Forum » Loža » Katero baterijsko orodje
Katero baterijsko orodje

Laki_laik ::
Odločam se za nakup baterijskega orodja. Za začetek bi kupil udarni vijačnik,kotno brusilko,krožno žago,vbodno žago ter navaden vijačnik. Katero firmo priporočate da je kvalitetna in ne plačam le imena ampak tudi kvaliteto in vzdržljivost. Do sedaj sedaj sem nekako gledal Milwaukee,Dewalt,Makita,Hilti in pa Bosch. Iščem pa nekaj kar je price performance.
Vsak pameten in utemeljen nasvet je dobrodošel.
Hvala
Lp
Hvala
Lp

hojnikb ::
Z makito nimaš kaj zgrešit, pa tudi baterijski program majo kr bogat. Je pa na konc dneva vse odvisn od tebe, za kaj boš to uporabljal in kakšn maš proračun...
#brezpodpisa

feryz ::
Moj pa za Milwaukee. Ali Hilti.
Seveda nisi napisal za kaj to rabiš. Za nabit na tablo v garaži kot spomenik, bodo tudi Parkside, Einhell in podobne smeti, več kot dobre.
Seveda nisi napisal za kaj to rabiš. Za nabit na tablo v garaži kot spomenik, bodo tudi Parkside, Einhell in podobne smeti, več kot dobre.

Avenger ::
Hja, jaz vsaj trenutno ne rabim prav veliko in sem stavil na Parkside performance, vsekakor ne bi kupoval njihove ee.... "wish" linije.. Težko rečem, kako se bo obneslo na dolgi rok, ampak po par mesecih nimam pripomb. Pri tebi pa odvisno od tega kako boš uporabljal... bom tko reku, fleksarca na baterije, s katero bi lahko normalno delal dve uri, ne obstaja, mogoče ampak res mogoče Milwaukee, ampak je daleč od poceni. Če uporabljaš redno, kaj pa vem več ur vsak teden, ali pa imaš projekt, ko boš uporabljal več ur vsak dan, več mesecev, bi jaz vzel Milwaukee, po testih se je vedno izkazala vsaj za en prst, če ne kar skok pred konkurenco. Ampak baterijsko orodje je lahko zelo drag špas če ne uporabljaš redno, to ni isto kot kabel, ki ga lahko imaš v omari 10 let, ga potem nek dan vzameš ven in brez prekinitve 8 ur delaš hrup, ko "crkne" crkne zaradi krtačk, ki jih zamenjaš in gremo dalje, zelo redko pregori navitje na rotorju. Pri baterijskih imaš pač baterije, polnilce, pa v mašinah en kp pametne elektronike, ki sčasoma degradira, sploh ne vemo kako se bojo te stvari pokvarle.
Za profije, ki predvsem na terenu na dnevni bazi uporabljajo orodje, je samo en odgovor: baterijsko. Milwaukee, Dewalt, Makita, Hilti. Ni škoda denarja ne za drage mašine, ne za drage baterije, ker prišparajo tolk časa. Za domače mojstre pa 10% prihranek časa ne pomeni nič. Baterije se pa starajo če jih uporabljaš ali ne...
Za profije, ki predvsem na terenu na dnevni bazi uporabljajo orodje, je samo en odgovor: baterijsko. Milwaukee, Dewalt, Makita, Hilti. Ni škoda denarja ne za drage mašine, ne za drage baterije, ker prišparajo tolk časa. Za domače mojstre pa 10% prihranek časa ne pomeni nič. Baterije se pa starajo če jih uporabljaš ali ne...
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

bm1973 ::

c3p0 ::
Jaz imam kar nekaj baterijskih Makit. Do zdaj bp. Seveda pa imaš poceni modele in take z brushless motorji, ipd. Velik cenovni razpon za isti tool že znotraj znamke.
Milwaukee, Hilti je gotovo boljši, ima pa tudi svojo ceno.
Milwaukee, Hilti je gotovo boljši, ima pa tudi svojo ceno.

