»

Vroče v ljubljanskem podzemlju |

Kiberpipa - V novem tednu bo v Kiberpipi pestro, saj se imajo zgoditi kar štirje dogodki. Danes, 19.10., bo ob 18.30 potekal drugi Mobile Monday Slovenija v drugi sezoni, tokrat na temo Location Based Services. Priložnost boste imeli pobliže spoznati aplikacijo LPPbus, ki je kot strela z jasnega pred dvema tednoma presenetil slovensko twitter sceno (projekt bo predstavil avtor Matej Bukovinski), ter Odpiralni časi, "lep in uporaben lokalni iskalnik za Slovenijo, ki že od vsega začetka posluša odziv uporabnikov in se vedno trudi upoštevati želje vsakega izmed njih, pripravljenih pa je tudi nekaj novosti...", kot je povedal avtor David. Po predavanjih bo kot vedno čas za druženje, kjer boste lahko pobliže spoznali in poklepetali z avtorji in ostali razvijalci in ljubitelji vsega, povezanega z (mobilnimi) tehnologijami.

V torek bo na Pipinem odprtem terminu potekala okrogla miza na temo politizacije spleta. Da je splet vse bolj vpet v politično sfero, je že dolgo znano. Od e-demokratičnega...

0 komentarjev

Kiberpipin spored ta teden

Kiberpipa - Ponovno vas vabimo na obisk v Kiberpipo. V torek bomo po pipino odprto spregovorili o e-demokraciji, ki nam jo bo predstavil Domen Savič, v sredo na spletnih uricah pa nam bo Mislav Marohnić predstavil svoj pogled na Javascript knjižnice.

E-demokracija.si je prvega februarja 2009 v slovenski spletni politični prostor spustila novo žival, ki sliši na ime Vprašaj s klicajem. Po zgledu predsednika Združenih držav Amerike, Baracka Husseina Obame, E-demokracija.si na svojem spletnem mestu nudi možnost dvosmerne komunikacije z ministricami in ministri slovenske vlade. V torek, 3.2 ob 19. uri bo tako Domen Savič v svojem predavanju opisal dosedanje primere dvosmerne politične spletne komunikacije v Sloveniji, razvojno pot projekta Vprašaj s klicajem! in začrtal smernice za prihodnost.

Javascript knjižnice so začele svoj pohod pred nekaj leti. V kratkem času jih je nastalo malo morje, nastajajo pa z zelo različnimi nameni in so namenjene zelo različnim publikam. Zadnje čase pa se kažejo...

2 komentarja

Naj vam Kiberpipin program polepša deževne dni

Tipkovnica Iskra Delta Triglav

vir: Kiberpipa
Kiberpipa -

Na današnji deževno turobni dan si boste proti večeru zagotovo lahko vzeli kako urico časa in se udeležili Spletnih uric - predavanja o ŽVPL 3.0. Urednika in snovalca prenovljenega ŽVPL-a Gregor Zalaznik in Davorin Pavlica nam bosta povedala nekaj bridkih izkušenj kako je prenova potekala, zakaj je potekala tako dolgo in kako se ne lotiti prenove spletnega mesta.

V okviru Filmšteke, ki zagovarja idejo odprtosti in vabi obiskovalce k soustvarjanju filmskih...

3 komentarji

Kiberpipin program v tem tednu

O'Reilly Web 2.0 Expo

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - Ta teden je program v Kiberpipi v znamenju Web 2.0. V torek Pipinem odprtem terminu bo Domen Savič, ki je nedavno prestopil v oglaševalske vode, o spletnih skupnostih in spletu 2.0 pa predava že več let, predstavil oglaševanje 2.0. Kakšne spremembe so se zgodile na področju spletnega oglaševanja, kako dobro so podjetja v Sloveniji pripravljena na novo dobo spletnega oglaševanja in kaj se lahko naučimo iz tujine?

Na Spletnih uricah v sredo pa bo Jure čuhalev predstavil pomembnejše novosti konference O'Reilly Web 2.0 Expo, ki je ena največjih konferenc na področju spletnih tehnologij. Kot se za takšen dogodek spodobi, je bila tudi letos predstavljena vrsta novosti. Najbolj odmevni med njimi sta bila Microsoftov odgovor na splet: LiveMesh in Yahoo Search Monkey - semantični splet v vašem iskalniku.
Vabljeni!

0 komentarjev

Teden s Kiberpipo

Slo-Tech - Če se boste odločili del naslednjega tedna preživeti z miselno-potovalno agencijo Kiberpipa, naj vas seznanimo s ponudbo:

V torek 30. januarja gostimo Barbaro Knavs in blogologa Domna Saviča, ki bosta na odprtem terminu predavala o Blogih v sferi političnega.

V sredo bo Zvezdan Martič iz Multimedijskega centra RTV Slovenija povedal Kaj lahko dobimo za 11 €?.
Torej kakšne možnosti ima nacionalna medijska hiša na spletu in kako se lahko na tem področju njene storitve razvijajo naprej.



V četrtek pa ob 20.00 vabimo na otvoritev nove razstave v Galeriji 404. Boštjan Majcen bo v razstavi Spoofi predstavljal simpatično-kritično parodijo na obstoječe oglaševanje, produkte, storiteve,...

1 komentar

Pipin odprti termin: Elektronska demokracija

Slo-Tech - V torek, 31.1 vas ob 19.00 vabimo v Kiberpipo na predavanje Barbare Kvas z naslovom Elektronska demokracija.

Ali vam grejo politiki na živce? Ste nezadovoljni z odločitvami, ki jih sprejemajo v parlamentu? Imate svoje mnenje pa imate občutek, da se vas ne sliši? Ste razburjeni, ker so na čudoviti lokaciji v vaši bližini zgradili športno dvorano namesto vam ljubše nove knjižnice?

Kaj je potrebno, da so ljudje bolj zadovoljni? Kako se lahko glas malega človeka sliši? Odgovor je elektronska demokracija. Na predavanju boste slišali kaj se novega dogaja na področju demokratizacije, kako se je možno s pomočjo Interneta in elektronskih orodij približati politikom in sodelovati pri oblikovanju političnih odločitev, ki kreirajo naš vsakdan. Praktični primeri v Sloveniji + primeri učinkovite realizacije e-demokracije v tujini.

29 komentarjev

Predavanje: Kultura elektronske pošte

Slo-Tech - Novo predavanje v Kiberpipi. Tokrat je v torek 18. novembra ob 18:00 na vrsti predavanje Domna Saviča z naslovom Kultura elektronske pošte.

V informacijski družbi se hitrost misli meri s kliki. Komunikacija poteka po spletu in elektronska pošta je postala glavni nosilec sporočil. Svoboda govora in misli je na spletu dobila novo dimenzijo. Vendar pa s svobodo pridejo pasti nereda. S hitrostjo...nesreče zaradi neprilagojenosti.

Kultura elektronske pošte skuša na uporabniku prijazen in nevsiljiv način pokazati pravo pot in ga nanjo tudi usmeriti. S pregledom skozi zgodovino in s praktičnimi primeri opozori na prve znake kaosa in ponudi rešitev znotraj sistema praktičnosti. Kultura elektronske pošte se v prenovljeni obliki po več kot dveh letih vrača na mesto zločina.

Predavanje namenjeno tudi tistim, ki mislijo, da o internetu vedo že vse. Poudarek je na e-pošti kot sredstvu medsebojne komunikacije in kako iz njega lahko potegnemo maksimum za pošiljatelja in prejemnika.

0 komentarjev