj zalomilo, saj je storitev sedaj že več kot 30 ur nedosegljiva. Google ob tem poudarja, da napovedana prenova videza nima povezave z izpadom. Zaradi izpada je onemogočeno dodajanje nove vsebine, hkrati pa so izgubljene vse spremembe od 16.37 ure v sredo (po slovenskem času). Kdaj bo Blogger spet delujoč, še ni znano.

33 komentarjev

Turčija blokirala Google Blogger

vir: BBC
BBC - Turško sodišče je dovolilo blokado dostopa do Googlove storitve Blogger v celotni državi na podlagi pritožbe podjetja Digiturk. Slednje trži satelitsko televizijo, ki je v Turčiji tudi lastnik pravic za predvajanje tekem turške nogometne Süper Lige. Ker so nekateri posamezniki na blogih pod okriljem Google Bloggerja objavljali povezave do prenosov nogometa na interneta, je Digiturk na sodišču iskal in dosegel prepoved delovanja celotne storitve Blogger.

Čeprav Google omogoča in celo vzpodbuja, da lastnikih pravic, ki so jim kršene, prijavijo posamezne kršitelje, Google pa potem odstrani samo te bloge, turška zakonodaja omogoča pavšalno blokado celotnega Bloggerja. Google je potrdil, da je storitev v Turčiji resnično...

13 komentarjev

Google kupil Slide

ComputerWorld - Google je res obupal nad svojim Wavom, a to ne pomeni, da se predajajo na trgu orodij za socialno mreženje. Včeraj so objavili prevzem podjetja Slide, ki ga je ustanovil PayPalov soustanovitelj Max Levchin. Za podjetje so odšteli 182 milijonov dolarjev, stalo pa jih bo še dodatnih 46 milijonov dolarjev z bonusi za obdržanje zaposlenih.

Slide že uporablja več deset milijonov uporabnikov na različnih platformah, sedaj pa ga bodo izkoristili za povezavo z lastnimi izdelki, kot so Gmail, Docs, Blogger, Picasa in YouTube. Natančnih načrtov niso želeli razkriti, so pa verjetno v povezavi s prihajajočim omrežjem Google Me in stomilijonsko investicijo v Zyngo, avtorje FarmVilla.

Zmagovalec je seveda Levchin, ki je vnovič dokazal, da je v svoje ideje vredno vlagati. V Slide je vložil sedem milijonov lastnega denarja in s prodajo prednostnih delnic zaslužil 25 milijonov dolarjev ter 14 milijonov dolarjev s prodajo rednih delnic. Scott Banister je zaslužil pet milijonov. Poleg njiju so...

13 komentarjev

Zemanta te vabi/rabi!

Zemanta v akciji

Slo-Tech - Ne zgodi se vsak dan, da bi slovensko podjetje lansiralo produkt na svetovno tržišče, še redkeje se to zgodi na področju spletnih tehnologij. In 26. marca bo eden tistih dni.

V Zemanti se trudimo narediti orodje, ki bo blogerjem samodejno obogatilo njihove blogerske spise (kasneje pa bo delovalo tudi v drugih sistemih CMS). Poskušamo analizirati vsebino besedila in samodejno predlagati sorodne novice, primerne slike, povezave in značke.

V tem trenutku iščemo slovenske blogerje za beta testing! Če imaš blog in nekaj časa, se javi na naslov jure@zemanta.com. Radi bi, da čimveč ljudi poskusi storitev na svojih blogih in javi kako...

11 komentarjev

Microsoft obdaril naklonjene bloggerje

Slashdot - Nekateri tuji bloggerji, ki so pogosto pisali o Microsoftu, so ta božič dobili zanimiva presenečenja. Softverski gigant jih je namreč obdaril z dragimi Acerjevimi laptopi (serija Ferrari), opremljenimi s procesorji AMD Turion 64 X2 2 GHz, dvema gigabajtoma pomnilnika ter ATi-jevim Moblity Radeonom x1600. Darila so dobili popolnoma brezplačno, brez kakršnihkoli obvez in opomb v drobnem tisku, vprašanje pri celi zadevi pa je, če gre le za dobro voljo Microsofta ali za manj etično dejanje podkupovanja.

Več na slashdotu in v izvorni novici.

13 komentarjev