Glugy ::
Priporočam da si ogledaš :
in
Model super da baterijsko orodje skozi razne teste. Res je najboljši kar se tega tiče.
in
Model super da baterijsko orodje skozi razne teste. Res je najboljši kar se tega tiče.

feryz ::
Test, kot je na zgornjem videu, je glupost za naivno rajo.
Milwaukee, recimo, ima vsaj 30 različnih udarnih vijačnikov. Izbereš tistega, ki ga rabiš. Nek povpreček pač. Ne moreš pa na testu primerjati navor in hitrost. Mislim lahko.
Ampak, če rabiš navor, vzameš enega, če hitro vrtenje drugega.
Velja pa nekaj. Za nagonit 10 vijakov v dilo, so vsi dobri.
Pri vsakodnevnem nažiganju turbo vijakov v beton, zatezanju šraufov za gume in podobno, bo pa zelo hitro vidna razlika.
In DeWalt je tukaj krepko zadaj.
Milwaukee, recimo, ima vsaj 30 različnih udarnih vijačnikov. Izbereš tistega, ki ga rabiš. Nek povpreček pač. Ne moreš pa na testu primerjati navor in hitrost. Mislim lahko.
Ampak, če rabiš navor, vzameš enega, če hitro vrtenje drugega.
Velja pa nekaj. Za nagonit 10 vijakov v dilo, so vsi dobri.
Pri vsakodnevnem nažiganju turbo vijakov v beton, zatezanju šraufov za gume in podobno, bo pa zelo hitro vidna razlika.
In DeWalt je tukaj krepko zadaj.

Čeprav se ne preživljam z tem orodjem in ga bolj občasno uporabljam pa bi vseeno raje vzel nekaj kar je kvalitetno kot pa nekaj kar je poceni. Če baterija gre v vse napra ni problem imet 2-3 baterije in jih izmenjuješ. Pri Milwaukee-ju najbrž nimajo ostalega orodja kot je naprimer nitkarca ali se motim?

Furbo ::
Če je še nitkarica v igri, kosilnice itd.. potem je skoraj samo Makita v igri.
Jaz ko sem imel še obrt, sem bil 100% na Hiltiju in 100% zadovoljen. Definitivno pa nimajo vrtnega programa.
Jaz ko sem imel še obrt, sem bil 100% na Hiltiju in 100% zadovoljen. Definitivno pa nimajo vrtnega programa.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

matobeli ::
Itak da majo nitkarico.
Mal spremljam makita, dewalt in milwaukee in majo vsi praktično vse.
Mal spremljam makita, dewalt in milwaukee in majo vsi praktično vse.

Zimonem ::
Čeprav se ne preživljam z tem orodjem in ga bolj občasno uporabljam pa bi vseeno raje vzel nekaj kar je kvalitetno kot pa nekaj kar je poceni. Če baterija gre v vse napra ni problem imet 2-3 baterije in jih izmenjuješ. Pri Milwaukee-ju najbrž nimajo ostalega orodja kot je naprimer nitkarca ali se motim?
Imajo tudi cvirnarco. Sicer je pa vsaj tisto kar imam od milfukuja nekoliko bolj občutljivo na vlago od makitinih zadev katere imam. Ampak udarne in sesalca ne zamenjam. Električnega imam pa precej hitačija več kot solidno, ampak baterijskega programa pa ne poznam.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Zimonem ()

