»

Office 356

Business Insider - Office 365, tj. oblačna različica Microsoft Office-a, je štartala pred malo manj kot pet leti. Z njo je mogoče stvarjati dokumente, pisati elektronska sporočila, pripravljati predstavitve, urejati preglednice, spletne strani, sodelovati v IM-pomenkih itn. Seveda vse to deluje samo, če so Microsoftovi strežniki na voljo. Vsakršni izpadi tako ključne storitve predstavljajo vsaj neprijetnost, če že ne prav poslovno tveganje za njene uporabnike. Microsoft je zatorej ob splavitvi garantiral obljubil 99,9-odstotno dosegljivost, kar naj bi pomenilo "dobrih osem ur nedosegljivosti letno".

V praksi ni šlo tako gladko. Pisarna 365 po poročilih uporabnikov že ves čas ni dosegljiva vsaj nekaj dni na leto, zato ji nekateri pravijo tudi "Pisarna 364", "Pisarna 362", in tako dalje.

Letošnje leto se v tem obziru ni najbolje začelo. Prejšnji ponedeljek, 18., je...

35 komentarjev

Office za Android je tu

Business Insider - Microsoft je v sredo izdal verzijo svojega pisarniškega paketa Office, ki je namenjena rabi na odprtokodnem mobilnem sistemu Android. Junija so to storili za Applovo platformo iOS, sedaj pa paket dopolnjujejo še z androidno verzijo. V njej najdemo Word, Excel in PowerPoint. Za Windows Phone je Office seveda na voljo že od začetka.

Verzija za Android je sila podobna jabolčni verziji. Tudi ta ni zastonj, ampak od uporabnika terja naročnino na oblačno verzijo Office 365 (Home Premium, ProPlus ali Office 365 Enterprise). Ob naročnini (najcenejša znaša 100 dolarjev letno) pa je potem Office formalno zastonj za vse sisteme. Vsak naročnik...

25 komentarjev

Google prvo podjetje z več kot milijardo obiskovalcev na mesec

Slashdot - Zadnje statistike podjetja ComCast za mesec maj kažejo, da je Googlu uspelo zbrati več kot 1 milijardo unikatnih obiskovalcev na mesec. S tem naj bi postali prvo podjetje s to lovoriko, najbližji zasledovalec pa je Microsoft z vsemi svojimi spletnimi mesti (~900 mio. na mesec), Facebook in Yahoo pa se oba gibljeta blizu 700 mio. unikatnih uporabnikov na mesec.

Google je povedal, da je največ obiskov iz Indije in Južnoafriške republike, najmanj pa jih (pričakovano) beležijo iz Severne Koreje in Kitajske.



Nasprotno pa naj bi Facebookovi uporabniki na strani preživeli malo več časa - skupaj tako kar 250 milijard minut na mesec (to je skoraj 6 ur na uporabnika na mesec, oz. 12 minut na dan). Microsoft je drugi z 204 milijardami, Google pa šele tretji z okroglimi 200 mrd.

...

6 komentarjev

Office 365 v javni beti

vir: CNet
CNet - Lani predstavljena storitev Microsoft Office 365, ki ponuja spletno verzijo pisarniškega paketa, je dovolj napredovala, da je od danes dostopna kot javna beta. Na voljo je v 38 državah in 17 jezikih, med katerimi pa Slovenije in slovenščine še ni. Končna uradna verzija bo izšla še letos.

Z Office 365 je mogoče ustvarjati dokumente, pisati elektronska sporočila, pripravljati predstavitve, urejati preglednice, spletne strani, sodelovati v IM-pomenkih itn. Microsoft garantira 99,9-odstotno dosegljivost, kar pomeni dobrih osem ur nedosegljivosti letno.

Office 365 ob na voljo v dveh komercialnih različicah. Majhna in srednja podjetja bo stal 6 dolarjev na mesec na uporabnika (za Office Web Aps, Exchange in SharePoint), medtem ko bodo velika podjetja plačevala od 10 do 27...

2 komentarja

Google Cloud Connect za Microsoft Office

Google - Z današnjim dnem je Googlov vtičnik za Microsoft Office 2003, 2007 in 2010 (uporabniki Office na Mac OS X bodo ostali razočarani, ker API-ji za Microsoft Office for Mac niso odprti) Google Cloud Connect na voljo uporabnikom po vsem svetu.

