»

Nova anketa

Slo-Tech -
Na NESTu me zanima predvsem:
ne pridem68%
(472)
druženje11%
(73)
igre10%
(69)
predavanja6%
(39)
morje3%
(24)
delavnice3%
(18)
Skupaj glasov: 695


Prijave so že več kot 50% zasedene. V primeru, da bo prostor preveč hitro zaseden, bomo verjetno zagotovili nekaj mest več.

Tokrat nas zanima, kako preživljate začetek poletja.

48 komentarjev

Resnična resničnost!

RTV Slovenija - Danes zvečer ste vsi ponovno lepo vabljeni pred male zaslone, saj je znova na sporedu oddaja Resnična resničnost. Ogledate si jo lahko na drugem programu TV Slovenija ob 22:15, vsi, ki danes nimate časa, pa si jo lahko ogledate tudi jutri ob 14:45, prav tako na TV Slovenija 2.

Oddaje smo se tokrat lotili nekoliko drugače - kako, naj ostane presenečenje. Posvetili smo se predvsem operacijskim sistemom. Pokazali bomo, kako delujejo, kakšne so prednosti in slabosti najbolj priljubljenih OSov in katere operacijske sisteme uporabljamo v mobilnih napravah. Seveda nismo zanemarili tudi virtualnih strojev, emulatorjev in OSov, ki jih poganjamo na daljavo.

V rubriki igre si lahko ogledate, kaj novega nam ta mesec ponuja igričarska industrija, medtem ko bodo novice tokrat jabolčne: s kamerami smo prisostvovali slovenski predstavitvi najnovejšega Applovega prenosnika, MacBooka Air.

Vabljeni!

67 komentarjev

Nova anketa: Kolikšna je spominska zmogljivost vašega USB ključka?

Slo-Tech - Prejšnja anketa je jasno pokazala, da naši uporabniki radi segajo globoko v denarnico, ko gre za nakupe računalniške opreme in komponent. Denimo, 310 glasujočih je odrinilo vsaj dobrih 46 milijonov tolarjev.

V našem gospodinjstvu smo letos za računalniško opremo porabili:
več kot 150.000 SIT29%
(311)
50.001-150.000 SIT21%
(228)
<= 10.000 SIT20%
(209)
25.001-50.000 SIT15%
(163)
10.001-25.000 SIT15%
(158)
Skupaj glasov: 1069


Tokrat nas zanima kapaciteta vaših USB ključkov.

51 komentarjev

Kupovanje računalnika - Celje

Slo-Tech - Po malo spremenjenem scenariju (kupujemo računalnik za očeta obrtnika, ki mu nihče več noče pošiljat faksov, temveč bi vsi samo neke e-maile pisali) smo se tokrat odpravili v Celje. Začuda so rezultati precej podobni ljubljanskim, le da so končne cene precej nižje, saj nam skoraj nikjer niso prodali pisarniškega paketa, ponekod pa so pozabili tudi na operacijski sistem. Ena izmed trgovin pa trdi, da prednaloženi operacijski sistemi ne obstajajo. Tudi tokrat nas zanimajo vaše kritike našega eksperimenta. Veselo branje.

112 komentarjev

Nov test: Kupovanje računalnika

Slo-Tech - Za vas smo se podali v poplavo ljubljanskih računalniških trgovin ter si v štirinajstih pustili svetovati kakšen računalnik bi bil za nas primeren. Kdo: novopečen študent. Glavna lastnost: glup. Kaj: računalnik. Zakaj: pisanje seminarskih nalog za fakulteto. Se vam zdi, da so svetovalci v računalniških trgovinah vredni (ne)zaupanja, ki jim ga izkazujemo? Poglejte si sami in povejte zakaj se (ne) strinjate z našo oceno trgovin.

Bili smo v naslednjih trgovinah:
  • Acord-92
  • AGT
  • BOF
  • Comtron
  • Eventus
  • FUNTECH
  • Gambit
  • IZID
  • JAE
  • Mlacom
  • Mrak
  • PC H.and
  • Shift
  • Techtrade

Vsem vpletenim prodajalcem se zahvaljujemo za potrpljenje, ki so ga izkazali. Če je kakšna trgovina mnenja, da si kak predračun zasluži dodatne obrazložitve, nam to prosim sporočite.

283 komentarjev

Računalnik za teto

RipNet - Kakor se za avgust (in čas kislih kumaric) "spodobi", so revije in strani polne člankov o poletnem kupovanju računalnika.
Na RipNet-UK.com so se spomnili na večno težavo vseh zagretih računalničarjev. Za rokav te pocuka teta/stric/eden od sorodnikov, in z veliki očmi pove, da bi kupil računalnik. Vprašanje "Kakšen pa naj bi bil?" pa nudi tako ali tako samo odgovor:"Saj to pa sam najbolje veš."
Članek "Računalnik za teto" ali "Kako sestaviti budget računalnik" vam lahko da nekaj smernic, kako in kaj sestavljati poceni računalnike. Samo za moje pojme je rezultat za danajšne dni preslab še tako nezahtevnega uporabnika.
Sicer pa, odločite se sami..

6 komentarjev