» »

Povečava fotografije

Povečava fotografije

mare_ ::

Padla je ideja, da bi povečali eno staro fotografijo (velikosti npr 9x13 cm) na velikost recimo A3, jo uokvirili in dali za darilo. Seveda filmi ne obstajajo več, samo razvite fotografije. Če sam poskeniram in povečam, je rezultat pričakovano porazen. A se da sploh kaj ščarati? Je kdo pri nas, ki se ukvarja s tem?

Dag ::

Iz 9x13 na A3 nihče ne bo mogel narediti čudeža, žal. Do 15x20, mogoče A4 (odvisno, kako kvaliteten je original) bi še šlo, da je pogojno sprejemljivo, kar je več, bo žalost.

Kurzweil ::

Ko skeniraš, nastavi DPI kolikor je mogoče visoko...

garamond ::

Res je, da pri povečevanju fotografij za 3x nobena oseba ne more narediti čudežev ... ne velja pa to za "nobeno stvar" oziroma statistične metode, ki si izmislijo manjkajoče detajle na podlagi podobnih drugih delčkov slik.

Letos so algoritmi blesteli s spreminjanjem obrazov: drug spol, druga starost, zamenjava obrazov. Tako na slikah kot na posnetkih. Menda je torej že poskrbljeno za osnove - ImageEnhance - povečevanje slik do onemoglosti, kar lahko spremljamo v TV serijah že desetletja, s pripadajočimi parodijami?

Teoretično zelo dobro. Praktično skoraj ne. Ne kaže, da bo ta funkcija kaj kmalu na voljo v Photoshopu. Po mojem mnenju zaradi monopolističnih razlogov.

Sem pa napisal "skoraj ne", tako da vabljen k preizkušanju in poročanju o rezultatih:
https://topazlabs.com/gigapixel-ai/ (tale ima še največ upanja)
http://imglarger.com/
https://deep-image.teonite.com/
A parody of extremism is impossible to differentiate from sincere extremism.

smacker ::

Kaki algoritmi, a za lupe/mikroskope še niste slišali? Dober skener bo rešil probleme. Evo komplet storitev: http://www.raora.com/povecava-stare-fot...

Okapi ::

Vse je odvisno od kakovosti same fotke in kakovosti skenerja. Pa povečane fotke seveda ne smeš gledati tako od blizu, kot gledaš majhno, in pričakovati, da bo videti enako ostra.

Če je fotka 9x13 od blizu videti v redu, bo tudi dobro poskenirana, primerno obdelana in povečana na A3 s 3-4x večje razdalje videti v redu.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Problemi s fotografiranjem

Oddelek: Pomoč in nasveti
192871 (2362) ST-777
»

kako veliko sliko rabim za tisk na A1 papir?

Oddelek: Zvok in slika
283168 (2732) Okapi
»

Obdelava digitalnih fotografij

Oddelek: Zvok in slika
203786 (3603) Matev
»

Razvijanje digitalnih fotografij ???

Oddelek: Zvok in slika
188935 (8338) Tigorsami
»

Photoshop

Oddelek: Zvok in slika
71504 (1359) ferjan

Več podobnih tem