» »

Nateg iz strani prodajalcev

Nateg iz strani prodajalcev

Blue22 ::

Če sm odprl temo, ki je kateri podobna se opravičujem, saj z iskalcem nisem našel nič.. Mene zanima, kao so vas proizvajalci/prodajalci "nategnili" v zvezi nakupom računalnika ali računalniških komponent.. Prosil bi vas, da svojo izkušnjo delite z drugimi, da se vsaj njim nebi strorila krivica...
kurc kne vem kaj bi napisu

Samuel ::

u, fino... sem ze pogresal eno tako temo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Samuel ()

Markiz ::

Tipičn nateg je kronično pomankanje šraufou u mašini...seveda zard garancijske nalepke ne bo šu noben noob gledat not. Rešitev: zahtevanje upogleda (sicer nevem kujk je tu moznu, najbrz je), al pa kupovanje nesestavljenih kompov:)
Sploh pa je u sestavljenih masinah ene solate rabljene na tone (sej ne pr usih prodajalcih).

nauk: ne kupt sestavljene mašine>:D

Blue22 ::

pravte da dajo tud rableno robo noter..aja včer je pršu prijatu, z novo kišto, da bi nu naložu windowse pa je mel vsaj ohišje za 15k brez napajalca (v kompletu ohišja mislm), pa sm ga vprašov zakva je tako drago ohišje vzel, in mi je odgovoru:"men so rekel da je to obično, ter da ohišja pod 10k ne bom dobil"

temu bi rekli: NATEG

BigWhale ::

Kronicno pomanjkanje sraufov?

Bleeh, jest imam diske prsraufane z max dvema sraufoma, prav tako vse ostale stvari.

Pri vecini ohisij pride zraven precej vec sraufov kot jih ponucas, ce zapolnis vse slote s karticami, vse ostale stvari pa prsraufas s stirimi sraufi, po mojem bi tud z osmimi skoz prisel in bi ti se ostalo... ;)

Markiz ::

bigwhale
glede šraufu sm milsu predusm šraufe k plato držijo. že pr 2h masinah sm vidu d jih manjka kr ene par. pr eni celo oba na vrhu plate zakar je bla že kr zvita. Pa sploh govorim o sestavljenih masinah (kjer ne dobis sraufu) in o neizkušenih kupcih. :)

nikonezna ::

ma niti ni tašen nateg, če tako pogledaš:D ...oni sam probajo svoje prodat, seveda raje tisto dražje:D
Mene v comtronu vsakič, ko grem kaj kupit prepričujejo obratno, kot jaz mislim, da je najboljše...seveda v njihovo korist. Ponujajo izdelke, ki jih imajo trenutno tam in ker majo za spraznit skladišče, pa raje ne naročajo in me začnejo prepričevat da tisto, ki imajo tam, je ful boljše...jaz pa se jim samo smejim in jim pravim...ja ja ja...in čim jim rečeš kaj, da vidijo da nisi nek računalniški lajk, se začnejo opravičevat, da ki je to samo njihovo delo:\
brez podpisa

Spajky ::

Praviloma vsi ti probajo prodat zadeve (za vse) več kot potrebuješ v resnici in po možnosti tiste stvari, s katerimi bojo netto največ zaslužili in probajo vse mogoče marketinške trike, da bi jim uspelo (ustvarjanje "potrebe" - "možganski spam" z agresivnim reklamiranjem - potrošništvo!). Potrošnik danes mora biti prekleto dobro informiran, ker ga non-stop povsod probajo nategnit in mora dobro premisli, kaj sploh rabi zares! In seveda takšnih "zdravoPametnih" potrošnikov, npr. računalniška industrija ne mara, ker jih teško zaj**e, oni bi pa radi, da bi vsi metali nonštop dnar v njihov dobiček-portošelj (beri: menjali mašino dvakrat na leto, še preden se sploh zadosti praha v njej nabere...). Za zdej im pri bogatejših zahodnjakih še kar ratuje ... 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Switch ::

Nateg v trgovini (raje je ne bom imenoval), kjer sem letos kupil računalnik. Zraven Epox RDA3+ nisem dobil okroglih kablov, vzeli so tudi dva pokrovčka za pokriti 3.5* enoto (vgradili so CD-RW in Nexus panelo) in vzeli kable, ki so ostali od Nexus panele. Te stvari (razen okroglih kablov) nikoli najbrž ne bom potreboval. Jezi me, ker trgovina s tem (najbrž) sploh nima toliko profita, prej nasprotno- o njih se začne širiti slab glas.

nikonezna ::

pa kar povej naglas njihovo ime...
brez podpisa

boštjan ::

i bet it's a MLACOM>:D

b-rabbit ::

Jaz tudi poznam enega človeka ki so mu prodali in zraven dali tiskalnik(seveda kr je bil zabit ni opazil da so zato dali grafiko zelooo slabo(vodoo3>:D) )



Pomoje tud s temi in podobnimi forami naserjejo folk;(




lp:D

Kotzi ::

Nateg!

