»

Seminar na temo načrtovanja in izdelave tiskanih vezij

Slo-Tech - V prostorih Fakultete za Elektrotehniko v Ljubljani bo v soboto 6.7.2013 od 9:00 do 18:00 ure potekal seminar na temo temo načrtovanja in izdelave tiskanih vezij. Seminar je razdeljen na več logičnih delov:

1. zgodovina, razvoj, materiali in design tiskanih vezij v amaterske in profesionalne namene;
2. orodja za načrtovanje tiskanih vezij – primer Altium;
3. najpogostejše napake pri načrtovanju tiskanih vezij;
4. EMC in pravila pri načrtovanju tiskanih vezij;
5. RF elementi na tiskanem vezju;
6. priprava Gerber in vrtalnih datotek.

V okviru seminarja si bo mogoče v ponedeljek ogledati še proizvodnjo tiskanih vezij.

Prijave in več informacij na forumu društva.

6 komentarjev

ChatRoulette mob: prihodnost interneta?

Slo-Tech - Tom Scott je imel na srečanju Ignite London 2 (gre za kratka, natančno 5 minut dolga predavanja na poljubno temo) futuristično predavanje na temo flashmob množic.

V predavanju Mob: a near-future science fiction story prikaže izmišljen, a vseeno popolnoma mogoč dogodek formiranja hipne množice okrog poljubnega anonimneža. Kar se je še pred petimi leti zdelo nemogoče, se danes že kaže kot možna realnost.

Bo 4chan kmalu orodje teroristov?

15 komentarjev

Natečaj Brezmejnik

Slo-Tech - Startup pospeševalnik Simgularis v sodelovanju s Tehnološko agencijo Slovenije razpisuje natečaj Brezmejnik. Cilj natečaja je izmed novonastalih in rastočih slovenskih visokotehnoloških podjetji odbrati deseterico najbolj obetajočih in jih prihodnje leto peljati na večtedenski obisk Silicijeve Doline.

Bivanje tam bo v znamenju predstavljan in navezovanjem stikov z investitorji ter udeleževanju dogodkov v startup skupnosti. Vse do odhoda pa bodo izbranci deležni intenzivnega pripravljanja in izobraževanja.

V sklopu natečaja bo organizirana tudi vrsta javnih predavanj na temo tveganega kapitala in startup kulture.

0 komentarjev

Samsung SM-348 CD-RW/DVD

I Am Not A Geek - Vse tiste, ki vas muči pogled na kopico CD, CD-RW ter DVD-enot v vašem računalniku, bo razveselila novica, da je podjetje Samsung izdalo CD-zapisovalec, ki zmore pisati z 48x hitrostjo, prepisovanje pa opravlja dvakrat počasneje, kar seveda ni nič posebnega, razveseljiva pa je vsekakor tudi zmožnost branja DVD-zgoščenk. Na I Am Not A Geek so spisali test tega pekača, ki si ga lahko ogledate na tem naslovu.

0 komentarjev

Nova lastnost foruma

Slo-Tech - Mogoče boste v bližnji prihodnosti (ja, že dela) opazili tanko modro črto pri izpisu sporočil v forumu. Črta označuje mejo med že videnimi in novimi prispevki. Če se vam zdi, da bi kakšna druga barva ustrezala bolje, nam to prosim sporočite. Če vas stvar moti, si jo lahko izklopite v osebnih nastavitvah. Seveda stvar deluje samo, če ste prijavljeni.

34 komentarjev

Fan controller

I Am Not A Geek - Na I am not a geek so stestirali Rheobus "fan controller", na katerega lahko priključite do 4 ventilatorje. Rhoebus precej spominja na Matejeve šalterje, ki so bili stestirani na Slo-techu, vendar se malce razlikuje od običajnih kontrolerjev. Namesto navadnih stikal ima regulatorje. S temi regulatorji se da določiti, s kakšnimi hitrostmi bo ventilator deloval. Če je regulator obrnjen do konca navzgor, bo ventilator delovali normalno, če pa je regulator obrnjen do konca navzdol, pa bo ventilator deloval z najmanjšimi vrtljaji (ventilatorja se ne da popolnoma izklopiti). Celoten test najdete tukaj. Skratka, če se zanimate za take stvari (kot vidim, vas na Forumu ni ravno malo) in se vam zdi izdelava pretežka (ter hočete regulatorje), potem lahko Rheobusa naročite na proizvajalčevi strani. Samo ne pritožujte se, če boste morali v plastično ploščico sami izvrtati luknje za regulatorje in če vam bodo precej močne modre LEDice "žgale" v oči....

7 komentarjev

Zamenjava LEDic v miškah

Geek News - Vem, da to ni nič novega in je do sedaj bilo kar nekaj podobnih projektov, toda takšne stvari so vedno zanimive. Zakaj bi bili takšni kot vsi in imeli optično miško z rdečo LEDico, če imate lahko modro (zelene so že iz mode [;)])? Pa še celoten postopek je v bistvu zelo preprost, le spajkalnik in nekaj znanja potrebujete. No, zadevo so se spravili delat tudi na GeekNews, celoten postopek pa so seveda temeljito poslikali. Tako je nastal nekakšen foto priročnik za modificiranje mišk in verjamem, da po ogledu le-tega s posegom ne boste imeli večjih problemov.

0 komentarjev