»

Cisco prevzel Pure Digital

TG Daily - Podjetje Cisco Systems je uradno najavilo prevzem manjšega podjetja iz San Francisa Pure Digital Technologies, za katerega so odšteli 590 milijonov dolarjev. Tarča se ukvarja z razvojem majhnih video kamer, ki so namenjene uporabnikom, ki želijo hitro prenesti svoje posnetke na spletne strani, kot sta Facebook ali YouTube. S prodajo kamer, ki stanejo med 130 in 230 dolarjev, je podjetje lani držalo četrtinski tržni delež, saj so jih prodali kar 1,5 milijona.

In kaj ima od tega Cisco? Podjetje je leta 2003 s prevzemom Linksysa vstopilo na trg domačih mrež, dve leti kasneje pa so kupili še Scientific-Atlanta. Lani so se ogreli za Pure Networks, letos pa je padel še Pure Digital. Kot pravijo, bodo z uporabo tehnologije prevzetega podjetja, v katerem bodo obdržali vse zaposlene, in njihove programske opreme FlipShare razvili nove video funkcionalnosti in novo generacijo zabave in komunikacije. Vse legalne podrobnosti transakcije bodo zaključene v letošnjem zadnjem četrtletju.

2 komentarja

Linksysov (beri bivši KISS) DP-1600 novi Divx/mrežni predvajalnik

golem.de - Za 61 milijonov ameriških dolarjev gotovine je Cisco Systems, oziroma njihov oddelek z imenom Linksys, čisto potiho kupil mamo vseh Divx predvajalnikov: podjetje KISS. Večina modelov je tako prenehala prihajati na svet. Ostal je le še DP-600.

Novi Linksys DP-1600, ki je dejansko še vedno pravi KISS, bazira na Sigma Design čipu EM8622L. Podpira večino video in avdio kodekov ter se povezuje v omrežje tudi preko WLAN-a. Med ostale vhode in izhode štejejo še: SCART, composite, S-video, HDMI, optični in koaksialni S/PDIF in USB.



Kot ena prvih tovrstnih naprav, naj bi služila tudi povezovanju z Visto preko Microsoftovega Media Center Extenderja. Poleg Linksys išče partnerje v Evropi za...

9 komentarjev

DVD/Divx/mp3 predvajalnik za lenobnejše

Hartware.net - Marsikdo si želi posedovati DivX predvajalnik brez ploščkosuka. S tem namreč odpade zamudno presnemavanje na CD/DVD medije. Bližnjico na tem področju ponuja sedaj tudi Yakumo s svojim Moviemasterjem. Zunanji trdi disk, ki ga polnimo preko USB 2.0, zna predvajati multimedijske vsebine tudi na TV ekranu. Za ta namen ima scart, S-video, ter digitalni in analogni audio izhod. Prežvečiti zna DVD Video, VCD, SVCD, DivX in Xvid, kot tudi mp3, wav, jpeg... Daljinec je priložen, ostali tehnični podatki v...

66 komentarjev

Odpuščanja, težavnih in bleščečih 5 proizvajalcev strojne opreme

SiliconValley.com - Scott McNealy je z mesta predsedujočega Sun Microsystems odstopil zaradi finančnih neuspehov podjetja. Novi predsedujoči, Jonathan Schwartz, je po mesecu dni napovedal črtanje 5.000 delovnih mest, kar je minimalna številka, ki so jo predvideli. Ostaja še 37.500 zaposlenih.

Odstopila sta tudi dva vodilna moža Sony BMG-ja: Dona Iennerja in Michele Anthonya, uradno zaradi zmanjševanja stroškov in iskanja novih smeri. Zaradi finančnega škandala so pri McAfeeju odpustili glavnega svetovalca Kenta Robertsa.

Globalizacija oziroma cenovna revolucija, kot jo bolj nevšečno imenuje kapital, je udarila tudi po nekoč paradnih konjih informacijske dobe. IBM se je že lansko leto umaknil iz področja strojne opreme, prav tako so na teh področji v težavah HP, Cisco Systems, Motorola in Sony.
Na drugi strani imamo pet uspešnežev: SanDisc, Apple Computers Inc., Jabil Circuit, Network Appliances in Seagate Technology. Kot so pri Wired lepo povzeli Forebesovo analizo: "Namesto, da bi iskali zlato...

0 komentarjev

Pioneerjev DVD predvajalnik s HDMI, ki prebavi Divx-e

DivX.com - V oddelku Zvok in slika že nekaj časa čakamo na takšno zadevo. Nazadnje v temi: Kateri DVD/(DiVX) predvajalnik do max. 25000 SIT?. Nekaj, kar bo predvajalo vse, kar se nahaja na tržišču. OK. HD-DVD napravice zamujajo. Blu-ray filmi tudi. Zaenkrat torej še ne štejejo.



