» »

GPS satelitski komunikator

GPS satelitski komunikator

Okapi ::

A ima kdo izkušnje z Garmin inReach ali kakšno podobno napravico? Za pustolovščine v bolj odročnih krajih.

https://www.garmin.com/sl-SI/p/592606
  • spremenil: Okapi ()

zm67 ::

Končno prišel doseg internetnega signala, pa lahko odgovorim iz prve roke:-)

Uporabljam še od časa ko je to bil Delorme. Kasneje ga je kupil Garmin prav zaradi te serije izdelkov. Deluje kot oglaševano, razen da iz slovenskih številk odgovori na iz satelitskega sprejemnika poslani sms ne delujejo (satelitski sprejemnik jih ne prejme), pošiljanje sporočil preko spletne aplikacije na satelitski sprejemnik pa seveda deluje. Ta funkcionalnost (odgovor preko sms) pa vsaj včasih ni bila niti uradno garantirana. Oddaja sporočil iz satelitskega sprejemnika na email ali sms deluje v celoti.

Sos storitve na srečo še nisem potreboval, sem pa se pogovarjal z osebo, ki je to uporabila v zda s pozitivnimi izkušnjami.

Poraba baterije je zelo racionalna. Po tednu uporabe (vsaj 12 ur na dan vključen in od tega vsaj 8 ur na dan vključeno pošiljanje lokacije na 10 minut) je baterija nekje na 30%. Kapaciteta baterije pa takšna kot povprečni telefon.

Za zelo primerno ceno lahko dokupiš še SAR (search and rescue) zavarovanje za večino sveta.

Aplikacija na telefonu ni nič posebnega. Sicer uporabna, a ne za resno navigacijo. Pa tudi sicer, Inreach ni namenjen primarno navigaciji temveč sporočanju. No, če je sila, se da tudi y njim navigirati.

Imam Explorer+ (prej sem imel še delorme Explorer, pa mi je teden dni pred potrebo po uporabi odpovedal zaslon in sem moral nujno zamenjati), izdelava je robustna, upravlja se s tipkami, ki jih lahko uporabljaš tudi če nosiš rokavice, zaslon ni touch, tako da deluje tudi v dežju.

Prav pride tudi funkcija zahteve po posredovanju vremenski napovedi, če lahko svojo aktivnost prilagajaš vremenu.

Lp
Žarko

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: zm67 ()

Okapi ::

To o (ne)sprejemanju nasih sms je zelo koristen podatek, hvala. Katero imaš pa naročnino?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

zm67 ::

Kadar ga ne uporabljam je v suspended načinu, da ne plačujem brez veze. Trenutno pa (menda se tako imenuje) basic recreation s 40 sporočili na mesec, neomejenim številom točk sledenja na 10 minut ali več in neomejenim številom pred nastavljenih sporočil (tri taka imaš, kjer je fiksna vsebina in naslovniki). S temi pokrijem večino potreb po zmanjševanju skrbi domačih ali se še gibljem po Zemlji :-)

zm67 ::

Aja, glede nesprejemanja naših sms sem bil par let nazaj na zvezi p Telekomovo tehnično podporo. Kljub vsemu trudu niso mogli pomagati.

Sistem deluje tako, da ko ti iz satelitskega sprejemnika pošlješ na sms, le ta za slovenske številke prispe iz (na videz naključne) ameriške številke. Če bi poslal sporočilo iz sprejemnika na recimo nemško številko bi verjetno številka pošiljatelja ne bila ameriška temveč nemška, lokalna - slovenija pa je premali trg.

Če prejemnik takega sms iz iste telefonske številke odgovori na ta sms, bi se to moralo prenesti na satelitski sprejemnik. Ta del t sloveniji ne deluje. Na telekomu po povedali, da kolikor daleč lahko oni spremljajo, naslovna številka prejme sms, a da to samo po sebi ne pove dovolj in da je čisto možno, da sms klub formalni potrditvi znotraj sistema dejansko ne pride do številke v zda.

zm67 ::

Če ti je pošiljanje sporočil preko sms oddaje na mobilnem telefonu na satelitski sprejemnik kritično, potem inreach ni zate. Namreč tudi če bi to iz slovenskih številk delovalo (preizkušeno pa je nekoč delovalo iz estonske številke), moraš komunikacijo vedno sprožiti iz satelitskega sprejemnika proti mobilnemu telefonu. Nikakor ni možno iz naključnega telefona preko sms poslati sporočilo na inreach satelitski sprejemnik, če nisi prej iz tega sprejemnika na ta mobitel prejel vsaj enega sporočila.

Okapi ::

Ni kritično, bi bilo pa priročno.

Moram malo raziskati še konkurenco, ampak se bojim, da pri nas nihče ne uporablja Zoleo ali Spot Gen4. Pa Motorola Defy Satellite Link je tudi v igri.

Pri Garminu pa kolebam med Mini2 in Messenger. Imam pa še nekaj mesecev časa za odločitev;)

zm67 ::

Sam boljše veš za kaj in kje potrebuješ. Preveri pokritost. Je bistvena razlika če zadeva recimo temelji na Iridium konstelaciji (garmin, zoleo, za spot ne vem) ali katerih drugih satelitih. Tam kjer sem jaz zdaj, si z Motorolo ne bi mogel pomagati.

Druga zadeva je ali ti ustreza da je satelitski del le privesek k telefonu ali pa je bolje da je (tudi) samozadosten. Sam imam raje, da je samozadosten, tako da četudi telefon popolnoma odpove, imam se vedno polno funkcionalnost. Na račun(sicer nerodne) navigacije in naložene karte nanj, pa še backup za navigacijo preko telefona.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Total TV- HD sprejemnik

Oddelek: Zvok in slika
122574 (669) msjr
»

Digitalna avto karta

Oddelek: Pomoč in nasveti
7816 (501) Frenckie
»

digitalni satelitski sprejemnik

Oddelek: Zvok in slika
185158 (4910) green heart
»

Gledanje TV v spalnci brez antene

Oddelek: Zvok in slika
102285 (1860) AtaStrudl
»

Iz optičnega vhoda v Analogni 5.1 Izhod. Pomoč prosim.

Oddelek: Zvok in slika
82452 (2273) LexLuthor

Več podobnih tem