Nekega lepega dne je moj pc rekel kar "puf" in nehal delat. Garancija je pa potekla kaki teden pred tem. Odnesem pc na servis k podjetju, kjer sem ga tudi kupil. Poklicem, cez dva dneva in vprasam kako je, so mi odgovorili, da je zaradi nihanja napetesti v omrezju vsekalo po vseh komponentah v pcju. Vprasam, ce je se sploh ostalo kaj celega in je rekel "NE vse je slo v maloro, od diska, procesorja, graficne, itd...in da je se samo ohisje uporabno" Sem ze razmisljal, da bi kisto pustil kar tam pa sem si, na mojo sreco, premislil. Pridem v trgovino, mi mojster se enkrat razlozi kako se je to zgodilo (jaz nisem noben strucko), sodelavka pa je ze pripravila predracun za nov komp ;). Vzamem "skurjeno" kisto in predracun in odpeketam domov. Dam to kisto kolegu, ce bo nasel kaj pametnega za ponucat al pa jo naj vrze proc. ta pa me poklice se isti dan nazaj in mi pove da je z pcjem vse ok, da je bil samo napajalnik hin :p

Zaj si pa zamislite, da bi jaz tam pustil to kisto in se kupil novega. Verjetno bi mi prodalli kar tistega starega se enkrat, samo ohisje in napajalnik bi menjali, eheh.

Sem bil besen kot ris in jih hotel prijaviti isnpekciji al komurkoli. klicem neke cifre in se zapletam kje in kaj jih naj prijavim in ne zvem nic kaj pametnega. Grem cez vikend na dopust in se vrnem nazaj pomirjen tako da s prijavo ni bilo potem nic :(

Sem se pa vsaj zdaj malo izkasljal in dene prav DOBRO.

Firma: MENTEK

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Kotzi ()

pirx ::

Džizus Krajst kakšna zgodba! Mislim, skoro da ni za verjet! (saj razumeš kak mislim) Zdaj če so res tako nenormalno neumni ali pa tako nenormalno podli, kdo bi vedel.

Kotzi ::

Eheh, kar verjemi. Oni so bli podla jaz pa neumen :P, da sem skoraj nasankal. Ne vem al je to njihova splosna politika al je pa hotel fant, ki rihta racunalnike se kaj dodatnega zasluzit. Zmotil pa se verjetno ni ;)

pirx ::

Zakaj bi ti bil neumen, saj pa je za pričakovat, da bodo trgovci koliko toliko iskreni do tebe, pa čeprav se ne spoznaš na to zadevo. Zdaj če bi meni npr. pri avtomehaniku rekli, da sta mi šla 2 cilindra in bo treba nove zmontirat, misliš, da bi vedel preveriti, če to drži? I dont think so :) Bi pa definitivno prosil še za drugo mnenje pri nekoliko večji stvari ;)

Blue22 ::

Zmotu se defintitivno ni, saj ni debil!!! So pa hudi, te pajaci.. Grem stavt, da je to neka majhna trgovinga, kjo mata 2 piflarja. Imama prov???
kurc kne vem kaj bi napisu

Kotzi ::

Hvala na podpori glede moje neumnosti:D

Neki giganti ravno niso imajo pa baje vec trgovin. V Ljubljani vem za dve. Ce jih se majo :p. Upam, da vec ne, eheh.

flipflop ::

Saj bi v kakšni drugi trgovini ravnali podobno,če bi videli,da se stranka ne spozna na računalnike preveč. Sem imel že podobne probleme,kakšne 3,4 leta nazaj. Me ne vidijo več tam.

Kotzi ::

Kje pa? Ce ni tajna?8-)

flipflop ::

Bivši Jerovšek v Celju na Glaziji. Vmes so propadli,sedaj pa se imenujejo SebaNET. Kakšno je stanje sedaj,ne vem. Zadnjič sem jim poslal mail,ker so na ceniku imeli Radeona 9700 za 43.000,pa mi niso odgovorili. Sem jih poklical in je rekel,da so verjetno imeli kakšno akcijo in še niso popravili. Pa prej,ko je še bil Jerovšek,je prodajalec dal kar listek na vrata: pridem takoj in je šel z nekom na kavo v sosednjo stavbo. Js in brat pa stojima zunaj ko budale,on pa epo pije kavo. No,tega človeka mislim da ni več tam.

nodes ::

Nekaj podobnega se dogaja na vseh servisih od zobarja in do tistega, ki ti pride očistit bojler. Laičnost je danes draga zadeva.

