»

7800 GS AGP, tokrat uradno

GeForce 7800 GS AGP

Slo-Tech - Kljub temu, da matične plošče z AGP vodilom opazno izginjajo iz ponudbe proizvajalcev in trgovcev, veliko uporabnikov ne želi kupiti nove matične plošče samo za to, da bi lahko zamenjali ostarelo grafično kartico. Tega se seveda zavedajo tudi proizvajalci grafičnih kartic. Ker sta se oba vodilna proizvajalca grafičnih procesorjev že pred časom usmerila izključno v razvoj domorodnih PCIe procesorjev, so razvili posebno vezje, ki omogoča komunikacijo z AGP vodilom, čeprav na tiskanem vezju počiva GPU, namenjen PCIe vodilu.

Kot smo oni dan že obelodanili, so danes potekle pogodbe o nerazkritju (NDA) o zadnjem grafičnem čudu iz nVidiinega tabora, GeForce 7800 GS na vodilu AGP.



Poglejmo si specifikacije. Jedro bije pri 375 MHZ in ima 16 Pixel cevovodov, pomnilnik vrste GDDR3 pa tiktaka s 600 MHz....

25 komentarjev

Marca prihajata GeForce 7900GTX in GT

VR - Zone - Kot je znano, bo nVidia na letošnjem CeBitu predstavila svojo najnovejšo in najzmogljivejšo grafično kartico, ki temelji na najnovejšem, 90 nanometrskem čipu G71. Prvi dan CeBita, 9. marca, bo nVidia predstavila GeForce 7900GTX, s 512 MB spomina ter po ugibanjih sodeč 32 pixel cevovodov.

Po 20. marcu mu bo sledil še ''manjši brat'', GeForce 7900GT, ki se bo verjetno ponašal s 24 cevovodi in imel 256 MB pomnilnika. Model 7900GT bo verjetno predstavljen istočasno z modelom GeForce 7600GT. Ostale specifikacije obeh kartic še niso poznane, šušlja pa se o frekvenci jedra med 700 in 750 MHz ter frekvenci pomnilnika med 800 in 900 MHz.

Izvorna novica na VR-Zone.

50 komentarjev

GeForce 7800 GS AGP

Hartware.net - V gonilnikih za grafične kartice podjetja nVidia se je na seznamu podprtih kartic, v neuradni verziji 83.40, pojavila tudi različica 7800 GS na vodilu AGP:

NVIDIA_BR02.DEV_00F5.1 = "NVIDIA GeForce 7800 GS"
Da gre za AGP različico, naj bi vedeli po oznaki BR02, ki označuje vezje za pretvorbo signalov PCIe v AGP (bridge).

Kartica naj bi bila na voljo 2. februarja, z naslednjimi specifikacijami: GPU bo tiktakal na 350 MHz, pomnilnik s 256 bitno pasovno širino pa pri 1000 MHz (efektivno). Ostali podatki so na voljo na zgornjem naslovu, vendar pa ostajajo do uradne predstavitve samo ugibanja. Pri pričakovanju na predstavitev, ne smemo pozabiti, da je nVidia uradno zanikala obstoj 7800 GS za PCIe.

To bo najzmogljivejša izvedenka za AGP vodilo in bo prevzela krono 6800 GS, saj so zmogljivejše kartice, zgrajene okrog NV40, sila redke. 6800 Ultra že dolgo ne delajo več, medtem ko se 6800 GT še morda kje dobi.

Na izid bo gotovo vplival še ATi s svojo ponudbo v segmentu, ki počasi, a...

24 komentarjev

Geforce 6800 XT ali nVidia vrača udarec

ComputerBase - Nazadnje so tudi pri ATi-ju dojeli, da serija X700 ni kos v vseh pogledih odličnemu Geforcu 6600 GT. Za neusmiljen boj so tako izgotovili Radeona X800 GT, ki naj bi z ugodno ceno in primerno zmogljivostjo konkuriral Geforcu 6600 GT.

Očitno ta zgodba še ni končana. Danes so na Computerbase objavili novico, da nVidia pripravlja odgovor na X800 GT. Nasprotnik naj bi bil okleščena verzija znanega Geforca 6800, z zelo pomenljivim imenom Geforce 6800 XT (ATi je vzel oznako GT – prej in še vedno predvsem oznaka nVidie, nVidia pa XT – prej in še vedno predvsem oznaka ATi-ja ;)). GPU na kartici naj bi imel osem cevovodov, jedro pa naj bi tiktakalo pri malo višji frekvenci, kot tiktaka pri modelu 6800LE. Prav tako naj bi bil takt pomnilnika višji kot 350 MHz. Kartica bo na voljo tudi za imetnike starejših plošč z vmesnikom AGP (HSI mostiček). Cena naj bi bila za pet dolarjev nižja, kot bi odšteli za Radeona.

