»

Izšel Chrome 15

Google - Google vztraja pri kratkem, približno šesttedenskem ciklu razvoja novih verzij svojega brskalnika, tako da so dober mesec po izidu štirinajstice pripravili že Chrome 15 (natančneje Chrome 15.0.874.102).

V novi verziji najprej opazimo prečiščeno stran z zavihki in poenostavljen dizajn Chrome Web Store, ki ima tudi nekaj novih vnosov. V praznih zavihkih se prikaže mreža z ikonami in povezavami do največkrat obiskanih strani ali najpogosteje uporabljenih aplikacij. To novost (zgolj s povezavami do strani) je z imenom Speed Dial prva uvedla Opera, potem pa jo je posvojil še Chrome. V novi verziji je ustroj ostal enak, so pa izpilili...

55 komentarjev

Linux 3.0 prestavljen zaradi redkega hrošča

Slo-Tech - Danes bi bila morala iziti nova verzija Linuxovega jedra, pa se to ne bo zgodilo. Tik pred zdajci so našli obskurnega hrošča, ki ga je sicer zelo težko že namenoma reproducirati in se še redkeje pojavi pri običajnem delu, a Linus Torvalds pravi, da bo Linux 3.0 kljub temu moral nekoliko počakati.

Novo verzijo posebej težko pričakujemo, ker se bo imenovala Linux 3.0. Čeprav velikih sprememb od jedra Linuxa 2.6.39 ni pričakovati, se je Linus odločil, da "bi bilo število 40 že preveliko", zato se bo nova verzija imenovala kar Linux 3.0. Hkrati to lepo sovpada s tretjim desetletjem razvoja, v katerega Linux letos vstopa. Glavne novosti v novi verziji bodo podpora za cleancache, gonilniki za Microsoftov Kinect, posodobljeni gonilniki za grafične čipe, optimizacije za platforme Sandy Bridge, Ivy Bridge in Fusion ter...

46 komentarjev

Izšel je Debian 5.0

Slashdot - Po slabih dveh letih razvoja je izšla nova verzija Debiana GNU/Linux, ki nosi številko 5.0 in je poznana pod kodnim imenom Lenny. V novi verziji distribucije teče Linuxovo jedro 2.6.26, poleg tega pa vsebuje še KDE 3.5.10, Gnome 2.22.2, X.Org 7.3, OpenOffice.org 2.4.1, GIMP 2.4.7, Iceweasel 3.0.6, Apache 2.2.9, Xen 3.2.1 in GCC 4.3.2. Prenos je mogoč prek strežnikov HTTP/FTP, protokola BitTorrent, jigdo, ali pa naročite sistem na zgoščenkah. Cela distribucija se je razvlekla na 31 CD-jev oz. 5 DVD-jev, pri čemer je za večino uporabnikov pomemben le prvi, medtem ko je na ostalih cel kup drugega programja oz. več kot 23.000 paketov.

23 komentarjev

Mac-OS X 10.1 septembra

Tecchannel.de - Veliko vas ve, da je Mac OS X lep na izgled ampak zelo počasen. Zato so se pri Applu odločili to spremeniti, in so delali na novi verziji tega operacijskega sistema, Mac OS X 10.1. Njegova izdaja je bila na Macworld Expo v New Yorku napovedana za septembra. Predvsem so delali na bolj preglednih menijih in njihovi boljši funkcionalnosti. Prav tako pa so izboljšali samo hitrost zagona programov. Na demonstraciji se je pokazalo, da se programi, ki so včasih potrebovali več sekund za odprtje, odprejo v trenutku, kar je glede na prejšnjo različico veliko izboljšanje. Odpravili pa so tudi nekaj hroščev in pa dodali še nekaj cvetk. Cena nove verzije programa bo znašala za Update verzijo 50 DEM in za polno verzijo okoli 320 DEM. Test sistema najdete TUKAJ, več informacij o "Macworld Expo" pa si preberite TUKAJ.

0 komentarjev