»

AVR mikrokontrolerji v OpenLabu

AVR razvojna plošča

Slo-Tech - V četrtek, 28. 1. 2010, ob 19.30 bomo v OpenLabu (Koroška c. 19, Kranj - rumen trojček pri Gimnazija Kranj) imeli predstavitev razvojnega okolja za AVR Atmel mikrokontrolerje. Predstavitev bo živa postavitev okolja, splošni opis same razvojne plošče in demonstracija prevajanja programa in programiranja AVRja. Predaval bo Blaž Zupanc, hobi elektroničar.

Vsi, ki vas zanima kaj to je mikrokontroler in iz česa je sestavljen ter kaj lahko nanj priključimo, vljudno vabljeni na 10. Tehnološki večer. Vstop prost.

10 komentarjev

8 let Kiberpipe in otvoritev 9. sezone

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - Kiberpipa v četrtek, 1.10.2009, ob 8. uri zvečer proslavlja 8 let svojega delovanja in vstop v 9. programsko sezono. Namesto novosti in predavanj s področja računalništva vas ta večer vljudno vabimo na večer v znamenju 8-bitnega druženja in zabave z računalniškimi navdušenci. Za glasbeno kuliso v slogu osmic bo poskrbel legendarni DJ Pero Fotar Čaka vas tudi posebno odprtokodno sladko presenečenje. Vljudno vabljeni in povabite tudi svoje prijatelje :)

6 komentarjev

Kako zlomiti konkurenco in odnesti celo kožo?

Kiberpipa - Zadnji torek v marcu bo v Kiberpipi na Pipinem odprtem terminu predaval Boris Horvat iz podjetja ABM d.o.o, ki je pred kratkim doseglo pomembno zmago v desetletje trajajočih sporih z nacionalnim telekomunikacijskim operaterjem. Vrhovno sodišče Slovenije se je prvič izreklo o varstvu konkurence in razsodilo da operater s prevladujočim tržnim položajem le-tega ne sme zlorabljati in na kakršenkoli način diskriminirati drugih operaterjev. Predavanje bo imalo krajši teoretični uvod o varstvu konkurence, temu pa bo sledila podrobna analiza konkurenčnih sporov med Telekomom Slovenije in tako imenovanimi alternativnimi ponudniki interneta, ki so pripeljali do današnjega stanja na trgu. Več o dogajanju si preberite tukaj. Vabljeni v Kiberpipo v torek, 31.3. ob 19. uri!

Spletne urice na Dan norcev odpadejo. Vljudno vabljeni!

0 komentarjev

Otvoritev Kiberpipinega računalniškega muzeja v novi sezoni

Slo-Tech - V petek, 10. novembra ob 20. uri vas vljudno vabimo na otvoritev Kiberpipinega računalniškega muzeja na Kersnikovo 6 v Ljubljani.

Muzej se v sezoni 06/07 predstavlja s kar nekaj novostmi: na ogled bomo postavili razširjeno zbirko domačih računalnikov: poleg obstoječih eksponatov boste lahko občudovali še Atarija 800xl, legendarnega ZX81 angleške znamke Sinclair, naslednika C64 - Commodorja 128, enega prvih "pravih" IBM kompatibilnih prenosnih računalnikov Toshibo T1000 in druge.

Otvoritev nove sezone bo hkrati tudi otvoritev novega "GameBoy kotička", kjer bomo na ogled postavili najbolj popularno igralno konzolo s konca 80-ih let prejšnjega stoletja, ki jo boste seveda lahko tudi...

1 komentar

G404: Digitalno na platnu

Slo-Tech - V petek, 5. maja, ob 20:00 ste vljudno vabljeni v Kiberpipino Galerijo404 na otvoritev razstave ilustracij z naslovom Digitalno na platnu Blaža Porente!

Gre za razstavo novega medija, digitalne ilustracije, kjer se avtor predstavlja s ciklom popotovanja skozi zadnje leto svojega ustvarjalnega obdobja. Slike so plod zabeleženih misli, ujeta fikcija skozi vsakdanjik in želja po prikazovanju sveta, v katerem živi z zaprtimi očmi. Blaž Porenta raziskuje in prestavlja meje...

6 komentarjev

Otvoritev Kiberpipinega računalniškega muzeja

Slo-Tech - V petek, 16. 12. ob 19.00 ste vabljeni v Kiberpipo na predavanje, ki bo osvetlilo dogajanje v zvezi z računalniškem muzejem ter debato o računalniški zgodovini in težavnosti pri iskanju resničnih podatkov v zvezi z računalniki starejšega datuma. Ob 20:00 pa na uradno otvoritev Kiberpipinega računalniškega muzeja.

Po krajši predstavitvi muzeja, muzejskih eksponatov, knjižnice in ogledu prostora se bomo zaklepetali ob pijači in prigrizkih. Vljudno vabljeni vsi nostalgiki, ljubitelji domačih računalnikov, igric in vsi ostali, ki ste si od nekdaj želeli vedeti, zakaj se je tipkovnica ZX Spectruma ljubkovalno imenovala "radirka".

33 komentarjev

Predavanje: Dražen Pantič: Primeri hibridnih medijev

Slo-Tech - V sredo, 10. novembra, ob 19. uri vas Kiberpipa in Ljudmila vabita na predavanje: Dražen Pantič: Primeri hibridnih medijev (video blogi, direktni streaming na TV, P2P in interaktivna TV) na izkušnjah 4-letnega dela in življenja v ZDA.

Dražen Pantič, je med drugim davnega 1996 so-ustanovil beograjski OpenNet, internetni oddelek neodvisne medijske organizacije Radio B92, CyberREX in praški C@MP, leta 1999 je prejel nagrado Pioneer award organizacije Electronic Frontier Foundation. Že vrsto let sodeluje v vodenju njujorške tehno-performans umetniške galerije Location One.

Opisal bo svoje izkušnje in delo v ZDA v zadnjih štirih letih. Leta 2000 je namreč prevzel mesto so-direktorja galerije Location One, na Univerzi New York pa kot sodelavec vodil program "Mediji, tehnologija in demokracija".

Na kratko bi lahko njegovo delo opisali kot gradnjo arhitekture v kontekstu participatorne medijske prakse, novih in hibridnih medijev (advanced media). Vabljeni v Kiberpipo in berite dalje ...

6 komentarjev