Forum » Pomoč in nasveti » Onemogočen FB račun
Onemogočen FB račun

NuMaN ::
Malce mi je zadeva čudna, sem dobil sporočilo od
Meta for Business (advertise-noreply@support.facebook.com)
Skratka, sploh nimam poslovnega računa. Pred kakim mesecem sem dal samo oglas za prodajo dveh mojih rabljenih ur, prej nisem uporabljal marketplacea..
Račun sem uporabljal redko, imam ga kakih petnajst let, to se mi je zgodilo prvič.
Ko sem se hotel vpisati, sem najprej dokazal, da sem človek, zdaj pa hočejo posnetek moje face, kar seveda ne bodo dobili.
Sem pa lahko zahteval prenos podatkov.
Izbris računa ne morem zahtevati recimo.
Skratka, se je sploh še smiselno ukvarjati s tem, face ne bodo dobili, torej bodo zbrisali račun čez pol leta.
Meta for Business (advertise-noreply@support.facebook.com)
Skratka, sploh nimam poslovnega računa. Pred kakim mesecem sem dal samo oglas za prodajo dveh mojih rabljenih ur, prej nisem uporabljal marketplacea..
Račun sem uporabljal redko, imam ga kakih petnajst let, to se mi je zgodilo prvič.
Ko sem se hotel vpisati, sem najprej dokazal, da sem človek, zdaj pa hočejo posnetek moje face, kar seveda ne bodo dobili.
Sem pa lahko zahteval prenos podatkov.
Izbris računa ne morem zahtevati recimo.
Skratka, se je sploh še smiselno ukvarjati s tem, face ne bodo dobili, torej bodo zbrisali račun čez pol leta.
Imam 124,9 delnic Vzajemne.

OutOfTheBox ::
To eventuelno čaka verjetno vsakega starega uporabnika, ker za nove je posnetek face obvezen (kolikor jaz vem). Mimo slike ne boš v nobenem primeru upal, če to zahtevajo. Torej če jo ne boš dal, pusti da te "zbrišejo" in to je to.

Še rabim en dodaten nasvet. Glede na vse skupaj bi kar zbrisal račun takoj, vendar to ni mogoče zaradi biometričnih zahtev.
Ali je še kaka druga opcija razen tega, da predam zadevo našemu IP - ta bo dal naprej irskemu, v smislu prepovedi obdelave mojih podatkov, izbris po GDPR, pogojevanje podpore z biometrijo ter seveda obrazložitev onemogočanja računa.
Če ne drugega, bodo imeli vsaj malce dela.
Ali je še kaka druga opcija razen tega, da predam zadevo našemu IP - ta bo dal naprej irskemu, v smislu prepovedi obdelave mojih podatkov, izbris po GDPR, pogojevanje podpore z biometrijo ter seveda obrazložitev onemogočanja računa.
Če ne drugega, bodo imeli vsaj malce dela.

mertseger ::

mihor ::
OutOfTheBox je izjavil:
To eventuelno čaka verjetno vsakega starega uporabnika, ker za nove je posnetek face obvezen (kolikor jaz vem). Mimo slike ne boš v nobenem primeru upal, če to zahtevajo. Torej če jo ne boš dal, pusti da te "zbrišejo" in to je to.
Wow! Za to njihovo neumnost pa prvič slišim. Sam sem svoj account ukinil že pred 15 leti, saj je že takrat ratal greznica. Res ne razumem ljudi, ki se vsakodnevno svaljkajo po tem spywaru.
Kar kontaktiraj IP, da ti pomaga glede podrobnosti. Izbris podatkov morajo namreč pri meti garantirat, vendar jim moraš seveda poslat v pravilni obliki in citirat pravilne člene, zato da sploh trznejo.

Za to njihovo neumnost pa prvič slišim.
Ja zadevo upravičujejo z dupliciranimi računi, boti, fake računi.. Ampak večina nima problema dat zadeve.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OutOfTheBox ()

Hvala, to je torej to.
Poglej drugače, koliko stran vrženega časa ti bo prihranjeno.
Saj ga praktično sploh nisem uporabljal. Včasih so kake okrepčevalnice oglaševale malice samo na FB, enkrat sem res samo preko njega našel znanca.
Sem pa rabil odpreti račun, ko sem bil na javnih delih.
Zadnji mesec sem prvič sprobal marketplac za dve rabljeni uri (35 e, 85 e), brez uspeha.
To je vse kar sem bil na FB v zadnjih slabih 15 let.
Sicer če dam vse to ob stran, tako bepregledne zadeve kot je FB ne najdeš zlepa ...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: NuMaN ()

OutOfTheBox je izjavil:
Ampak večina nima problema dat zadeve.
Se bojim, da je res tako. Ljudje povečini ne jemljejo svoje privatnosti resno.

Če samo pomislim, da nisem hotel poslati slike obraza za morebitni trojček na drugem portalu...
Še danes ne vem, ali sem ravnal prav ali ne.
Še danes ne vem, ali sem ravnal prav ali ne.

yayo ::
Jaz sem tudi lani odprl facebook zaradi oglasov ampak s svojim Instagram IDjem, ki je disposable in nikjer ne vsebuje nobenega konkretnega podatka o meni. To pomeni, da bom blokiran prej ali slej? Imam fotografijo na profilu ampak je od enega lika iz videoigre, oziroma igralca, ko igra vlogo.