Vsemu navkljub, R5x0 in njegovi derivati bodo vendarle prišli. Takrat se bodo...

36 komentarjev

Geforce 7800 GT

Geforce 7800 GT

vir: Guru 3D
AnandTech - Danes je nVidia predstavila novega člana v družini grafičnih kartic, Geforce 7800 GT. Kot se da sklepati že iz imena, gre za okrnjeno verzijo zastavonoše, 7800 GTX. Namesto arhitekture 24x8, ima kartica 20x7 cevovodov (pixel, vertex). Srce ji tiktaka pri 400 MHz, torej za 50 MHz nižje kot pri zmogljivejšemu modelu, prav tako je frekvenca pomnilnika s 600 spuščena na 500 MHz (1000 DDR).

Kartica se odreže bolje kot 6800 Ultra, in tako lahko pričakujemo padec cen celotne družine, zgrajene okrog NV4X. V testu ugotavljajo, da so nove kartice že tako zmogljive, da je potrebno zelo resno razmisliti o nakupu novega monitorja. 7800 GT z lahkoto prebavi vse igre na ločljivosti 1600x1200, zato je...

29 komentarjev

Nvidia opušča podporo za starejše grafične kartice

The inquirer - V kolikor si (še) lastite kakšno staro grafično kartico podjetja nVidia, ne pokušajte z nalaganjem gonilnikov, označenih s številko 75 ali višjih. Nvidia je namreč opustila podporo za grafične kartice iz serij Geforce 2, Quadro 2 in nižje. Uraden seznam nepodprtih kartic najdete na tem spletnem naslovu.

Nadaljnja podpora vsekakor ni smiselna, saj ob hitrem razvoju tehnologije na področju grafičnih kartic omenjeni modeli spadajo bolj v muzej kot pa v sodobna računala. Lastniki teh kartic pa se bodo morali v prihodnje zadovoljiti s starejšimi različicami gonilnikov. Ali pa kupiti novo grafično kartico [:D].

32 komentarjev

Na voljo 7800GTX grafične kartice proizvajalca Chaintech

Slo-Tech - Na TrustedReviews so sporočili, da je Chaintech danes na police trgovin postavil prvi model grafične kartice z novim nVidiinim grafilčnim srčkom G70. Chaintechov model se imenuje AE78GTX in je trenutno najzmogljivejša grafična kartica na tržišču. Ima 256 bitno pomnilniško vodilo, skupaj s 256 MB DDR3 pomnilnika. Jedro grafičnega procesorja tiktaka pri 430 MHz, pomnilnik pa pri 1200 MHz. Poleg tega lahko dve taki zverini sparimo v SLI načinu. (Kdor si to lahko privošči, seveda).


Kartica ima tudi CineFX 4.0 motor in poseduje drugo generacijo UltraShadow II tehnologije, ki še povečata zmogljivosti v najnovejših in najzahtevnejših igrah, ki vsebujejo kompleksne prizore in večkratne izvore svetlobe. Nova generacija tehnologije glajenja robov imenovane Intellisample 4.0, ki v celoti podpira DirectX 9.0c (senčilniki tretje generacije), pa poskrbi za hitrejšo in mehkejšo 3D sliko.

80 komentarjev

Prvi april all the way

Dangerous Dog - OK, priznam, naša prvoaprilska šala je bila en mičken kruta (in, po mojem mnenju, prvovrstno izpeljana, saj smo do polnoči na IRCu vsi bentili, kako bo dolgčas brez Slo-Techa), ampak tale štos je pa že čez linijo! Prvega aprila leta Gospodovega dvajurjevo in ena so se, kot strela z jasnega, pojavili Detonatorji 8.33. Novica se je tudi drugega aprila širila ko nora, dokler jih niso pri Dangerous Dogu celo sprobali. Na seznamu podprtih kartic je tudi Geforce3, GF3 PRO ter GF3 Ultra, v seznamu dodatnih nastavitev pa tiči opcija "Enable Software HSR". Če bi nVidia resno izdala gonilnike s podporo Hidden Surface Removal tehnologiji, bi to bila prava mala senzacija. Tako se je tip spravil testirat ter ugotovil - da tudi ob omogočeni funkciji 3D Mark 2001 ne naredi niti enega testa več. Nato je pogledal datum izida gonilnikov, ter ugotovil - da je bil nategnjen za prvi april. Sedaj pa recite, ni lepo enkrat letno nategovati folk . Klik za celotni članek....

1 komentar