Zvezdica27 ::
Makita je nek zlati standard. Milwaukee je isto nek zgornji srednji razred. Vsaj za makito dobiš tudi kopije baterij na ebay. Recimo da sta Makita cena 90 enot, Milwaukee 110 enot.
Ryobi je srednji srednji razred, cena je cca 75 enot, sploh če naročaš iz Poljske (ne vem zakaj imajo tam tako cenejše), je pa velika prednost, da so baterije kopije za Ryobi skoraj pol ceneje. Upoštevaj še, da stare ryobi (modro oranžne) so kvalitetnejše od sedanjih lamborghini zelenih.
Jaz recimo imam vse Ryobi in nimam absolutno nobenih pripomb, imam bajto in nimam sploh več električnega orodja, niti enega kosa.
Mojstri, vulknizerji itd imajo Makito, a oni dobijo rabate in predvsem kupujejo linijo, ki je ni v recimo Top domu (specialna naročila). Ryobi ima samo eno linijo, recimo, zdaj sta dve, ker prehajajo iz navadnih na brushless motorje. Gasilci kupujejo Milwaukee, samo oni imajo občinski denar, ne svojega ;)
Ostalih firm ne poznam, za te tri dam pa roko v ogenj, da so vse OK. Za nekaj evrov več, jaz osebno ne bi kupoval Parkside (saj pravim, imam bajto, šravfam svoje avte in mopede itd...).
Pazi samo pri vijačnikih - vzami enega s hammerjem in kvalitetno glavo. Navorni vijačnik je potem drugo, jaz imam srednjega in je top zame. Imam cca 20 let starega Ryobi vijačnik, ki dela skoraj vsak dan in je... najboljši nakup mojega lajfa, kar se orodja tiče, previjačil je celo bajto in dela kot prvi dan. Tisti modro oranžni so bili res res pojem kvalitete za srednjo ceno, sedaj zeleni so mičkeno bolj čungalunga plastika...
Moj glas gre Ryobi ali Makita. Če ti je pomembno, poglej kje so narejeni - da vsaj evropejci dobijo keš...
zz
aja še to... glej če kdo prodaja kaj lepo ohranjeno, včasih dobiš cel set ugodno, saj pravim, če to kupiš in dve kopiji bateriji...
zz
Ryobi je srednji srednji razred, cena je cca 75 enot, sploh če naročaš iz Poljske (ne vem zakaj imajo tam tako cenejše), je pa velika prednost, da so baterije kopije za Ryobi skoraj pol ceneje. Upoštevaj še, da stare ryobi (modro oranžne) so kvalitetnejše od sedanjih lamborghini zelenih.
Jaz recimo imam vse Ryobi in nimam absolutno nobenih pripomb, imam bajto in nimam sploh več električnega orodja, niti enega kosa.
Mojstri, vulknizerji itd imajo Makito, a oni dobijo rabate in predvsem kupujejo linijo, ki je ni v recimo Top domu (specialna naročila). Ryobi ima samo eno linijo, recimo, zdaj sta dve, ker prehajajo iz navadnih na brushless motorje. Gasilci kupujejo Milwaukee, samo oni imajo občinski denar, ne svojega ;)
Ostalih firm ne poznam, za te tri dam pa roko v ogenj, da so vse OK. Za nekaj evrov več, jaz osebno ne bi kupoval Parkside (saj pravim, imam bajto, šravfam svoje avte in mopede itd...).
Pazi samo pri vijačnikih - vzami enega s hammerjem in kvalitetno glavo. Navorni vijačnik je potem drugo, jaz imam srednjega in je top zame. Imam cca 20 let starega Ryobi vijačnik, ki dela skoraj vsak dan in je... najboljši nakup mojega lajfa, kar se orodja tiče, previjačil je celo bajto in dela kot prvi dan. Tisti modro oranžni so bili res res pojem kvalitete za srednjo ceno, sedaj zeleni so mičkeno bolj čungalunga plastika...
Moj glas gre Ryobi ali Makita. Če ti je pomembno, poglej kje so narejeni - da vsaj evropejci dobijo keš...
zz
aja še to... glej če kdo prodaja kaj lepo ohranjeno, včasih dobiš cel set ugodno, saj pravim, če to kupiš in dve kopiji bateriji...
zz
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Zvezdica27 ()

Rešpetlin ::
Price-performance sta po mojih izkušnjah:
- Parkside Performance
- Ferrex Pro
Obe sta brezkrtačni liniji in več kot solidni tudi za resnejšo hobi uporabo, govorim iz lastnih izkušenj. Ne bi pa tega imel za profi uporabo, par ur dnevno, čeprav sem Parkside fleksarce (električne, ne baterijske) že gonil po par ur za brušenje betona. Recimo Parkside Performance udarni vijačnik je z nekaj švicanja zmešal kar nekaj polnih hobokov (25 kg Jubolina, malte, lepila, betona...) in še zmeraj dela.
Performance usmerjene so pa že ostali povedali ... Hilti, Milwaukee, Bosch Professional, Makita... Samo je tudi drug cenovni rang.
Dobijo se tudi adapterji, kjer lahko kombiniraš baterije ene firme in orodja drugih firm, tako da lahko imaš npr. boljše mašine in cenejše Hofer/Lidl baterije.
- Parkside Performance
- Ferrex Pro
Obe sta brezkrtačni liniji in več kot solidni tudi za resnejšo hobi uporabo, govorim iz lastnih izkušenj. Ne bi pa tega imel za profi uporabo, par ur dnevno, čeprav sem Parkside fleksarce (električne, ne baterijske) že gonil po par ur za brušenje betona. Recimo Parkside Performance udarni vijačnik je z nekaj švicanja zmešal kar nekaj polnih hobokov (25 kg Jubolina, malte, lepila, betona...) in še zmeraj dela.
Performance usmerjene so pa že ostali povedali ... Hilti, Milwaukee, Bosch Professional, Makita... Samo je tudi drug cenovni rang.
Dobijo se tudi adapterji, kjer lahko kombiniraš baterije ene firme in orodja drugih firm, tako da lahko imaš npr. boljše mašine in cenejše Hofer/Lidl baterije.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Rešpetlin ()