Blue22 ::

Heh sam tolk za informacijo, kako pa naj vem če mi zobar dobro plombo zaplombirov! Ej kaj si pa pričakoval od Jerovška. To so bli najbl bendni ljudje kar jih je!!!
kurc kne vem kaj bi napisu

fRiK0 ::

No ja kolegu se je zgodil da je kupu kisto (z garanjcijsko nalepko) in so genjalci pozabl 220V kabel notr, se lepo zvit...
Hvala

LP Tadej

sidney ::

Kolegu so prodal tiskalnik brez tinte ... Mlacom seveda ... zdej pa hocjo met ene stevilke od tiskalnika , pa to pa gunu .... sam dolgovezjo, cej se bo tip mrbit navelicou ....
Marjan streli !!!! Lisice so Mici zagrable !!!!

cahahopie ::

Ena moja frenda sta oba kupila pri Sebanetu škatle po 400 000 SIT, brez DDV (firma itd..).
Oba imata konfiguracijo:
Athlon 2500+, 1024 MB RAM, 2x 80GB disk, Teac CR-RW, Plextor DVD, Gigabyte nforce2 400 RAID plata, Radeon 9600 pro 128mb, ohišje Xsasier črno s pleksijem, neonka in fora... 360W napajalnik in en blesav Titan hladilnik, ter dober monitor Hyudai 19".

No v čem je hec...
Za samo ohišje z napajalnikom sta dala 67.000 SIT. Oba sta se strinjala s ceno dokler je govoru prodajalc da bo noter 420W Chieftecov napajalnik. Toda tega napajalnika ob prevzemu blaga NI bilo! Prav tako sta oba naročila Vulacano hladilnike po 6000 SIT. Dobila sta oba Titance za 2 jurja z izgovorom, da je to le začasno in da naj prideta naslednji teden, da zamenjajo. Prideta naslednjič, žal teh hladilnikov ni za dobit.

Drugi hec...
Enmu izmed teh frendov sesuje virus celoten sistem (tudi bios), toda tega on ravno ni vedel. Tip reče enmu frendu da mu naj pomaga zrihtat box. Frend mu naloži BIOS, low-level-formatira vse diske in po glupi pomoti izklopi RAID funkcijo v BIOSU. Stvar ne dela! (logično če sta diska na RAID prkloplena). V brezupu tip nese škatlo nazaj k Sebanetu.
Ti mu rečejo da je sesu vse, da je naredu katastrofo, da je joh in sploh vse blo narobe ter mu zaračunajo 8000 SIT!!!
Naslednjič pa od enega izmed tamkajšnih nehinavskih hardwerašov izve, da je svetovna budala, da je on samo vklopo RAID in je delalo vse.. toda trgovci so že druga pesem.

Torej.. kljub temu, da je morebiti Sebanet res najbolje obložena računalniška trgovina v Celju, prej 2x premislite ali je res vredno tam kaj velikega kupovati.
Aja... btw... trgovci majo full za čez Mlacom za povedat.

Eno pikro še na MLacom:
Pazite ko naročate preko e-maila. Verjetno vam bodo poslali preko hitre pošte, kar boste plačali vi in to je včasih kakega jurja več (pred 1 letom sem naroču Cyristal Orba..3500 SIT, na koncu pa je bila cena kar 4500 sit).

Ja, pa ful so smotani trgovci... nobenmu se nič ne lubi... imajo glupe prodajne pogoje (samo gotovina) in malokdaj imajo tisto grafično na zalogi, ki jo obljubljajo preko cenika.

Lp

cahahopie ::

Aja ... ne kupovat Xsasier ohišja če ga nameravate imeti zgolj zaradi predpripravljenega sistema za vodno hlajenje AquariusII, ker to hlajenje stane 25000 sit in pripomore samo k tišjemu delovanju računalnika, temp. pa ni nič kaj nižja. Ima samo CPU hladilo.

flipflop ::

Torej se niso kaj preveč spremenili.

Vprašaj kolega,če je kdo od serviserjev imel čop,ali pa je bil še posebej zgovoren - skoraj nesramen?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nov test: Kupovanje računalnika (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Novice / Nova vsebina
28323833 (13444) BluPhenix
»

Spet MLACOM!! (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
554894 (2954) flipflop
»

Vaše izkušnje z Mlacomom... (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
695510 (3803) Roadkill
»

Moja kišta poslikana (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
763788 (3018) segi
»

Naše poštene računalniške trgovine!! (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
6544768 (43381) Tjulenj

Več podobnih tem