»

Tipkovnica s sonarjem

Slo-Tech - Veliko nepooblaščenih dostopov v sisteme ni posledica kakšnih sofisticiranih vdorov, ampak zgolj izkoriščajo pozabljivost ali nespametnost ljudi. V boju proti klasični napaki, ko uporabnik zapusti svoj računalnik in se pozabi odjaviti ali sejo zakleniti, je podjetje Key Source International razvilo tipkovnico SonarLocID Keyboard.

Ta se na računalnik priključi prek USB-priključka, odlikuje pa jo vgrajen sonar. Ta neprestano preverja, ali je uporabnik za računalnikom. Če zapusti svoje mesto, priloženi program takoj zaklene računalnik. Ko se vrne, se lahko vnovič prijavi z uporabniškim imenom in geslom, prstnim odtisom ali bralnikom ID-kartic. Poleg tega lahko tipkovnico sprogramiramo, da ob vnaprej izbrani kombinaciji zaklene računalnik. Proizvajalec pravi, da...

14 komentarjev

Nov članek: Medvedek Nosek in njegov internet

Slo-Tech - Tako živali, kot tudi dvonogi kosmatinci, morajo ob pravi starosti zapustiti svoj brlog in si najti svojega. Seveda pa dandanes ne gre brez največje pajkove mreže na svetu, zato se je naš medvedek odločil, da se bo na mrežo priklopil pri precej znanem ponudniku tovrstnih storitev.

Seveda je bilo pričakovanje, da bo priklop uspešen, malo preveč. Križev pot našega nadebudnega medvedka si lahko preberete v najnovejšem članku.

46 komentarjev

Iniciativa programski patenti

Slo-Tech - Danes (četrtek, 16. junij) je bila uradno obelodanjena ustanovitev Iniciative programski patenti.

Gre za neformalno skupino organizacij, ki se zavzemajo za spremembo besedila direktive o računalniško izvedenih izumih in podpirajo amandmaje, ki so jih predlagali poslanci evropskega parlamenta.

Prvi projekt iniciative je spletna stran www.patenti.si, ki je namenjena informiranju o posledicah direktive, aktualen pa je tudi E-Referendum, kjer lahko vsak glasuje za trenutno besedilo ali za amandmaje, glasovi pa bodo posredovani evroposlancem.

Uradni PR je dostopen tu, k promociji spletne strani pa so vabljeni vsi...

14 komentarjev

Medo Borg

Slo-Tech - Še ena "utrgana" modifikacija. Ste že kdaj pomislili, da bi naredili preklopnik (switch) iz plišastega medvedka? No, jaz nisem, je pa zato tale študent. In zadevo je seveda tudi izvedel. V medvedka je vrtal, ga rezal, ga obračal navzven in podobno... grozote, ki bi jih morali prijaviti na društvo za mučenje plišastih živali. Takole zadeva izgleda (oči se svetijo, da izgleda res grozno):

1 komentar

Digit-Lifov test diskov

Digit Life - Pri Digit-Life so se odločili, da bodo testirali Western Digitalova diska iz serije AB in BB. Western Digital je kar precej znan proizvajalec, v svoje diske pa vgrajuje t.i. Data LifeGuard tehnologijo. Digit-Life je diska v družbi konkurence testirali z vsemi možnimi programi, ki izmerijo hitrost, dostopni čas, prenos podatkov, učinovitost v FAT in NTFS datotečnem sistemu in še kaj bi se našlo. Če se odločate za WD disk, potem si test le oglejte. Tudi sam posedujem Western Digitala in sem kar zadovoljen z njim .

0 komentarjev

Avstralija bo prepovedala igranje na srečo na spletu

InternetNews - No, nekateri zakonodajalci že gredo predaleč.. Avstralska vlada je napovedala, da bo uvedla prepoved igranja na srečo preko spleta za avstralske državljane. Ta prepoved bo zajemala igre na srečo, kot so poker, kazino igre, športne stave in loterije, ki se igrajo preko Interneta ali preko interaktivne TV, ali na mobilnih telefonih.
Avstralija je ena izmed držav, ki se srečujejo z največjim problemom igranja na srečo na svetu; zato tudi ta prepoved. Vseeno pa se mi zdi ta prepoved preveč restriktivna in premalo domišljena.

2 komentarja