»

Zaradi vdora zaustavljeno trgovanje s kuponi za izpuste toplogrednih plinov

Slo-Tech - Evropska komisija je zaustavila trgovanja s kuponi za izpuste ogljikovega dioksida, saj so hekerji napadli račune češkega trgovca in ukradli več kot 38 milijonov dolarjev. Na njihovi spletni strani sicer piše, da so nedostopni zaradi tehničnih razlogov, medtem ko je Evropska komisija objavila zaustavitev trgovanja prek ETS (EU Emissions Trading System)vsaj do 26. januarja letos.

Kot pravijo, je to posledica ponavljajočih se vdorov v nacionalne registre v zadnjih dveh mesecih. Prvi resen vdor so doživeli že v začetku leta 2010 in takrat so opozorili nacionalne registre, da uvedejo primerne varnostne ukrepe, pa jih očitno niso. Leta 2010 je bil vdor zagrešen s pomočjo ribarjenja, torej...

76 komentarjev

Nov prispevek: Tomaž Štolfa: The Internet of Things

Slo-Tech - Konec novembra je v Tehnološkem parku potekal WebCamp Ljubljana. Po splošnem mnenju obiskovalcev je dogodek uspel.

Kot smo obljubili, bodo počasi, za vse, ki se dogodka niso mogli udeležiti, na voljo posnetki predavanj.

Najboljša predavanja pa bomo objavili tudi na Slo-Techu. Začenjamo s predavanjem Tomaža Štolfe: The Internet of Things.

V naprej se opravičujemo za malo slabšo tehnično izvedbo snemanja. Naslednjič bo bolje.

3 komentarji

Kiberpipa vabi

vir: Wikipedia

vir: Wikipedia
Kiberpipa - V torek bo Andrej Mertelj predaval o programskih patentih, kaj so, od kod prihajajo in zakaj jih nočemo. V sredo bo Marko Mrdjenovič pokazal izdelovanje mashup friendly spletnih mest, oziroma kako kot spletni razvijalec svojo spletno stran iz kopice podatkov spremenite v aktivno orodje za sestavljanje podatkov. V četrtek pa ste vabljeni na ogled filma A Boy and his Dog. Seveda pa...

6 komentarjev

Berlinski filharmoniki gredo na splet

The New York Times - Berlinski filharmonični orkester je naznanil, da bodo zakorakali v digitalne vode. Tako bodo odslej vsem nesrečnikom, ki se njihovih nastopov ne bodo mogli udeležiti, pa bi se jih bili radi, omogočili visokoločljivostni (high-definition) video in avdio prenos koncertov na svoji spletni strani. Prvi tovrsten bo na sporedu 6. januarja, ko bodo pod taktirko sira Simona Rattla igrali dela Dvořáka in Brahmsa. Poleg tega bodo na splet naložili nekatere druge že odigrane koncerte (tri so že), ki jih bo prav tako mogoče plačati in si jih ogledati iz naslonjača. Cena za ogled enega bo znašala 9,90 evra, na voljo pa bodo tudi kuponi za neomejen dostop.

2 komentarja

Poročilo: Tekmovanje IJS v znanju računalništva

Slo-Tech - Včeraj, 6. maja, se je začelo (in zaključilo) prvo Tekmovanje IJS v znanju računalništva. Bilo je zabavno, še posebej pa so (dobesedno) zažigali kemiki z inštituta, ki so v spremljevalnem programu kazali razne načine radostne destrukcije vžiganja vodikovih milnih mehurčkov, zmrzovanje tulipanov s tekočim dušikom in njihovo razbijanje ter druge radosti in nam na koncu naredili še sladoled.

Najpomembnejše je bilo seveda tekmovanje. Za vse, ki se ga niste mogli udeležiti, so tule naloge in rešitve. V Kraljevski kategoriji (tretja, najtežja skupina) sta vse naloge pravilno rešila kar dva tekmovalca, tako da je na koncu odločal čas in število oddaj. Prvi je bil Primož Koželj, drugi pa Nino Bašić, oba iz Zavoda za...

26 komentarjev

CeBIT 2004 se končuje

več strani - Danes se v Hannovru končuje letošnji največji računalniški dogodek, sejem CeBIT 2004, ki je potekal od 18. do 24. marca. Za vse, ki se dogodka niste mogli udeležiti, so poskrbele vse večje računalniške strani na spletu, ki so že objavile svoje povzetke in vrhunce hannoverskega dogajanja. Naslednje leto se bo CeBIT odvijal med 10. in 16. marcem. Svoje vtise, napovedi, mnenja in vprašanja pa seveda lahko izrazite v našem forumu v temi Obisk CeBITa 2004.

4 komentarji