»

Steganografsko skrivanje sporočil v VoIP pakete

Slo-Tech - Poljska raziskovalca Wojciech Mazurczyk in Krzysztof Szczypiorski sta objavila članek z naslovom Steganography of VoIP streams, v katerem opisujeta način steganografskega skrivanja sporočil v pakete v VoIP povezavi.

Raziskovalca sta namreč odkrila, da je mogoče izrabiti dejstvo, da VoIP uporablja UDP in ne TCP paketov. Ker UDP protokol ne predvideva potrditve prejema paketa, je VoIP protokol zasnovan tako, da lahko kakšen paket v povezavi tudi manjka, sogovornika pa se bosta kljub vsemu lahko sporazumela.

Tako sta predlagala dva načina steganografskega komuniciranja preko prikritega kanala. V prvem primeru sta uporabila neuporabljena polja v IP, UDP, RTCP (Real-Time Control Protocol) in RTP (Real-Time Transport Protocol) protokolu, v drugem primeru pa tehniko zadrževanja glasovnih UDP paketov (v zadržanih in pretečenih paketih sta nato prenesla skrito sporočilo).

Dobljeni rezultati kažejo, da je mogoče v tipičnem VoIP klicu prenesti več kot 1,3 Mbit podatkov v eno smer. Najbolj...

2 komentarja

Omrežje Skype v razsulu

Slo-Tech - Včeraj je uporabnike programa za internetno telefonijo Skype presenetilo dejstvo, da se odjemalec ni in ni hotel prijaviti. Omrežje Skype, ki deluje po načelu vsak z vsakim (P2P), se je namreč sesulo. Skype uradno trdi, da razlog tiči v njihovih algoritmih in ne v morebitnem hekerskem napadu na celoten sistem.

Podjetje Skype se sicer trudi, da bi napako odpravili in napovedujejo, da naj bi v petek sistem že deloval. V vsakem primeru pa si lahko na grafu ogledate, kako je število prijavljenih v četrtek zjutraj naenkrat začelo padati.



DODATEK: na spletni strani ruskega Security Lab so pravkar objavili novico ( angleški prevod), da je za včerajšnje sesutje Skype omrežja najverjetneje kriv program, ki omogoča izrabo varnostne ranljivosti. Program preko Skype pokliče...

37 komentarjev

Detektor laži za vse Skype uporabnike

Slo-Tech - KishKish team je naredil detektor laži, ki ga lahko uporabjajo vsi Skype uporabniki. Program je v bistvu analizator frekvenc glasu sogovornika, ki jih pretopi v indikator stresa. Ob vsakem pogovoru program porabi prvih 10 sekund sogovornikovega glasu za kalibracijo, nato pa začne v realnem času kazati raven zaznanega stresa v njem. Program poleg tega omogoča tudi analizo glasu iz posnetka.



Kaj naj rečem za konec? Nič drugega, kot svašta [:P]

KishKish Lie detector home

28 komentarjev

Razbit Skypov protokol za VoIP

vir: CNet
CNet - Kot na svojem blogu poroča Charlie Paglee, naj bi neko kitajsko podjetje uspelo razvozlati Skyptov protokol za VoIP s pomočjo reverznega inženiringa. V dokaz je Paglee objavil tudi zaslonski posnetek kitajskega programa, ki je trenutno še v razvojni fazi.



O dogodku poročajo tudi drugje. Paglee je za CNet povedal, da so posledice tega razbitja za Skype in eBay, ki je Skype pred kratkim kupil, lahko uničujoče. eBay namreč namerava s svojim produktom služiti tudi s prikazovanjem oglasov, poleg tega pa Skype odjemalec uporabnikov računalnik lahko spremeni v tim. super node preko katerega se pretaka promet drugih uporabnikov. Ker super vozlišča porabljajo veliko...

50 komentarjev

Obetajo se nam VoIP mobilniki

IWon Money - Novičarska spletna stran IWON News poroča o predstavitvi najnovejših mobilnih telefonov s podporo brezžičnemu omrežju Wi-Fi, ki so jih javnosti pokazali na letošnji CITA Wireless konferenci.

Tovrstna podpora standardu Wi-Fi, v navezi s tehnologijo UMA (Unlicensed Mobile Access), omogoča dostop do mobilnih storitev tudi tam, kjer je sicer signal GSM omrežja nekoliko slabši. Zanimivo je tudi to, da VoIP mobilniki nemoteno preklapljajo med GSM in Wi-Fi omrežjem.

Samsung je na omenjeni konferenci predstavil svoj Wi-Fi mobilnik t709, medtem ko sta Nokia in Motorola svoje novince (6136 in A910) predstavila že na februarski konferenci v Španiji.

Več o novosti, kot tudi o zaračunavanju, dosegljivosti in načrtih (tudi evropskih) mobilnih operaterjev si preberite na IWON news.

13 komentarjev

Mobilni VoIP telefon

engadget - Kot poroča ZDNet, sta podjetji Netgear in Skype s skupnim trudom izdali novo storitev z imenom Netgear Skype WiFi. Gre za telefon, ki deluje v povezavi s programsko opremo Skype, ki je trenutno najbolj razširjena aplikacija za VoIP. Naprava deluje kot vsak drug IP telefon, le da za svoje delovanje potrebuje še brezžično omrežje z dostopom do interneta. Naprava je bila predstavljena med ostalimi novotarijami na CESu, Skype pa je sklenil partnerstvo s še nekaj velikimi imeni, tako da lahko povezavo z njihovim programom v kratkem pričakujemo tudi v izdelkih Creativa, Kodaka, D-Linka, Panasonica, itd.

4 komentarji