»

DoubleRecall eden od zmagovalcev YCombinatorja

Slo-Tech - Slovenski start-up DoubleRecall se je uvrstil med zmagovalce pospeševalnega programa YCombinator v Silicijevi dolini. S tem je pridobil začetno investicijo, izstrelitev v poslovno mrežo doline in možnost za selitev v ZDA.

DoubleRecall je rešitev za medijske spletne strani. Namesto mikroplačil uporabnika pozovejo k določeni "akciji", kot je vpis sponzorskega gesla, sponzor pa nato plača namesto uporabnika. Rešitev v Sloveniji uporablja že več medijskih hiš, kot so Finance, Dnevnik in druge. Robert Farazin se z ekipo seli v Silicijevo dolino, kjer se bodo poizkušali pognati do neba. Zloglasni Yuri Milner vsem ekipam YC ponuja investicijo 150.000 dolarjev, ki jo lahko vzamejo ali ne.

YCombinator je najbolj zaželena odskočna deska za start-upe po celem svetu. Paul Graham je v Silicijevi dolini z neobičajnim pristopom naredil pospeševalnik za start-upe, ki žanje uspehe in...

36 komentarjev

ChatRoulette bo očiščena perverznežev

TechCrunch - Se še spomnite domnevno revolucionarnega orodja za povezovanje na internetu ChatRoulette, o katerem smo pisali februarja? Spletno stran je postavil ruski najstnik Andrej Ternovski in je uporabnika ob prijavi povezala z naključnim obiskovalcem strani nekje drugje. Bistvo je videopovezava, saj je bila zaželena spletna kamera, tako da bi se lahko uporabnika videla, kramljala in tudi pisala. Žal se je vse skupaj izrodilo v parado moških spolnih organov (ena boljših parodij na The Daily Showu). Da ne bi stran potonila kot en izmed bolj sprevrženih krajev na spletu, bodo stran otrebili nečednih posnetkov.

Po prihodu v ZDA so Ternovskega razni poslovni angeli in upravljavci skladov tveganega kapitala...

15 komentarjev

Facebook prevzel Divvyshot

Divvyshot pred prevzemom

Mashable - Razcvetela se je sezona prevzemov, tako da lahko vsak teden poročamo o kakšnem. Pred velikonočnimi prazniki je bil dejaven Facebook, ki je kupil mlado podjetje Divvyshot. Podjetje, ki je bilo ustanovljeno lanskega januarja, je marca 2009 razvilo spletno stran za deljenje slik v polni ločljivosti med uporabniki. Sistem je bil zelo enostaven: uporabniki so na stran naložili slike, določili privilegije za dostop in prenesli slike druge uporabnikov v nezmanjšani ločljivosti. Razlika v primerjavi z ostalimi stranmi je povezanost fotografij, ki niso povezane le s posameznim uporabnikom, marveč tudi z lokacijami in ljudmi na posnetkih. Tako lahko petdeset ljudi deli isto sliko, namesto da bi imeli petdeset slik istega tihožitja.

Finančne podrobnosti prevzema niso znane. Stran Divvyshot s...

3 komentarji

Kako pokukati v življenje naključnega uporabnika spleta - ChatRoulette

Kolaž podob s ChatRoulette

The New York Times - Predstavljajte si, da bi lahko pokukali v sobo naključnega obiskovalca na internetu. Kup hihitajočih študentk v študentskem domu v Braziliji, trije goli mladci, ki plešejo na glasbo Ricka Astleyja v Amsterdamu, zapornik v zaporu Holloway v Londonu, par iz ZDA, ki prideluje vino na svojem ranču, mistik s Kube, ki prerokuje iz svojega kvartirja. To so le nekateri izmed ljudi, ki so zrli v vas, medtem ko ste vi za trenutek pokukali v njihovo življenje.

Stran ChatRoulette je lanskega novembra ustanovil ruski najstnik Andrey Ternovskiy, neverjetno popularna pa je postala ta mesec z omembo v The New York Timesu. Zamisel je izredno preprosta in uporablja že dlje časa znane tehnologije na nov način. Gre za video različico nekdanjih AOL-ovih...

25 komentarjev

Google ustanovil sklad tveganega kapitala

Google - Google se očitno dobro spomni težkih začetkov in prosjačenja investitorjev za sredstva, ko beseda google še ni bila glagol. Zato (in za profit seveda) so ustanovili nov sklad tveganega kapitala, ki so ga neizvirno poimenovali Google Ventures. Ta venture fund bo pomagal podjetjem v povojih, da zberejo dovolj sredstev za zagon delovanja. Kot pišejo v svojem blogu, je logika povsem podobna ostalim tovrstnim skladom. Poiskali bodo najperspektivnejša podjetja, katerih izbor želijo opraviti bolje od konkurence, na področju interneta, programske opreme, clean-techa, bio-techa, zdravstva in podobnih, vanje vložili zadostno količino dolarjev in upali na preboj podjetja, ki bi jim investicijo obilno poplačal. Prijavite se.

10 komentarjev

Kiberpipa se zbuja po prvem maju

Slo-Tech - Videonadzor, kompaktni fotoaparati, radijsko vodenje in leteče naprave niso le sestavni deli distopične prihodnosti. V torek, 8. maja ob 19.00 vam bo Jure Koren podal pregled posnetkov, nepremičnih in gibljivih, narejenih s pomočjo letalnih in malo manj letalnih naprav, ter kratko predavanje o tem, kako take posnetke in igrače, s katerimi jih lahko posnamemo, napravimo sami. V Ptičji perspektivi.

Od 29. aprila do 2. maja se je v Las Vegasu odvijala konferenca Mix07, kjer Microsoft predstavlja svoje spletne tehnologije kakršna je trenutno vroči Silverlight. Kaj vse je bilo tam videti bo poročal Marko Mrdjenovič v sredo ob 19.00, na Spletnih uricah.

V četrtek pa bo na Večeru inovativnih in podjetnih o Podjetništvu iz investitorjeve...

3 komentarji

IT forenziki dokazali obtoženčevo nedolžnost

The Register - Z vedno večjim spektrom uporabe računalnikov se bližamo časom, ko bodo tudi t.i. IT forenziki oz. sodnih izvedenci pomagali pri preiskavi kaznivih dejanj. Tako se je naprimer dogodilo Julianu Greenu, ki so ga lanskega oktobra obtožili pedofilije, ker so na njegovem disku našli 172 neprimernih slik otrok.

Njegov pravni zastopnik je želel dokazati njegovo nedolžnost, zato se je na pomoč obrnil k podjetju Vogon, kateremu je poslal natančno kopijo vsebine obtoženčevega diska. Obširna analiza v Vogonovih laboratorijih je nato dokazala, da je Green imel na disku trojanca, ki je brez njegove vednosti na disk shranjeval omenjene fotografije. Green je oproščen vseh obtožb. Več o tem.

21 komentarjev