»

Googlova phishing obramba na voljo tudi običajnim smrtnikom

Slo-Tech - Google je pred časom razkril, kako imajo v podjetju poskrbljeno za obrambo zaposlenih pred phishing napadi na njihove uporabniške račune. Zdaj je Titan Security Key prišel tudi v prosto prodajo, te dni ga je moč za 50 dolarjev naročiti v ZDA, kmalu pa naj bi bil na voljo globalno.

Gre za ključek, izdelan po odprtih FIDO standardih, sestavljen je iz dveh fizičnih delov - USB enote in Bluetooth enote, ki skupaj omogočata dvostopenjsko avtentikacijo. Taka metoda U2F (Universal 2nd Factor) velja za precej bolj zanesljivo, kot pa denimo tista s potrditvenim SMSom, ki ga je moč prestreči. Ima pa seveda tudi to slabo lastnost, da gre za fizično napravo, ki jo imetnik lahko izgubi.

Oba dela ključka se med sabo namesto s statično kodo, seznanjata s pomočjo...

43 komentarjev

Mushkin kot proizvajalec grafičnih kartic

Expreview.com - Mushkin je sprva zaslovel v času AMDjevih Athlon64 procesorjev. Bili so eni izmed prvih, ki so ponovno začeli ponujati pomnilnik z znova oživelimi Winbondovimi BH-5 čipi, ki so dosegali visoke frekvence in nizke zakasnitve, a pri grozljivih napetostih. Kasneje so svojo ponudbo razširili tudi z napajalniki višjega cenovnega in kakovostnega razreda, še vedno pa izdelujejo tudi pomnilnik. Že lansko zimo so predstavili enega izmed GeForce 8800 modelov, a linija ni preveč zaživela. Tokrat so se ponovno povezali z nVidio, saj bodo v kratkem na trg pod svojim imenom dali celo skupino kartic višjega razreda, od GeForce GTX 285 z gigabajtom oz. dvema pomnilnika, prek GTX 275 v...

14 komentarjev

Corsair z ohišji

vir: Hexus
Hexus - Corsair, prvotno specialist za pomnilnik, ki je svojo ponudbo razširil tudi z USB ključki in SSDji (oboje logična koraka glede na prvotno področje proizvodnje), tuji pa mu niso niti visokorazredni napajlniki in vodna hlajenja, se podaja na novo področje. Na CeBITu so predstavili svoje prvo ohišje, ki bo, kot je za znamko značilno, v višjem razredu ponudbe.



Prototip, predstavljen na CeBITU, bo pred končno proizvodnjo doživel še 20 do 25 sprememb, že zdaj pa je vidna smer razvoja. Ohišje je izdelano iz aluminija, 4 trdi diski so na pladnjih, ki jih je moč izvleči...

13 komentarjev

Corsair se pridružuje družinici SSD

X-Bit Labs - Tudi znani izdelovalec pomnilnika Corsair Memory se je odločil izkoristiti plimo navdušenja nad prihajajočimi SSD-ji in si odrezati svoj kos pogače, četudi so se druščini pridružili med zadnjimi. Njihov prvi izdelek se imenuje S128 in ima kapaciteto 128 GB, a nudi bornejšo hitrost branja (90 MB/s) in pisanja (70 MB/s), kot bi si želeli, s čimer kar krepko zaostaja za tekmeci. Po vrednosti MTBF (povprečni čas med napakami) disk ne odstopa od povprečja, saj le-ta znaša 1 milijon ur.

Podatkov o ceni Corsair uradno še sporočil, so se pa v nekaterih spletnih prodajalnih ti diski že pojavili in stanejo 333 dolarjev v ZDA in 326 funtov na Otoku, kar ni tako malo. Nauk te zgodbe niso toliko same specifikacije Corsairovega modela kot zavedanje, da entuziazmu in visokim upom, ki jih polagamo na SSD-je, navkljub, ne gre kupiti kar prvega primerka brez branja drobnega tiska ali recenzij, češ da bo tako ali tako hitrejši od vseh klasičnih diskov. Ker to ni samoumevno.

12 komentarjev

Napajalnik Corsair HX620w

Virtual Hideout - Ko slišimo ime Corsair, je naša prva asociacija ponavadi računalniški pomnilnik, a dandanes je možno uspeti le, če se neprestano širiš, zato se je znani proizvajalec podal še na druga področja trga. Začeli so proizvajati napajalnike visokega cenovnega razreda s popolnoma generičnimi imeni, enega njihovih prvih izdelkov so si ogledali na Virtual Hideout-u in bili nad njim izredno zadovoljni. Gre za napajalnik, ki ima vse dandanes zahtevane napredne funkcije -- visoko izhodno moč (620W), tih in učinkovit hladilni sistem, privlačen dizajn ter modularni način priključkov, navdušil pa je tudi v tejeso že prvič zadel v polno.

2 komentarja

Corsair z DDR-II

X-Bit Labs - Pri Corsair Memory so objavili, da so njihovo pomnilniški moduli DDR2 za uporabnike s tanjšimi denarnicami nared. Novi moduli, merijo 13 cm v dolžino in pičle 3 cm v višino, tiktakajo s 533 MHz, za delovanje pa potrebujejo zgolj 1,8 V, medtem ko klasični DDR 2,5 V napetosti. Corsair prodaja module pod oznako Value Select DDR2 PC4200 v kapacitetah 256, 512 in 1024 MB. Podatkov o ceni in zakasnitvah (latency) še ni, lahko pa predvidevamo, da bodo okrog CL4 4-4-4. Klik!

3 komentarji

Asustek prihaja z novo znamko

DigiTimes - Podjetje Asustek, ki ga številni uporabniki poznajo po matičnih ploščah znamke ASUS, bo to poletje predstavilo novo blagovno znamko, ki bo krasila nekatere njihove matične plošče - ASROCK. Za to znamko so se odločili, ker želijo poudariti znani slogan Asustekovih matičnih plošč: zanesljivost in stabilnost. Po podatkih iz te stran se bodo nove matične plošče s to znamko pojavile na Kitajskem v poznem juliju in v Indiji ter Južni in Srednji Ameriki v avgustu. Glede na izbiro tržišča, bo Asustek te plošče najbrž namenil tako imenovanemu low-cost segmentu tržišča.

0 komentarjev