nekikr ::
Če ne rabiš vsakodnevno za posel, pa še takrat vprašanje, potem vsekakor Parkside in čisto nič drugega. Za tretjino cene ali manj neke zelene/modre/rdeče znamke dobiš zadevo, ki je praktično identična. Edina razlika je to, da na super duper Makito za trikratno ceno dobiš 1 leto garancije, za šrot Parkside, ki dela enako, pa 3. In Makita mi je crknila prav tako kot Parkside. Makita izven garancije. Pa baterije so tudi 3x dražje tam.

111111111111 ::
Jaz imam udarni vijačnik, fiberco in vrtalnik od milwakee. Pa mi je žal. :( Vse skupaj sem dal 1000€. V 6 letih sem izredno malo uporabljal.
Sedaj prisegam na einhell. Je pa res da uporabljam kot hobi program, ne delam nič resnega.
Sedaj prisegam na einhell. Je pa res da uporabljam kot hobi program, ne delam nič resnega.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

nekikr ::
No, ali pa nekaj takega. Najbrž še bolje, ker lahko kadarkoli kupiš kar hočeš v Bauhausu, Parkside pa samo kadar imajo ravno na zalogi v trgovini. Pa še 5 let garancije ti dajo.

Bud_Bundy ::
Jaz imam od Einhell kup žag, aku črpalko, reflektorje, obrezovalnik in lepo služijo. Teleskopska žaga katero imam je naredila že čuda posla. Je pa res, da nimam vrtalnika, ker tisto imam slučajno makito in metabo. Na metabo sem moral v lastni režiji zamenjati motorček, ker bi bil original nadomestni predrag, sedaj se pač začne kadit, če ga preveč obremenim, tako, da ga imam samo za lažje vijačenje.

Vanadium ::
Odločam se za nakup baterijskega orodja. Za začetek bi kupil udarni vijačnik,kotno brusilko,krožno žago,vbodno žago ter navaden vijačnik. Katero firmo priporočate da je kvalitetna in ne plačam le imena ampak tudi kvaliteto in vzdržljivost. Do sedaj sedaj sem nekako gledal Milwaukee,Dewalt,Makita,Hilti in pa Bosch. Iščem pa nekaj kar je price performance.
Hvala
Lp
Prvo povej ali imaš to za DIY/domača uporaba ali boš uporabljal za profi/obrtniške namene.
Če je namen prva DIY/domača uporaba s kakim Parkside iz Lidla ne moreš falit.
Če pa je profi/obrtniška uporaba: Bosch modri program, Hikoki/Hitachi/Metabo, Milwaukee, Makita, Festool (orodje za les imajo top), Mirka (isto kot Festool top orodje za obdelavo lesa), ...
Jaz imam za domačo uporabo nekaj Parkside baterijskega orodja pa kar nočeje crkniti, za vrtat v beton pa nekako imam raje 220V in sem si omislil Bosch Professional GBH 2-28 F (SDS ga zmaga za vrtanje) + SDS svedre s polno karbidno X glavo
Tu imaš nekaj testov orodja od lidla: https://www.youtube.com/@ZONAALATA/play...

