»

Nvidia, VIA in SiS z (občutno) manj prihodkov

Slo-Tech - Tretje četrtletje letošnjega leta iz finančnega vidika ni bilo najbolj rožnato za večino podjetij s področja računalništva, med njimi tudi treh, ki so nedavno objavila svoje finančno poročilo za omenjeno četrtletje. Prihodki nVidie so se namreč glede na enako obdobje lanskega leta zmanjšali za dobrih dvajset odstotkov in znašajo 898 milijonov ameriških dolarjev. Znatno večji padec je doletel dobiček, saj je bil ta v primerjavi s tretjim četrtletjem lanskega leta za kar 74 odstotkov manjši in je znašal 61,7 milijonov dolarjev. Več o tem si preberite v nVidiinem finančnem poročilu.

Upad prihodkov na letni ravni je doletel tudi podjetji VIA in SiS. Kljub temu, da so Viini prihodki oktobra bili za slabih 14% višji od septembrskih in so znašali 15 milijonov evrov, so v primerjavi z enakim obdobjem lanskega leta bili nižji za skoraj 40%. Skupni prihodki prvih desetih mesecev letošnjega leta pa so od le-teh v enakem obdobju lani nižji za slabih 47 odstotkov.

Z velikim upadom prihodkov...

2 komentarja

Radeon HD 4870 maja?

Hartware.net - Kljub temu, da so dosedanje novice o AMD-jevih grafičnih karticah nove generacije govorile o tem, da bodo prve na grafičnem jedru RV770 temelječe grafične kartice luč sveta zagledale junija, so se na spletu pojavile nove informacije, po katerih sodeč naj bi se prvi primerki grafičnih kartic na policah trgovin znašli že maja. Pri tem naj bi šlo za grafične kartice z jedrom RV770 XT ter GDDR3 pomnilnikom, saj je GDDR5 trenutno še v povojih, njegova testiranja pa naj bi potekala počasneje od AMD-jevih pričakovanj. Z izbiro GDDR3 bi se tako poleg visokih stroškov izognili tudi morebitni počasni dobavi pomninika in s tem povezanih težav.

Naslednji član nove generacije AMD-jevih grafičnih kartic, RV770 Pro (predvidoma Radeon HD 4850) naj bi luč sveta zagledal šele julija, kljub temu, da naj bi se od svojega velikega brata razlikoval le v frekvencah jedra in pomnilnika.

Več o tem si preberite na Hartware.net

36 komentarjev

Teleinfos in Ziggga

Dermo spray, tranzistor in (nedoločni) integral.

Slo-Tech - - čudna žverca, ki bi se lahko skrila za telegrafski drog (če bi le te še imeli v naši deželici) je napisal člančič o sejmu telekomunikacij - Teleinfosu 2003. Tokrat za spremembo v njem ne boste našli testa hostes, ker sem na žalost vseh Zigggu odklonil, da bi se udeležil njegovega hajka po Cankarjevem domu. Ker sem sameval spodaj na našem štantu je tako ta, že skoraj tradicionalen test brhkih deklet letos izostal. A vseeno je ogled več kot obvezen, saj boste v njem našli še kaj drugega kot Zigggovo norčevanje iz njegovih nadrejenih in čudnih slik z našega štanta. [:D]

16 komentarjev

Forum

Slo-Tech - Glede na veliko pomanjkanje moderatorjev v forumu, sva se s Sergejem odločila poskusiti nekaj novega.
Vsak, ki želi postati moderator oz. želi koga predlagati za to mesto, naj to sporoči na razpis@slo-tech.com. Uporabniki, ki so bili kadarkoli kaznovani s kakršnim koli nazivom, ne morejo postati moderatorji.

Naslednjo soboto bomo v primeru, da se bo nabralo več kot 5 kandidatov, objavili seznam kandidatov ter prošnjo, da napišejo krajše besedilo, kako si predstavljajo moderiranje oddelkov. Potem pa bomo videli.

Iščejo se novi (dodatni) moderatorji za vse oddelke.

35 komentarjev

Raport

Jaz - Hm, hm, dva članka v enem dnevu. Not gud, se mi boste še razvadili. No, ne gre za nič resnega, le raport z AMD seminarja, ki sem se ga udeležil včeraj. Predavanje je vodil gospod Raz Sabhani iz AMDja, pokazali pa so nam tudi 1.2GHz TBird mašino, ki je uporabljala DDR pomnilnik. No, dokaj zanimiva prireditev, v raportu pa lahko preberete moje osebne vtise, komentar na AMDjeve načrte za prihodnost, odgovore na vprašanja, ki sem jih zastavil gospodu Razu in tako naprej... Prijetno 5 minutno branje (vsaj upam).

4 komentarji