»

LG3D LiveCD 2.3

OSNews - LG3D LiveCD je Linux projekt, ena izmed tako imenovanih live CD distribucij. Njena posebnost je, da vsebuje Sunovo 3D namizje imenovano Looking Glass. Različica 2.3 je prva stabilna izdaja in temeli na SLAX Popcorn Linux-u. Med drugim je obogatena s Firefox-om, klepetalnikom Gaim in delujočimi nVidia gonilniki. Živi CD se zažene naravnost v Sun-ovo 3D okolje, ki je obogateno z grafično pospešenimi posebnimi učinki in drugimi vizualnimi bombončki.

11 komentarjev

Prenašanje vseh datotek legalno?

Slashdot - Študenti na Northern Illinois University (NIU) se trenutno ukvarjajo s preskušanjem nove storitve za prenašanje datotek po internetu. Njena posebnost je, da v nobenem primeru ni ilegalna. Storitev se imenuje Ruckus Network, razvili pa so jo študenti, ki so diplomirali na slovitem Massachusetts Institute of Technology. NIU za vsakega študenta plača 5 ameriških dolarjev, ti pa lahko pridobijo glasbo, filme, TV-nadaljevanke in še kaj. Programska oprema ima zaenkrat še nekaj omejitev, vendar je 170 študentov, ki jo preskuša, navdušenih. Do konca meseca bo Ruckus Network preskusilo 2500 študentov. Klik!

Morda pa se bodo tokrat računi vendarle izšli.

6 komentarjev

Quake3 ter GTA:ViceCity v raytracing tehnologiji?

Computer Graphik UdS - Na Fakulteti za računalniško grafiko na univerzi v Nemčiji že dlje časa delajo na projektu OpenRT (OpenRT Realtime Ray-Tracing Project). Ray-Tracing (sledenje žarku) je metoda za izrisovanje/prikazovanje slike. Njena posebnost je v tem, da za vsako točko na zaslonu pošljemo v globino (smer pogleda) en žarek ter mu sledimo. Ko se le ta "ustavi", njegove barvne lastnosti prenesemo na dotično točko/pixel. Več ali manj se pri tem uporablja vektorska matematika, s katero lahko prikažemo zelo všečno sliko (refleksija, refrakcija, "prave" sence). No, seveda je taka metoda procesorsko zelo zahtevna, ampak če pogledamo slabo desetletje nazaj ter se spomnimo 3D pospeševalnikov, oziroma danes že...

18 komentarjev

Iztrebite Telebajske

Jaz - Mwahah, verjamem, da bo ogromno ljudi prav veselih te povezave. Gre za v osnovi preprosto streljaško igrico, toda njena posebnost je v tem, da ubijate nikogar drugega, kot nadležne Telebajske. Če vam, tako kot meni, mali debeli bedni glupi stvori gredo na jetra, potem kar hitro poklikajte povezavo. Yeah ! Thnx, francelj!

13 komentarjev

Novi izvod ZZZ online

ZZZ - Glede na to da se danes dogaja bolj malo, je potrebno čas namesto na kakšnih globokih člankih zapraviti za kaj bolj zabavnega. In ravno ustrezno je na voljo nova številka ZZZ časopisa. Tisti, ki zadevo poznate boste najverjetneje kar hitro poklikali povezavo, za druge pa naj povem, da gre za on-line časopis, ki opisuje razne čudne/zabavne/smešne/neverjetne tehnične "izume". V prejšnji številki so recimo opisali $700 WC školjko. Poglejte, ne bo vam žal .

0 komentarjev