pri adapterjih za baterije je vse ok, sam ergonomijo glej... recimo makita baterija na karkoli še zgleda... ryobi baterija na karkoli pa je polom ;) Štrli ven potem.
Ostalo so ti povedali, naročuj iz tujine, če ryobi, recimo, potem poljksa - pošljejo in za to ceno... Ostale firme naštudiraj, Italija je blizu, Avstrija tudi in lahko dobiš ful ceneje. Bauhaus je najdražji.
Pri dveh stvareh pa res ni dileme: intenzivno vrtanje v beton in štemanje - SDS plus + kak satrejši hilti ali boschhammer in pa mini dela: original dremel.
zz
Ostalo so ti povedali, naročuj iz tujine, če ryobi, recimo, potem poljksa - pošljejo in za to ceno... Ostale firme naštudiraj, Italija je blizu, Avstrija tudi in lahko dobiš ful ceneje. Bauhaus je najdražji.
Pri dveh stvareh pa res ni dileme: intenzivno vrtanje v beton in štemanje - SDS plus + kak satrejši hilti ali boschhammer in pa mini dela: original dremel.
zz

Likalnik ::
jaz uporabljam Parkside...tako zeleno kot črno...sem pač domači hobby uporabnik in te mašine uporabljam bolj po potrebi....imam pa praktično vse kar si naštel...glede zanesljivosti je pa tako...določene mašine delajo že od nakupa...spet druge sem uveljavljal garancijo...ali so mi jo popravili ali pa poslali novo.
kakorkoli...za domačega uporabnika je Parkside čisto super zadeva..glede na ceno in garancijo.
kakorkoli...za domačega uporabnika je Parkside čisto super zadeva..glede na ceno in garancijo.

Rešpetlin ::
Še splošno glede hobi orodja: ne pozabite, da so to mašine za kadilce. Delaš 15 min in potem čik pavza. Drugače se pregreje in skuri. Ne vprašati, kako vem. Od Einhella sem skuril dve štemarci in tri tračne brusilnike, ker pač poceni orodje ni namenjeno delu, ki nepretrgoma traja dlje časa.

tomaxxx ::
Četrto leto temeljito renoviram hišo, kolikor pač lahko v lastni režiji. Za dela, ki so zahtevala daljšo uporabo orodja sem kupil električno Bosch (npr. udarno kladivo GSH 11 E in neko malo lažjo štemarco, ki zna tudi vrtati). Ko sem odstranjeval stari omet (cela hiša), je kolega za pomoč prinesel tudi neko Hofer/Lidl varianto (električno), ni zdržala niti 4h.
Za vsa ostala opravila, za katera se mi je zdelo da lahko uporabim akku orodje, sem kupoval Makito (18V), tudi radio (prva stvar, ki sem jo kupil od orodja)! Vse deluje še danes, imam 2x 4Ah + 1x 6Ah akku, do sedaj nič ni crknilo, kar bi potrebovalo servis.
Za vsa ostala opravila, za katera se mi je zdelo da lahko uporabim akku orodje, sem kupoval Makito (18V), tudi radio (prva stvar, ki sem jo kupil od orodja)! Vse deluje še danes, imam 2x 4Ah + 1x 6Ah akku, do sedaj nič ni crknilo, kar bi potrebovalo servis.

WizzardOfOZ ::
Zvezdica27 je izjavil:
Imam ryobi že kar nekaj časa. Vse na baterije. Baterije pa od 1.8Ah pa do 9Ah (2x 1.8Ah, 3x 2.5Ah, 2x 5Ah in 9Ah). 9Ah uporabljam samo za štemarco. Nitkarca, motorka, lisičji rep, vijačniki, krožna žaga za les, krožna žaga za ploščice , fleksa, ...
Vse deluje dobro, ni pa vsak dan v uporabi. Ne vem kako bi bilo, če bi s tem delal vsak dan (verjetno bi kaj crknilo), ampak za vse poštimat okoli hiše je dobro. Najstarejša mašina je 400Nm vijačnik in je v uporabi mislim da že 10 let in še kar ne kaže, da bi kaj crknil, pa je prešraufal ogromno.
Do sedaj sem skuril eno žago lisičji rep, ker sem dal gor 9Ah baterijo in žagal predolgo časa, pa je motor znotraj stopilo. Sem potem gledal navodila, pa naj bi največ dal 2.5Ah gor in ko se baterija sprazni, naj bi se jo dalo hladit, ker ni narejena, da boš 3 ure rezal z njo.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: WizzardOfOZ ()

