»

Windows 8 neuradno drugo leto

Ars Technica - Steve Ballmer je včeraj v govoru na Japonskem med drugim omenil, da se bo prihajajoča različica Microsoftovega OS-a imenovala Windows 8 in da bo na police trgovin prispela v letu 2012. Glede na predvideni triletni razvojni cikel bi to tudi ustrezalo vsem pričakovanjem, a oddelek za odnose z javnostmi v Redmondu očitno še ni pripravljen za uradno najavo.

Po objavi omenjenih informacij so namreč številni mediji prejeli obvestilo, da je izjava netočna in da se je Ballmerju enostavno - zareklo. Iz Microsofta so sporočili še, da v prihajajočem fiskalnem letu pričakujejo prihod nove generacije strojne opreme za Windows 7 in da uradno ime ter datum izida naslednjih Oken zaenkrat še nista znana.

83 komentarjev

Mozilla predstavlja projekt Aurora

Za beta izdajo bo sledila stabilna različica

vir: TechCrunch
TechCrunch - S prehodom na hitrejši razvojni cikel po zgledu Googla z njihovim brskalnikom Chrome tudi Mozilla nekoliko spreminja nabor različic brskalnika, ki bodo izhajale tekom razvoja. Tudi tukaj bodo sledili zgledu Googla, saj bodo imeli štiri glavne veje izdaj, ki jih lahko neposredno povežemo z izdajnimi kanali Chrome-a. Stabilne in beta različice so pri obeh enake, medtem ko je najkasneje predstavljena veja Canary buildov pri Chrome podobna nočnim izdajam Firefoxa, ki se samodejno izdelajo in izdajo vsakič, ko je dodane nekaj kode v prihajajočo različico. Ta projekt je pri Mozilli do nedavnega nosil ime Minefield (zdaj se vračajo nazaj na oznako Nightly), a med že relativno stabilnimi beta različicami ter izredno nestabilnimi nočnimi izdajami (ime Minefield je bilo izbrano z razlogom - mine so bile seveda hrošči) pri Mozilli...

12 komentarjev

Nokia bo le rahlo spreminjala Windows Phone 7

Niklas Savander, podpredsednik Nokie

vir: engadget
engadget - Nokiin Niklas Savander je še enkrat potrdil, da ima Nokia možnost obširnega prilagajanja Windows Phone 7 svojim potrebam, čeprav Microsoft tega drugim partnerjem ne dovoli. A še enkrat smo izvedeli, da se tega modificiranja Nokia ne bo posluževala, vsaj ne v večjem obsegu, kot je to npr. želel HTC s svojim vmesnikom Sense. Vseeno bodo Windows Phone 7 nekoliko spreminjali, te spremembe pa dali Microsoftu, da jih bo vgradil v prihajajoče...

29 komentarjev

Intervju z Dustinom Kirklandom, glavnim razvijalcem sistemov za šifriranje v Ubuntuju

Slo-Tech - Dustin Kirkland je Ubuntu Core razvijalec, zaposlen pri podjetju Canonical. Preden je začel delati na razvoju Ubuntu strežnika, je preživel 8 let pri IBM-u.

Trenutno je osredotočen na razvoj Ubuntu Enterprise oblaka za prihajajočo različico Ubuntuja, 10.04 LTS, pred tem pa je delal na številnih drugih paketih in zmogljivostih najpopularnejše distribucije, vključno s šifriranim domačim imenikom. Je tudi vzdrževalec eCryptfs, kriptografskega datotečnega sistema, ki ga omenjena funkcionalnost uporablja.

Vsekakor dovolj razlogov, da smo mu zastavili nekaj vprašanj o njegovem delu in distribuciji Ubuntu. Pa prijetno branje!

7 komentarjev

Kaj prinaša Office 2003?

Slo-Tech - Microsoft naj bi v prihajajočem paketu e-pisarniških pripomočkov, Officeu 2003, ponudil tehnologijo IRM (Information Rights Management, upravljanje s pravicami informacij). Tehnologija naj bi omogočala natančno nastavljanje privilegijev dokumentu, od pravice do vpogleda, natisa, spreminjanja, kopiranja, itd, ne glede na to, kje bi se dokument nahajal. IRM naj bi bilo možno uporabiti nad vsemi elementi v prihajajočem Officeu; tako dokumenti, preglednicami kot elektronskimi sporočili. Druga beta izdaja Officea 2003, ki je na Microsoftov MSDN tako hitro prišla, kot odšla, naj bi to možnost že imela vgrajeno. Klik!

Kaaaj, a printal bi, ne ne, jaz imam namreč kopirajt...

12 komentarjev