Pioneer je eden prvih predstavil univerzalni DVD predvajalnik, DV-696AV-K, z HDMI(720p/1080i) izhodom, ki zmore prežvečiti tudi nam ljube Divx-e. Poleg tega niso pozabili na JPEG fotografije in audiofilske, ter manj audiofilske glasbene formate in codece: CD (tudi R in RW), SA-CD, DVD-Audio, MP3.

V deželi, ki jo trenutno vodi Gregor Grmovje, bo naprodaj od junija za 149,- zelencev. Glede na ustaljeno prakso, bo cena v evrih verjetno enaka ali celo višja. Zaenkrat mi še ni uspelo odkriti na katerem čipu predvajalnik bazira. Od tega je namreč odvisna nadaljnja uradna in neuradna...

12 komentarjev

Corel se prodaja

Monitor - Ustvarjalci zelo znanega grafičnega orodja Corel Draw bodo kmalu imeli novega lastnika. Podjetje Vector Capital naj bi za slabih 100 milijonov dolarjev odkupilo snovalce grafičnega programja. Poznavalci sicer predvidevajo sorazmerno majhen prevzemni znesek glede na uveljavljeno Corelovo blagovno znamko in kapitalsko vrednost družbe (Corel naj bi namreč imel že okoli 73 milijonov dolarjev čiste gotovine, da o obsegu ostalih sredtev niti ne govorimo). Posel bodo sklenili z 1,05 dolarja na delnico, kar je povrhu vsega še manj od načrtovane najnižje meje za prevzem. Sicer so pri Vector Capitalu že marca letos odkupili delnice v vrednosti 23 milijonov dolarjev delnic od Microsofta. Kljub slovesu je Corel v preteklih mesecih posloval slabo, vodstvo podjetja pa je presodilo, da potrebujejo nov veter v kapitalskih jadrih. Ali so razmišljali tudi o plovbi obstoječega vodstva iz podjetja, pa zaenkrat še ne moremo govoriti. Izvorna novica in Corelovo sporočilo za javnost.

3 komentarji

Brezžični internet na letalih

več strani - Na letalu LH 418, ki leti iz Frankfurta proti Washingtonu, je nemški avioprevoznik Lufthansa začel poskusno uvajati brezžični dostop do interneta, ki dovoljuje surfanje na višini 10.000 metrov. Na začetku bo stvar brezplačna, po koncu trial obdobja pa bodo zaračunavali med 30 do 35 dolarji na let. Na voljo bo tromegabitna povezava za dolvleko ter 128 kilobitov na sekundo za gorpoteg. Opremo je prispeval Cisco Systems, ki je letalo tudi opremil s petimi t.i. access pointi. Do sredine leta 2004 bo Lufthansa tako s podobno opremo opremil še 80 letal. Klik!

6 komentarjev

Sigma Design kršil GPL

Slo-Tech - Fantje skupine XVID, ki piše zastonjske mpeg kodeke pod licenco GPL, so ugotovili, da komercialno podjetje Sigma Design uporablja njihovo izvorno kodo in nato program prodaja naprej kot del lastnega produkta. Po tem, ko so našli takorekoč popolno binarno kopijo svojega programa znotraj Sigmnih produktov, so zagrozili Sigmi in ta je obljubila, da bo v različici 1.1 RealMagic codeca problem odpravila. V resnici so ugotovili, da je Sigma le uporabila nekaj novih trikov (različni parametri prevajalnika, ipd.), da bi zakrila sledove ukradene kode. Iz protesta so fantje prenehali z razvojem kodekov, verjetno pa jim bo FSF pomagal tožiti podjetje.

5 komentarjev

Sigma Design

Slo-Tech - Pozdravljeni spet po dolgem času. Kot vidite, sem bil zadnje čase bolj malo, oz. nič aktiven, vendar ne zaradi lenobe. Prvi razlog za neaktivnost je počitniško delo, ki ga opravljam v nekem podjetju, zato sem vsak dan precej sesut. Drugi razlog pa je, da računalnik na katerem delam ni v moji, ampak v družinski lasti, zato moram včasih mašino prepustiti tudi komu drugemu. Upam, da bom kljub velikim obremenitvam še našel, da kaj napišem in preprečim obdobje kislih kumaric. Mislite, da bo 6-8 novic na dan dovolj?
No, da ne bom samo nakladal o svojih osebnih travmah, bom spisal še kakšno novico. Kot gotovo veste, smo pred letom ali dva doživeli pravo poplavo raznih DVD predvajalnikov (predvsem iz daljnega vzhoda). Tokrat pa se nam mogoče obeta še ena predvajalniška revolucija, samo da tokrat ne bodo to DVD playerji, ampak DiVX playerji. Da, prav ste prebrali - DiVX playerji. Format se v legalnem svetu ni posebno prijel, na piratskem trgu pa format DiVX cveti, saj je mogoče običajen...

4 komentarji