»

LulzSec pohekali FBIjev projekt Infragard

Slo-Tech - Skupina hekerjev LulzSec, ki je vdrla v že kar nekaj sistemov, je ponovno udarila. Tokrat so vdrli na stran Infragard, nacionalni projekt ZDA, s katerim naj bi okrepili sodelovanje FBI z zasebnimi podjetji, da bi bolje zaščitili infrastrukturo pred terorističnimi napadi.

LulzSec se je dokopal do uporabniškega imena in gesla Karima Hijazija, računalniškega varnostnega strokovnjaka. Karim je uporabljal nevarno prakso uporabe istega gesla za različne storitve, kar je v krogih FBI močno prezirano. Z istim geslom je tako dostopal do zasebnega GMail računa, do GMail računa svojega podjetja Unveillance in do zasebnega dela strani Infragard.

Karima je potem skupina LulzSec pripravila do pogovora na IRC kanalu, kjer je bil sprva prepričan, da za to potezo stojijo njegovi konkurenti, ko pa so ga prepričali, da temu ni tako, pa se je zanimal kako bi jih uspel prepričal, da svoje znanje uporabijo proti njegovim konkurentom.

LulzSec je sicer objavil tudi arhiv e-pošte Karima Hijazija, iz...

15 komentarjev

Libija spet onemogočila promet prek interneta

TechCrunch - Dva tedna po prvih poročilih, da Libija zaradi skorajšnje državljanske vojne onemogoča dostop do interneta, so po vmesni normalizaciji stanja dokončno prekinili povezljivost. Zadnji paketki so iz drugih držav uspešno dosegli libijski del interneta včeraj popoldne okoli 17.30 ure po sredneevropskem času, nato pa se je Libija potopila v temo.

Zanimivo je, da so tabele BGP in ostala infrastruktura delujoči in povezani z internetom, a prometa enostavno ni. Libijski strežniki se na paketke iz tujine ne odzivajo, podobno Libijci ne morejo dostopati do tujine.

Ob prvi prekinitvi, ki je bila 18. februarja in je trajala dobrih sedem ur, so ravnali podobno kot v Egiptu in so v celoti prekinili povezave. To pot pa so vse povezave delujoče in proste, a prometa po njih ni. Na zahtevke libijskih strežniki odgovorov ne vračajo. Graf obiska YouTuba kaže, da je libijski...

11 komentarjev

Blokade in cenzura interneta na Bližnjem vzhodu

Slashdot - Zaradi protestov v arabskem delu sveta, ki so zajeli Tunizijo, Libijo, Bahrajn, Jordanijo in Jemen, države v tem delu sveta krčijo dostop do interneta. Vsakih nekaj dni pišemo, da je ta ali ona država začela cenzurirati ali kar popolnoma blokirati internet, tako da je vsemu skupaj kar težko slediti. Craig Labovitz je na svojem blogu pripravil pregled dogajanja na Bližnjem vzhodu.

Medtem ko je Egipt že pred časom vnovič vzpostavil internetne povezave s...

0 komentarjev

Zaradi protestov tudi Libija onemogoča dostop do interneta

ComputerWorld - Kakor se protivladni protesti kakor požar širijo po arabskem svetu, se veča tudi število držav, ki so omejile ali povsem onemogočile dostop do interneta. Egiptu in Bahrajnu se je pridružila tudi Libija, kjer so v petek potekali siloviti protesti. Libija ni odgovorila le s strelnim orožjem, ampak tudi z omejitvijo dostopa do interneta.

Njihov glavni ponudnik dostopa do interneta General Post and Telecommunications Company je v včeraj ob 1.18 uri po lokalnem času začel prekinjati povezave z mednarodnimi omrežji. Iz Libije poročajo, da je nedosegljiva velika večina spletnih strani. Internet je dostopen občasno, pri čemer je Facebook blokiran ves čas, Twitter pa bojda ne....

0 komentarjev

Eksperiment nekoliko ohromil internet

ComputerWorld - V petek ob 11. uri dopoldne po srednjeevropskem poletnem času sta se Univerza Duke in RIPE NCC lotila eksperimenta, v sklopu katerega sta nekoliko spremenila format BGP-poti, ki so jih sporočali usmerjevalniki. Poizkus ni šel po načrtih, saj so nekateri usmerjevalniki nepravilno spremenili atribute poslanih paketkov (RIPE vztraja, da čeprav so format nekoliko spremenili, je bil še vedno povsem skladen s standardi) in jih posredovali dalje.

Takoj po začetku eksperimenta je bilo okrog 3500 blokov IP-naslovov nestabilnih, so povedali v podjetju Renesys. Najbolj so bili prizadeti naslovi v ZDA, Rusiji, Argentini in Romuniji, vse skupaj pa je vplivalo na več kot 60 držav. Skupno je bil moten približno odstotek prometa. Na Univerzi Duke niso razkrili, kaj točno je bil namen preizkusa, je pa bojda šlo za legitimen eksperiment za znanstveni članek. Žal so med njim odkrili nekaj hroščev v usmerjevalnikih, ki so povzročili težave z internetom, je dodal asistent Xiaowei Yang.

Strokovnjaki...

4 komentarji

Skrivnost neznanih paketov se razpleta

New Scientist -

Nedavno smo poročali, da po internetu krožijo skrivnostni, 55.808 bajtov veliki paketki, ki navidezno izvirajo iz neobstoječih računalnikov in ne služijo ničemer.

Že 19. junija so pri Internet Security Systems objavili, da so paketki po vsej verjetnosti povezani z orodjem Stumbler, ki je namenjeno iskanju potencialnih lukenj v varnostnih sistemih, a ostale varnostne službe temu niso verjele. Sedaj je vladna agencija CERT priznala, da so ti paketki produkti različnih hakerskih orodij. Pravijo, da sta izvora najverjetneje 55808 Trojan - Variant A in sdbot, ki služita napadenju prek IRC-a. Zgodba se še raziskuje.

1 komentar