Gre za zelo uporaben kos programske opreme, ki se integrira v Office in omogoča avtomatičen in neopazen prenos Wordovih, Excelovih in PowerPointovih datotek v Googlov oblak. Uporabnik nato izbere, kdo vse bo imel dostop do njih. Ko dokument popravlja lokalno v svojem paketu Office, se spremembe avtomatično beležijo v oblaku in takoj prikazujejo tudi ostalim bralcem dokumenta. Vsi lahko urejajo dokument hkrati, spremembe pa se iz oblaka sinhronizirajo na vseh mestih hkrati. Tovrstno urejanje je Google...

7 komentarjev

Kinect ruši rekorde

Slo-Tech - Kmalu bo minil mesec dni od izida Kinecta (zanimivo, kako hitro smo pozabili na simpatično in predvsem laže izgovorljivo kodno ime Natal), a navdušenje nad novo igračko iz Microsofta ne jenja. Tako poročamo o rekordni prodaji in novih načinih uporabe, še zlasti po objavi odprtokodnih gonilnikov.

V prvih treh tednih prodaje je Microsoft prodal poltretji milijon Kinectov, pa se božična nakupovalna sezona šele začenja. Do konca leta naj bi, tako upajo v Redmondu, prodali pet milijonov enot. K temu bo gotovo pripomoglo dejstvo, da je Kinect na voljo v 60.000 trgovinah v 38 državah sveta.

Nekateri med temi kupci so s Kinectom počeli zanimive stvari. Že nekaj dni po izidu je Oliver Kreylos pokazal, da je moč Kinect uporabiti za izdelavo...

17 komentarjev

Office 365 za vsak dan in vsakdan

CNet - Microsoft je včeraj najavil, da bo svojo spletno verzijo pisarniškega paketa Office združil skupaj s spletnimi verzijami programov Lync, SharePoint in Exchange v paket, ki se bo imenoval Office 365 in združuje oblačno tehnologijo, sodelovanje in dosegljivost vsepovsod. Ta bo v obliki Office 365 for Small Businesses za podjetja z manj kot 25 zaposlenimi na voljo za mesečno naročnino šest dolarjev na osebo. Kdor bo potreboval manj, si bo lahko okleščene različice zagotovil že za vsega dva dolarja (samo elektronska pošta) oziroma nekoliko več, odvisno od uporabljenih aplikacij. Office 365 for Enterprises bo prilagojena potrebam večjih organizacij (vsaki posebej), tako da bo vsak člen imel...

7 komentarjev

OpenOffice 1 / Staroffice 6

The Register - Od včeraj dalje sta "na voljo" zastonjska produkta OpenOffice(.org) 1 ter StarOffice(.com) 6. Razlika? Ja, prvi je odprtokodna različice druge, je zastonj in ne vsebuje programa za podatkovne baze.

"Na voljo"? Ja, pri zastonjski različici je na voljo, če uspeš priti na vrsto za dolpoteg, bolj kapitalistično orientiran paketek pa ima tudi neke svoje težave -- glej stran proizvajalca :]. Klik!

15 komentarjev

Microsoft Office XP

The-Ctrl-Alt-Del - Na strani The-Ctrl-Alt-Del so dobili nov Microsoftov paket programske opreme, Office XP. Prvo, kar je zanimivo, je to da vam Microsoft dovoli predogled Offica XP za pičlih 20 dolarjev. Ja, zdi se vam čudno in tudi je. Verzija, ki jo dobite za 20 dolarjev, se vam bo, kot to piše v drobnem tisku, zaklenila 31. Avgusta. No, pa h konkretnim stvarem... Namestitev je lepa ter poteka hitro (okoli 5 minut). V paket Office XP so vključeni Word, Excel, Acces, FrontPage in Outlook. Od vsakega lahko na tej strani vidite dve zaslonski sliki. Meni ne zgledajo nič kaj drugače kot Office 2000... Vključenih pa je veliko novosti. Pomembnejša je podpora zvoku, s katerim lahko krmilite Office XP in mu celo narekujte tekst. To orodje je zaenkrat na voljo samo za angleščino, kitajščino in japonščino.

7 komentarjev