Vprašanje je samo kdaj boš sprožil "identity check". Lahko bo, lahko ne bo.. in če bo, potem ja si ob račun ker kršiš pravila kjer mora imeti tvoj račun prave podatke.

Problem je, da so onemogočeni računi, kjer ni nobenih kršitev. V mojem primeru domnevam, da me je onemogočil šalabajzerski algoritem, ker sem se prijavljal in odjavljal že po sekundi, ko sem videl da nimam sporočil gede prodaje na marketplacu.
Zdaj pa si recimo predstavljal kake osamljenega bumerja, ki se mu to zgodi in ki si je nabral ogromno poznanstev in interakcij preko FB.
Da ne govorim o tem, da kršijo vse žive EU zakone, kaj dosti jim ne moremo, ker jih Irci ščitijo, oni pa so pristojni.
Sicer je FB res obsojen na propad ...
Zdaj pa si recimo predstavljal kake osamljenega bumerja, ki se mu to zgodi in ki si je nabral ogromno poznanstev in interakcij preko FB.
Da ne govorim o tem, da kršijo vse žive EU zakone, kaj dosti jim ne moremo, ker jih Irci ščitijo, oni pa so pristojni.
Sicer je FB res obsojen na propad ...

OutOfTheBox je izjavil:
Vprašanje je samo kdaj boš sprožil "identity check". Lahko bo, lahko ne bo.. in če bo, potem ja si ob račun ker kršiš pravila kjer mora imeti tvoj račun prave podatke.
Hočeš reči, da Jaka Racman iz Račjigrada je obstaja??

mtosev ::
Jaz tega problema nimam. Imam Facebook že od januarja 2007. Občasno sharam svoje slike.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

IL_DIAVOLO ::
Nujno zlo za influencerje, pa se ti rabijo odklop od tega sranja.
Zakaj bi to uporabljal nekdo ki ni obseden s pozornostjo, mi ni najbolj jasno.
Zakaj bi to uporabljal nekdo ki ni obseden s pozornostjo, mi ni najbolj jasno.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

mtosev:
Jaz ga pa imam. Pa sem priden.
In kaj zdaj?
Pa tudi nobene škode, če ne bom več uporabljal FB.
Za nekoga drugega pa je škoda v človeškem smislu lahko ogromna.
Sicer bolj sociopatske firme kot je Meta težko najdeš, tudi ne vem če kdo od gigantov zganja take norčije.
Jaz ga pa imam. Pa sem priden.
In kaj zdaj?
Pa tudi nobene škode, če ne bom več uporabljal FB.
Za nekoga drugega pa je škoda v človeškem smislu lahko ogromna.
Sicer bolj sociopatske firme kot je Meta težko najdeš, tudi ne vem če kdo od gigantov zganja take norčije.

Magic1 ::
Tudi meni so ga zamrznili par let nazaj. Sem se enkrat poskusil prijavit po dolgem času in mi je napisalo, da je blokirano zaradi "sumljivih" okoliščin. Verjetno jim je sumljivo, da sem ga tako poredko uporabljal. Seveda so nato hoteli sliko osebnega dokumenta pa še kaj. Ne hvala, ga pač ne bom nikoli uporabljal.
Magic

yayo ::
Se pa FB prekleto trudi, da bi me k sebi privabil, čeprav sem anonimnež in nimam nobenih družabnih interakcij. Dnevno dobivam vsaj ducat obvestil na telefon o profilih ljudi, ki bi me "lahko zanimali". Ampak me ne vleče niti malo, celo omrežje mi daje občutek enega sejma banalnosti. Drugače, glede oglasov, pa ne morem verjeti koliko svinjarije je gor. Vsako drugo povpraševanje je poskus scama. Največ je tistega tipičnega DHL scama kjer želijo priti do podatkov o kreditni kartici. Ena boga Bolha ima močnejšo zaščito pred scammerji kot n.1 svetovno družabno omrežje v lasti multimiljardarja.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: yayo ()

Če ne drugo, sem sprobal marketplace in videl, da jih bolha daleč prekaša ...
Sicer že dolgo nisem nič prodal, preko bolhe pa kupil eno zadevico za 20 e.

Horas ::
Če ne drugo, sem sprobal marketplace in videl, da jih bolha daleč prekaša ...
kake pa mate eni? marketplce je super seveda so kaki preprodajalci fejk supergic in pdoobno, pa kaki scamerji, to jih itak iz vesolja prepoznaš. drugače s elepo na vlko kupuje in prodaja. jaz nism mel nobenih problemov v zadnjih 7letih. niti enga natega.
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd
8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd
8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Bolha v. FB Marketplace (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 6008 (645) | bambam20 |
» | Bolha BREZ SKRBI (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 10275 (1320) | RookY |
» | Nov brezplačni mali oglasnik (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 7657 (5108) | matobeli |
» | Prodajko.si zapira vrata s 12.4.2022Oddelek: Loža | 8989 (3010) | Kamran |