»

Multimedijski performans FIJUU v Krškem

Slo-Tech - V petek, 4. novembra, se bo v Multimedijskem centru Posavja, v Krškem, predstavil priznani multimedijski umetnik Julian Oliver s svojim projektom FIJUU.

Umetniška inštalacija, ki jo bo predstavil avtor osebno, na zanimiv način obravnava interakcijo računalniške grafike in zvoka. Obiskovalci lahko s pomočjo domiselno zasnovanega 3D grafičnega vmesnika preko igralnih ploščkov aktivno sodelujejo in upravljajo virtualne inštrumente ter s tem ustvarjajo improvizirano glasbo.

Projekt Fijuu je bil pred tem predstavljen in nagrajen na mnogih festivalih, v Sloveniji pa ga imamo tokrat priložnost videti prvič.


7 komentarjev

Naključna umetnost v Kiberpipi

Random Art -
V sredo, 12. januarja ob 16.00, vas vabimo v Kiberpipo, kjer boste lahko pokukali v ozadje računalnikovega ustvarjalnega procesa: dr. Andrej Bauer bo otvoritev spletne razstave na www.random-art.org in njene inštalacije v Kiberpipi pospremil z zanimivim predavanjem o algoritmih, s katerimi se generirajo slike.

Internetna razstava "Random Art" ("Naključna umetnost") teče neprekinjeno že od leta 1998. Iz naključno generiranih formul program generira slike - popularne se ohranijo, ostale pa se zamenjajo z novimi.

Ko je nastala razstava, je bil Andrej Bauer doktorski študent na Univerzi...

31 komentarjev

Internet in umetnost

Slo-Tech - Na Slo-Techu kraljujejo pretežno tehnološko obarvane računalniške novice, zato je za malce več barvitosti tule ena napoved predavanja o računalniški umetnosti.

V sredo, 24. novembra ob 21. uri, bo v klubu Daktari, Ljubljana (Krekov trg 7, zraven Lutkovnega gledališča) imel Jaka Železnikar predstavitev svojega umetniškega delovanja vezanega na medij interneta.

Malo neslotechovski slog, pa vendar: Gre predvsem za dela jezikovnega izraza, ki izhajajo, preizprašujejo in nadgrajujejo tradicije konceptualne umetnosti ter predvsem vizualne/konkretne poezije. Na Železnikarjevo delo je v veliki meri vplivalo tudi raziskovanje medija interneta. V korpusu svojih del je ustvaril široko paleto spojev jezikovnega izraza in informacijskih tehnologij, s tematikami, ki segajo od osebne, lirične izpovedi do družbenega aktivizma.

Več o Jaki, enemu najbolj vidnih spletnih umetnikov pri nas lahko preberete na njegovi domači strani jaka.org. Ker je veliko del on-line, si jih lahko seveda direktno...

26 komentarjev

Slovenski MultiMedijski Festival v Krškem

Slo-Tech - Na Slo-Techu mnogokrat poročamo o raznih dogodkih, izobraževanjih in na sploh pestrem "hekerskem" dogajanju v Ljubljani in nemalokrat je komentar, da ste Slo-Techerji neznansko žalostni, ker se kaj podobnega ne dogaja v vaši lastni vasi, trgu ali mestu. No, enkrat za spremembo se:

Slovenski multimedijski festival SIMMF - je namenjen vsem kreativnim ljudem, ki se izražajo tako, da pri svojem ustvarjalnem delu uporabljajo različne medije in jih združujejo v celoto.

Radi bi jim ponudili možnost, da nam posredujejo svoje sporočilo v okolju, ki je odmaknjeno od urbanih središč, kamor po prepričanju takšne vrste umetnost sodi, a vseeno v okolju, ki se ponaša s svojo bogato umetniško in kulturno tradicijo.

Festival nastaja v produkciji Zavoda AVK (za avdiovizualno konfekcijo) in koprodukciji Mladinskega centra Krško. Več na domači strani.

7 komentarjev

Računalniška umetnost drugič

Overclockers Australia - Že pred časom smo bili priča izdelavi izjemnega modificiranega ohišja, ki je bil narejen na temo filma Osmi potnik, pred kratkim pa se je nek navdušenec spomnil, da naredi drugo verzijo ohišja na to temo. Nastal mu je zares mojstrski izdelek, ki se ga zagotovo nebi branil prav nihče. Slike tega izjemnega ohišja si lahko ogledate tukaj, za malce bolj lene uporabnike pa bom dodal slikico kar zraven novice .

0 komentarjev

Break 21, spletne umetnosti...

Mladina - Jutri (v soboto) ob 18:00 bo v klubu Metropol (Kersnikova 4, Ljubljana) otvoritev spletnega dela festivala Break 21.
Tam bo tudi Alex Galloway, sicer urednik ene najbolj znanih spletnih strani, ki se ukvarjajo z novimi mediji rhizome.org. Intervju z njim si lahko preberete tukaj. Zanimivo je, da so tipi na začetku hoteli narediti profitno dot.com podjetje, potem pa so ugotovili, da ne bo šlo in so se preprosto preoblikovali v neprofitno organizacijo.

0 komentarjev

Računalniška umetnost

Jaz - Računalniško umetnost poznamo v mnogih oblikah in ena izmed najbolj neposrednih so razne digitalno obdelane slike. Mislim, da bo ljubitelje dotičnih slikic kar zanimala ta stran. Postavila jo je mlada slovenska umetnica, s katero sem v stiku že nekaj časa. Prosila me je namreč, ali lahko za svoje delo uporabi del Slo-Tech designa. Moram priznati, da je slikica, ki jo je ustvarila bila kar zanimiva, toda na žalost ne dovolj, da bi se uvrstila v galerijo, ki jo najdete na njeni strani. Kakorkoli, prilagam še eno izmed meni bolj všečnih slikic.

3 komentarji