Mi kdo ve povedat a je to isti zadeva li sta to dve različne zadeve milwaukee Milwaukee 2953-20 18V in Milwaukee M18 FID3.
Hvala
Hvala

socialec ::
'Klepetavi kolega' pravijo "Yes, the Milwaukee 2953-20 is the Milwaukee M18 FID3." - je zdaj odločitev lažja ali težja? :D

cekr ::
Za prof uporabo "INGERSOLL RAND", "BOSCH Prof", MILWAUKEE ali Makita.
Za domačega mojstra je pa Parkside več kot dovolj. Ti aparati so včasih v rangu klasičnega Boscha. So pa tako poceni(sam aparat, še bolj baterija), da se ne sekiraš, če včasih kaj odleti.
V firmi imamo ene 10 kompletov račen Parkside. Zadnje čase so kar vzdržljive.
Za domačega mojstra je pa Parkside več kot dovolj. Ti aparati so včasih v rangu klasičnega Boscha. So pa tako poceni(sam aparat, še bolj baterija), da se ne sekiraš, če včasih kaj odleti.
V firmi imamo ene 10 kompletov račen Parkside. Zadnje čase so kar vzdržljive.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

Vanadium ::
Parkside se tudi izboljšuje počasi ampak koliko para toliko muzike, dejstvo pa je da pač brand name daje malo več na trpežnost ni pa to magično neuničljivo orodje. Na firmi kjer sem včasih delal smo imeli vse fleksarice od Flex-a (Made in Germany) in tipično je bilo da so po 120 delovnih urah šle krtačke (pričakovano da se pač obrabijo po tolikih delovnih urah) na 4 menjave krtačk je mislim, da že tudi rotor že šel v maloro ... Pol si pa rečeš bom kupil res eno oreng fleksarico si npr. za domačo uporabo in potem kolikokrat res dosežeš 120 delovnih ur na fleksarci? Mogoče po 10 letih jih dosežeš in si rečeš noro kero vrhunsko orodje sem si kupil po 10 letih uporabe pa so šle sam krtačke, ker pač ne veš, da v profi uporabi se to 1x na mesec menja, ker se skos žlajfa in dosežeš teh 120 ur.
Moje mnenje je, da za hobi občasno uporabo je Parkside čisto ok, ostalo če se bo več uporabljalo pa mogoče kako bolj oreng zadevo če upravičijo druge lastnosti preplačilo. Tudi natične ključe sigurno doma nimajo vsi od: Stahlwille, Gedore, Hazet, Unior ... Že če imaš od Proxxon natične ključe imaš ok orodje glede na ceno. Od Proxxona in imam doma nekaj njihovih kompletov, ampak za težka odvijanja pa še vedno raje vzamem stare Unior gedore v roke
Moje mnenje je, da za hobi občasno uporabo je Parkside čisto ok, ostalo če se bo več uporabljalo pa mogoče kako bolj oreng zadevo če upravičijo druge lastnosti preplačilo. Tudi natične ključe sigurno doma nimajo vsi od: Stahlwille, Gedore, Hazet, Unior ... Že če imaš od Proxxon natične ključe imaš ok orodje glede na ceno. Od Proxxona in imam doma nekaj njihovih kompletov, ampak za težka odvijanja pa še vedno raje vzamem stare Unior gedore v roke

krho ::
Mi smo šrafual s vijaki 100x6mm plohe na streho tam 15m^2, pa to so bili širine 8-12cm brez predvrtanih lukenj. Z Makito in Parkside Perf. sredi največje vročine. Parside se je pregrel cca 1h pred Makito. Ampak tukaj je lahko problem ker je Parkside orodje črne barve.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net
Zgodovina sprememb…
- spremenil: krho ()

Unior je višji srednji rang - dober, ni pa to top shit. Če kupuješ v top dom, kjer imajo najceneje, je unior za price/performance svetlobna leta pred drugimi, to pa drži. Sam glede na krizo bo kvaliteta spet padla, kot je cca 10 let nazaj, trenutno so spet top za svojo ceno.
Morda je samo Stahlwille še res vrhunsko ročno orodje, vse ostalo (wera, wuerth, proxxon) delajo drugi, za wero recimo je zdaj proizvodnja na češkem. Samo da veste. Je nad uniorjem, sam za to ceno je treba vedeti, da delajo čehi, računajo pa Nemci staro slavo... Zdaj, monterji zadnje čase uporabljajo neko švedsko orodje, ne poznam imena, pozabil... Vsi štromarji pa TEM orodje (ne vem kdo dela).
V glavnem, za baterijsko orodje pa upam, da imamo zdaj neka vodila za nakup.
In ne pozabite: cena baterij je pomembna! Preglej tudi to, da ne boste kot moj tast, Milwaukee, Milwaukee, potem pa jokat, ko je treba baterijo kupiti...
zz
Morda je samo Stahlwille še res vrhunsko ročno orodje, vse ostalo (wera, wuerth, proxxon) delajo drugi, za wero recimo je zdaj proizvodnja na češkem. Samo da veste. Je nad uniorjem, sam za to ceno je treba vedeti, da delajo čehi, računajo pa Nemci staro slavo... Zdaj, monterji zadnje čase uporabljajo neko švedsko orodje, ne poznam imena, pozabil... Vsi štromarji pa TEM orodje (ne vem kdo dela).
V glavnem, za baterijsko orodje pa upam, da imamo zdaj neka vodila za nakup.
In ne pozabite: cena baterij je pomembna! Preglej tudi to, da ne boste kot moj tast, Milwaukee, Milwaukee, potem pa jokat, ko je treba baterijo kupiti...
zz

WizzardOfOZ ::
A ni vseeno, kje se proizvaja, če se držijo neke kvalitete?
Tudi kitajc ti bo naredil kvalitetno zadevo. Ne bo pa poceni.
Tudi kitajc ti bo naredil kvalitetno zadevo. Ne bo pa poceni.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!

starfotr ::
Unior orodje niti senca ni v primerjavi starim orodjem Uniorjem. Ali celo s predhodnikom, kjer je pisalo Orodje Zreče, ki bilo res neuničljivo.
Skratka danes je izjemno težko (verjetno nemogoče) najti neko kvalitetno orodje, primerljivo starim kosom orodja. Vsesplošno nižanje kakovosti izdelave in izbranih materialov je posledica teh cenovnih pritiskov.
Skratka danes je izjemno težko (verjetno nemogoče) najti neko kvalitetno orodje, primerljivo starim kosom orodja. Vsesplošno nižanje kakovosti izdelave in izbranih materialov je posledica teh cenovnih pritiskov.

seminal ::
od ročnega orodja je Hazet top kvaliteta. Stahlwille pa takoj za njim. pa kakšen ameriški snap on... Za elektro orodje weidmuller. Če hočeš top tier.. drugače pa beta, wera, unior...
za elektro pa kaj je možno raje vzami na kabl. če rabiš kakšno hobl mašino, štemarco itd... tudi brusilka če je možnost uporabe omrežne napetosti, je veliko cenejša za enako kvaliteto. Če maš obrt je pač hilti toliko boljši ker ima neverjetno dober support, in ti na gradbišču v določenem času 1-2ura pripeljejo, drugo identično orodje, pa starega vzamejo na popravilo. Za les vzami Festool, Fein, Maffel če hočeš kvaliteto.
Za hoby pa je parkside in podobni rang čisto vredu. Še vedno boljše da imaš neko orodje cenejše kot pa da ga nimaš...
za elektro pa kaj je možno raje vzami na kabl. če rabiš kakšno hobl mašino, štemarco itd... tudi brusilka če je možnost uporabe omrežne napetosti, je veliko cenejša za enako kvaliteto. Če maš obrt je pač hilti toliko boljši ker ima neverjetno dober support, in ti na gradbišču v določenem času 1-2ura pripeljejo, drugo identično orodje, pa starega vzamejo na popravilo. Za les vzami Festool, Fein, Maffel če hočeš kvaliteto.
Za hoby pa je parkside in podobni rang čisto vredu. Še vedno boljše da imaš neko orodje cenejše kot pa da ga nimaš...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Parkside izdelki - vaše izkušnje (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 33695 (3083) | cortez |
» | Kater baterijski vrtalnik? (strani: 1 2 3 4 … 10 11 12 13 )Oddelek: Loža | 213330 (21435) | lopov |
» | akumulatorski vrtalni vijačnik (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 24609 (7061) | TheBlueOne |
» | Akumulatorski vijačnik / vrtalnik (prvo aku. orodje kasnejšega kompleta) (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 15521 (12943) | BorutO |
» | Komplet akumulatorskega orodjaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 14066 (9384) | bozgo88 |